Kur slēpjas Portugāles pievilcība rudenī?

Daina Vārpiņa | 2019.07.30

Ja kādu iemeslu dēļ atvaļinājums plānots nevis vasarā, bet rudenī, tieši tad ir labs laiks Portugāles apmeklējumam, apkopojot ceļotāju viedokli, secinājis tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles vadītājs Vitālijs Puķīts.

Augustā lielā tūristu pieplūduma dēļ finansiāli ir visdārgāk ceļot uz Eiropas kontinenta vistālāk uz rietumiem esošo valsti, bet Portugāles dienvidos pat septembrī un oktobrī vēl ir silti un patīkami, labie laikapstākļi dod iespēju peldēties līdz vēlam rudenim, restorānos tiek pasniegts jaunās ražas portugāļu vīns, bet svētki nekad nebeidzas.

Vēsturiskas vietas ik uz soļa

No apkārtnes apskates vērtām vietām vērts redzēt Faro, Sagres zemesragu jeb Sv. Vinsenta zemesragu – galējo Eiropas punktu, Lagušas pilsētiņu un, protams, arī Lisabonu, kā arī salīdzinoši netālo Seviļa, Spānijā. Tiem, kurus aizrauj vēsture, Portugālē ir daudz ko iepazīt. Vietējā arhitektūra, tajā izmantotās portugāļu flīzes, dažādie dekori ir rets skaistums, un pastaigas to apskatei mērenākos laikapstākļos, protams, ir baudāmākas. Dabā brīvi aug eikalipti, apelsīnu koki utml.

Algarvē peldas vēl oktobrī

Algarves piekraste ir viens no populārākajiem galamērķiem Portugālē, lai pavadītu gan laiskas, gan aktīvas brīvdienas pārsteidzošiem dabas skatiem apveltītajā Atlantijas okeāna pludmalē. Lai paspilgtinātu iztēli, kā kādreiz jutās jūrasbraucēji, var doties nelielā izbraucienā ar kuģīti. Gadā reģionā ierodas aptuveni 7 miljoni tūristu, protams, rudenī šeit ir daudz mierīgāk. Klintis, alas, smalkas zeltainās smiltis pārsteidz ikvienu ceļotāju. Atceramies, ka Portugāles jūrasbraucēji savulaik lielā mērā izmainīja pasauli, un šodien skats tālu okeānā dod iespēju iztēloties, kā jūrasbraucēji no Portugāles pirmie nokļuva Indijas rietumkrastā un sāka tirdzniecību. Turklāt pludmales ir ļoti tīras, tām regulāri piešķir Zilo karogu. Protams, šejiene īpaši ir iecienīta ūdenssporta cienītāju vidū.

Jaunais vīns, tradicionāla un mūsdienu virtuve apvienojumā ar fado

Portugāle ir slavena ar savu augstās kvalitātes deserta portvīnu – saldu stiprināto dzērienu. Rudens pēc vīnogu ražas novākšanas ir īstais laiks, lai nogaršotu jauno vīnu, un tā pasniegšana vienmēr ir svētki. Ne mazāk slavens par portvīnu Portugālē ir vieglais Vinho Verde jeb tulkojot – zaļais vīns, kam vīnogas ievāc agri, to gatavo īsā laikā un malko tieši kā jauno vīnu, šīs vīns labi sader ar jūras veltēm. Apvienojumā ar vietējiem ēdieniem Portugāles vīnu degustācija ir vienreizējs garšas piedzīvojums jebkuram gardēdim. Pajautājiet vietējiem par izvēlētās vīna pudeles korķi! Portugāle ir slavena ar ozolkoka vīna pudeļu korķiem, pasaulē ieņemot vadošo lomu to ražošanā. Portugālē labi klāts galds ir viesmīlības simbols – reizē attīstās arī mūsdienu virtuve, kurā jaunie šefpavāri apvieno tradīcijas ar moderno virtuvi. Ja vēl cienastu pavada Portugāles nacionālā mūzika – fado... Vienīgi jāatceras, ka Portugāle pieder pie tām valstīm, kurās ir siesta, bet arī vakariņu laiks ir salīdzinoši agrs un beidzas līdz aptuveni pulksten 21.00 – 22.00.

Portugāļu dzīvesprieks un bezgalīgie svētki

Portugāļiem dzīvo ar prieku, viņi mīl komfortu, un rudenī, kad noklust aktīvā tūrisma sezona, darba ir mazāk, vēl labāk iespējams izjust, kā viņi dalās savā pasaules uztverē ar ciemiņiem. Valsts piedzīvo uzplaukumu, līdz ar to iedzīvotāji šeit jūtas labi. Ne velti ir teiciens, ja vēlas redzēt īsto Eiropu – lepnu un skaistu, tad jādodas uz Portugāli. Te jāatzīmē, ka dzīvespriecīgie portugāļi mīl svētkus, kas notiek regulāri, un tādos noteikti ir iespēja nokļūt arī rudenī.  

Portugāle jeb Portugāļu Republika atrodas Pireneju pussalā un robežojas tikai ar Spāniju. Piekrasti no dienvidiem un rietumiem apskalo Atlantijas okeāns, un Portugālei pieder arī tajā esošās Azoru salas un Madeiras sala. Teritorijas ziņā Portugāle ir tikai pusotru reizi lielāka par Latviju. Portugāļu valoda ir septītā lielākā pasaulē, kurā runā vairāk nekā 240 miljoni iedzīvotāju - 80% no viņiem dzīvo Brazīlijā.

Tūrisma operatora "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle strādā kopš 2015. gada, un tā devīze skan: "Mēs neiespējamos virzienus padarām iespējamos." "INTERLUX Travel" pārstāvniecības ārpus Latvijas atrodas vēl četrās valstīs – Lietuvā, Krievijā, Baltkrievijā un Vācijā, dodot darbu 150 cilvēkiem. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāles mērķis ir izstrādāt augstas kvalitātes ceļojumus par pieejamām cenām. Ar viesnīcām, transporta, prāmju un aviokompānijām noslēgti ekskluzīvie līgumi dod iespēju INTERLUX Travel veidot augstas klases ceļojumus par zemām cenām. INTERLUX Travel piedāvā vairāk nekā 90 ceļojumus ar lidmašīnām, prāmjiem un autobusiem visā pasaulē. INTERLUX Travel izmanto sertificētu gidu pakalpojumus, kuri ir vietējie ceļojumu galamērķu valstīs. "INTERLUX Travel" Latvijas filiāle ir Latvijas Tūrisma Aģentu un Operatoru Asociācijas (ALTA), uzņēmums Latvijā ir apdrošināts 125 000 EUR vērtībā.

Avots: PR konsultācijas


celojumubode - 3812
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -