Lucavsalā rīkos vasaras lielāko jaunrades notikumu

Eva Šķēle | 2019.08.31

No 2019. gada 30. augusta līdz 1. septembrim, Rīgā, Lucavsalā, notiks lielākais jaunrades notikums šovasar – inovāciju un tehnoloģiju festivāls iNOVUSS. Festivālā uz septiņām tematiskajām skatuvēm norisināsies vairāk nekā 50 pasākumi, kuros ar jaunāko nozarē dalīsies eksperti no 17 valstīm.

Kā piederas īstam festivālam, ir padomāts arī par vērienīgu izklaides programmu, kurā iekļauti astoņi koncerti, neparastas muzikālas performances, piemēram, tehno opera, bungu apļi un pianistu duelis, kā arī komiķu stāvizrāde Novadu lielīšanās, īpaša filmu izlase un dažādi aizraujoši pasākumi ģimenēm ar bērniem. Ieeja festivālā – bezmaksas.

Jaunas zināšanas, tīklošanās un biznesa iespējas

Festivāla programma solās būt daudzveidīga – diskusijas, lekcijas, prezentāciju sesijas, darbnīcas un tīklošanas pasākumi notiks pasaules līmeņa ekspertu vadībā. Galvenā skatuve – Magnetic Latvia – pulcēs jaudīgākos starptautiskos ekspertus, kuri stāstīs par tendencēm, kas maina un mainīs ierasto realitāti, t. sk. par mākslīgo intelektu, nākotnes izglītību un cilvēcības lomu tuvākajās desmitgadēs. Sekot līdzi galvenās skatuves notikumiem varēs arī tiešsaistē LMT Straumē. Satikt potenciālo investoru savai idejai un paplašināt profesionālo kontaktu loku aicinās Naudas kvartāls, savukārt platforma 23XX būs veltīta sievietes jaunrades spējām biznesā, tehnoloģijās un zinātnē.

Neformālā gaisotnē runāt par to, kā veidot sadarbību starp zinātni un komerciju, varēs teltī Smart Cafe, bet Biznesa inkubatori runās par jaunajiem uzņēmējiem svarīgām tēmām un piedāvās ielūkoties 22. gadsimta uzņēmēja dzīvē. Biznesa terasē skanēs pieredzes stāsti gan par Eiropas Savienības tirgu apgūšanu, gan iespējām un grūtībām, iekarojot tirgus aiz tās robežām. Savukārt teltī Futūristi norisināsies diskusijas, prezentāciju cikli, meistarklases un citas aktivitātes par tēmu – kāda ir ceļošana un ceļotājs 21. gadsimtā?

iNOVUSS šogad piesaka arī jaunu tēmu – DNS sekvencēšanu, kas, izpētot cilvēka ģenētisko informāciju, paver nebijušas iespējas uzlabot veselību, radīt katra cilvēka genomam pielāgotus produktus un noskaidrot savu izcelsmi vairākās paaudzēs.

Kultūras un izklaides programma

Līdztekus dažādām biznesa, izglītības un inovāciju tēmām festivāla apmeklētājus priecēs izmeklēta mūzikas programma ar tādu mākslinieku kā Kārlis Kazāks, Goran Gora, Ozols, Edavārdi, Brāļi Petrauski, Sub Scriptum, Polifauna, Dziļi violets un Mazais princis piedalīšanos.

Festivāla dalībniekus pārsteigs arī tehno opera, Andžeja Grauda bungu skolas uzstāšanās un darbnīca un klusā disko dīdžeju cīņa Silent Orbita + Silent Disco. Šeit pie DJ pults spēkiem mērosies zinātnes viedie un mākslas pārstāvji, lai noskaidrotu, vai zinātnieku muzikālā gaume ir gana drosmīga. Savukārt pianistu duelī Vīriešu un sieviešu dziesmas varēs pārliecināties, ka akadēmiskā mūzika var būt patiesi izklaidējoša un tās priekšnesums – asprātīgāks nekā stāvizrādēs.

Bet kurš Latvijas novads ir diženākais? To mēģinās noskaidrot pieci stand-up komēdijas lietpratēji no visiem Latvijas reģioniem pasākumā Novadu lielīšanās. Kā jau saka priekšā nosaukums, komiķi lielīs katrs savu Latvijas pusi. Un, protams, jokos par latvieti kā tādu un viņa pārvietošanās paradumiem, turklāt lietas tikšot sauktas īstajos vārdos.

Vakaros pie DJ pults stāsies gan pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas meistars DJ Monsta jeb Uldis Cīrulis, gan melomāns DJ Kaspars Zaviļeiskis, kurš priekšroku kārtīgā ballītē dod labam vecās skolas fankam, jestram seno laiku rhythm & blues un mūžam jaunajam rokenrolam.

Jaunajai inovatoru paaudzei un visiem zinātkārajiem

Trīs dienu programma paredzēta arī ģimenēm ar bērniem – iNOVUSS būs iespēja izvizināties pašbraucošā auto, darboties ar robotiem īpašā laboratorijā un izmēģināt visneiedomājamākos fizikas eksperimentus, klausīties stāstus par to, kā videospēļu spēlēšanu padarīt par savu nākotnes profesiju un kā mācīties skaitīt naudu jau no mazotnes. Festivālā būs arī ierastas spēles neierastos izmēros, balansa dārzs, mākslas instalācijas, jaunās dzejas audio stūrītis, joga, kvestu klubi, virtuālās realitātes mači, nakts pārgājieni, protams, arī novuss un vēl daudz kas cits. Bet par pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem rūpēsies aukles bērnu stūrītī.

Avots: Deep White


celojumubode - 3815
Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -