Jaunais «Audi RS 6 Avant Audi Sport» uzsāk jaunu nodaļu «Avant» modeļu vēsturē

Kristaps Menniks | 2019.08.22

Audi jau 25 gadus piedāvā augstas veiktspējas universāļus, taču ar jauno Audi RS 6 Avant Audi Sport uzsāk jaunu nodaļu Avant modeļu vēsturē. Vēl lielāka jauda apvienojumā ar uzlabotu efektivitāti un daļējo hibrīda sistēmu, padara RS 6 Avant par nevainojamu sabiedroto visos ceļa apstākļos.

Eksterjera dizains

Jaunā Audi RS 6 Avant virsbūve ir unikāla savā segmentā, un tā spēj pārsteigt jau no pirmā acu uzmetiena. RS modelim ir ievērojami diferencētāks stils, salīdzinot ar A6 Avant bāzes modeli. Izņemot priekšējās durvis, jumtu un bagāžas nodalījuma vāku, eksterjers ir veidots pilnībā no RS modeļiem paredzētām detaļām. Virsbūve, kas abās automobiļa pusēs ar platajām riteņu arkām ir paplašināta par aptuveni 40 milimetriem, uzsver sportiskumu un Avant atšķirīgo raksturu. 22 collu lielie diski vēl jo vairāk izceļ šīs izteiksmīgās proporcijas.

Jaunais RS 6 Avant ir viens no pirmajiem Audi Sport modeļiem, kam ir jaunās RS dizaina iezīmes. Tā priekšpuse ir veidota pilnībā atšķirīgi, lai starp A6 modeļiem nodrošinātu dažādu izskatu. Papildus jaunajai dzinēja pārsega formai, RS 6 Avant ir aprīkots ar priekšējām gaismām no A7 modeļa sērijas. Tās ir ne tikai platākas un sportiskāka izskata, bet tās piedāvā arī RS LED matricu ar lāzera gaismu un tumšākiem ietvariem, kas RS 6 Avant jo īpaši izceļ A6 modeļu saimē.

Pirmšķirīga jauda – dzinējs

4.0 TFSI dzinējs jaunajam Audi RS 6 Avant nodrošina 441 kW (600 ZS) jaudu un attīsta 800 Nm griezes momentu. Nieka 3,6 sekundēs sportiskais automobilis ieskrienas no 0 līdz 100 km/h, savukārt 12 sekundēs RS 6 Avant spēj sasniegt ātrumu 200 km/h. Maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h robežas. Papildu aprīkojumā iespējams izvēlēties RS 6 Avant, kas spēj ieskrieties līdz 280 km/h vai pat līdz 305 km/h.

Pateicoties 48 voltu galvenajai elektriskajai sistēmai, divu turbīnu V8 dzinējs apvieno maksimālu veiktspēju ar augstu efektivitāti. Daļējā hibrīda sistēma (MHEV) sastāv no siksnas ģeneratora–startera. Ja autovadītājs, braucot ātrumā no 55 līdz 160 km/h, atlaiž akseleratora pedāli, braukšanas pārvaldes sistēma izvēlas vienu no divām iespējām – atkarībā no braukšanas situācijas un Audi Drive Select uzstādījumiem jaunais RS 6 Avant atgūst enerģiju vai līdz pat 40 sekundēm brauc ar izslēgtu dzinēju. Ikdienas braukšanas apstākļos tādējādi iespējams panākt degvielas ietaupījumu līdz pat 0,8 litriem uz 100 kilometriem.

Papildu efektivitātei tiek piedāvāta arī cilindru atslēgšanas sistēma (COD). Pie zema vai vidēja ātruma tā pie augstiem pārnesumiem atslēdz četrus cilindrus, apturot degvielas iesmidzināšanu un aizdedzi, kā arī noslēdz ieplūdes un izplūdes vārstus. Neraugoties uz šo efektivitāti, 4.0 TFSI dzinējs rada sportisku un izteiksmīgu V8 skaņu. Autovadītājs var ietekmēt dzinēja skaņu, izmantojot Audi Drive Select sistēmu. Pielāgojamajos RS1 un RS2 režīmos autovadītājs var izvēlēties sportisku vai sabalansētu skaņu.

Standarta aprīkojumā pieejamā astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārba ar jauno Launch Control funkciju piegādā 4.0 TFSI dzinēja jaudu pastāvīgajai visu riteņu piedziņai. Piedziņas jauda starp priekšējo un aizmugurējo asi tiek sadalīta proporcijā 40:60, izmantojot pilnībā mehānisko centrālo diferenciāli. Ja kāds ritenis izspolē, vairāk jaudas automātiski tiek nodota asij ar labāku saķeri. Priekšējiem riteņiem var tikt nodota līdz pat 70% jaudas, savukārt aizmugurējiem riteņiem – 85%.

Katra riteņa piedziņas kontroles sistēma optimizē jaunā RS 6 Avant izveicību. Papildu aprīkojumā pieejams quattro sporta diferenciālis, kas, izbraucot līkumu lielā ātrumā, pārnes jaudu pēc nepieciešamības starp aizmugurējiem riteņiem, tādējādi uzlabojot saķeri, stabilitāti un dinamiku.

Vēl izveicīgāks – balstiekārta

Standarta aprīkojumā pieejama RS adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, kas ir īpaši pielāgota RS. Kopā ar jauno pneimatisko atsperu moduli un dinamisko papildu aprīkojumu Plus, nodrošinot 305 km/h lielu maksimālo ātrumu. To iespējams iestatīt vairākos režīmos un tā piedāvā automātisku līmeņa kontroli. Jaunā RS 6 Avant virsbūve ir par 20 milimetriem zemāka nekā Audi A6 Avant ar standarta balstiekārtu, bet pie ātruma, sākot no 120 km/h, tā tiek pazemināta vēl par 10 milimetriem. Savukārt pie maza ātruma paaugstināšanas režīms paceļ automobili par 20 milimetriem. Plašās RS sporta pneimatiskās balstiekārtas iespējas autovadītājam piedāvā izvēli starp komfortu garākiem pārbraucieniem un maksimālu veiktspēju.

Jaunais RS 6 Avant standarta aprīkojumā ir pieejams ar sportisku progresīvo stūrēšanu. Šī sistēma nodrošina ievērojami augstāku stūres atsaucību. Dinamiskajā aprīkojumā un dinamiskajā Plus aprīkojumā RS 6 Avant pieejams ar dinamisko visu riteņu stūrēšanu.

Autovadītājs var izmainīt sava RS 6 Avant raksturu, izmantojot Audi Drive Select vadības sistēmu. Pieejami seši profili – komforta, auto, dinamiskais, efektīvais un individuāli pielāgojamie RS1 un RS2, ko iespējams aktivizēt, izmantojot uz stūres esošo RS MODE pogu. Tādējādi Audi virtuālajā vadības panelī tiek automātiski atvērti RS ekrāni. Audi Drive Select dinamiskās vadības sistēma ietekmē dzinēja un transmisijas pārvaldi, stūres pastiprinātāja sistēmu, balstiekārtu, dinamisko visu riteņu stūrēšanu, quattro sporta diferenciāli, dzinēja skaņu un automātiskās gaisa kondicionēšanas sistēmas darbību. RS2 režīmā pēc pogas nospiešanas tiek ietekmēta elektroniskās stabilizēšanas kontrole (ESC).

Jaunais RS 6 Avant standarta aprīkojumā pieejams ar 21 collas alumīnija diskiem 10 spieķu zvaigznes dizainā un ar 275/35 izmēra riepām. Papildu aprīkojumā pieejami RS 22 collu 5 V spieķu diski ar 285/30 izmēra riepām.

Interjers

MMI skārienjūtīgais ekrāns teju neredzami iestrādāts melnajā panelī. RS Monitor ekrāns nodrošina autovadītājam iespēju, kurā augšējais ekrāns sniedz pārskatu par piedziņas komponenšu temperatūru, maksimālo paātrinājuma spēku, kā arī informāciju par riepu spiedienu un temperatūru. Audi virtuālajā vadības panelī īpaši RS ekrāni sniedz informāciju par riepu spiedienu, griezes momentu, jaudu, dzinēja eļļas temperatūru, turbīnas spiedienu, paātrinājumu un g spēkiem.

Plaša izvēle – informācijas un izklaides sistēma

Jaunais RS 6 Avant pieejams ar plašu komforta, savienojamības un autovadītāja asistentu aprīkojumu. Tādējādi tas apvieno sportiskumu ar neierobežotu garo distanču nobraukšanas spēju, papildus asistējot autovadītājam dažādās situācijās. Pieejamas vairāk nekā 30 asistentu sistēmas, tostarp adaptīvā kruīza kontrole, krustojumu asistents, joslas maiņu brīdinājuma sistēma, apmaļu brīdinājuma sistēma un 360 grādu kameras.

Jauno Audi RS 6 Avant  Eiropas un Latvijas tirgū klienti varēs pasūtīt 2020. gada pirmajā ceturksnī.

Avots: Moller


celojumubode - 3801
DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -