«Jūrmalas festivālā» uzmirdzēs jaunās klasiskās mūzikas zvaigznes

Mārtiņš Pučka | 2019.07.27

No 23. līdz 28. jūlijam ar sešiem krāšņiem koncertiem Dzintaru koncertzālē norisināsies piektais “Jūrmalas festivāls”. 24. jūlija vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs divas jaunas zvaigznes, kas apbūrušas slavenāko pasaules koncertzāļu klausītājus – latviešu vijolniece Kristīne Balanas un pianists brīnumbērns no Lielbritānijas Džordžs Harliono. Kopā ar Jūrmalas festivāla orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi viņi atskaņos pasakaini skaisto Fēliksa Mendelszona “Vijolkoncertu miminorā” un Pētera Čaikovska “Pirmo klavierkoncertu”.


Vijolniece Kristīne Balanas ir viena no tām latviešu mūziķēm, kurai vārti uz pasaules skatuvēm ir atvērušies pakāpeniski. K. Balanas vijolspēle skanējusi Berlīnes un Parīzes filharmonijā, Bārbikena centrā Londonā un citās prestižās koncertzālēs. Laikraksts “The Times” raksturojis latviešu vijolnieci kā “žilbinoši virtuozu” mūziķi. Dzintaru koncertzālē Kristīne atgriežas ar jau decembrī spoži atskaņoto F. Mendelszona vijolkoncertu, kurā sakoncentrētas komponista skaņu pasaules raksturīgākās iezīmes – dziesmu lirika, pastorāls skaistums un dzirkstošs fināls. Skaņdarbā brīnišķīgais dzidrums un pārsteidzošā katras sīkākās detaļas izstrāde, krāsains un smalks instrumentācijas kolorīts savijas ar stingru formas ietvaru, kurā, tiesa, komponists cenšas visas daļas sapludināt kopā, tuvojoties romantiskās poēmas uzbūvei. Opuss, kas dzīvo vijolnieku zelta repertuārā un priecē ar savu skaistuma burvību.


Jaunais britu pianists Džordžs Harliono (George Harliono) savu pirmo solo koncertu sniedza jau deviņu gadu vecumā. Ievērojamais krievu pianists Deniss Macujevs par viņu teicis: “Džordžs ir ļoti talantīgs. Viņu gaida fenomenāla karjera!” Harliono koncertējis tādās prestižās koncertvietās kā Vigmora zāle un Karaliskajā Alberta zāle Londonā, Čikāgas simfoniskā zāle un citur. Sadarbojies ar diriģentiem Valēriju Gergijevu, Aleksandru Sladkovski un Frančesko Milioto. Ar Čaikovska “Pirmo klavierkoncertu” britu pianistu saista īpašas attiecības. Gaismas spēka apliecinošo skaņdarbu, kas kļuvis par vienu no krievu klasiskās mūzikas ikonām, Dž. Harliono 2016. gadā atskaņoja slavenajā Maskavas konservatorijas zālē. Koncertu translēja tiešraidē Krievijas Nacionālajā televīzijā un prestižais mūzikas kanāls Medici.tv. Džordža Harliono izpildījumā sudrabaini romantiska jūsma aumaļām līst no Čaikovska klavierkoncerta. Opuss, kurā klavieres var žilbināt, aizgrābt un sajūsmināt.

Jau piekto gadu Jūrmalas pilsētas iedzīvotājus un viesus ar grandiozu klasiskās mūzikas programmu priecē krāšņākais vasaras notikums – “Jūrmalas festivāls”, gādājot par neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Intaru Busuli, Ivetu Apkalnu, Vestardu Šimku, Kristīni Balanas, Andželu Gobu, Alisi Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Latvijas Simtgades jauniešu simfonisko orķestri un diriģentu Aināru Rubiķi, kā arī citiem māksliniekiem aicina uz grandiozāko vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.


Avots: www.dzintarukoncertzale.lv


celojumubode - 3813
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam.

Liepājas reģiona TIB

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI!

Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar tradīcijām..

EUR 53.00 | Latvia Tours

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -