Lidostā «Rīga» bērnus, kas ceļo bez pieaugušo pavadības varēs pavadīt līdz pat izlidošanas sektoram

Laura Karnīte | 2019.09.10

Lidostā "Rīga" no jūlija ieviesta jauna iespēja ģimenēm ar bērniem – ja bērns ceļo viens uz kādu no Šengenas zonas valstīm un kopā ar aviobiļeti ir iegādāts pakalpojums "Bērns bez pavadoņa", vecāki vai cita pavadošā persona varēs paši pavadīt bērnu līdz pat izlidošanas sektoram.

Lai varētu izmantot šo iespēju, aviokompānijā iegādājoties bērnam biļeti uz lidojumu, ir jāiegādājas arī pakalpojums "Bērns bez pavadoņa". Dažādām aviokompānijām ir dažādi noteikumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pavadoņa, kā arī prasības, kāda vecuma bērniem šis pakalpojums ir obligāts, tāpat dažādās valstīs var tikt piemēroti dažādi izņēmumi un ierobežojumi bērnu ceļošanai bez pieaugušā. Tāpēc pirms pakalpojuma iegādes aicinām rūpīgi iepazīties ar aviokompāniju un valstu noteikumiem un prasībām attiecībā uz bērnu ceļošanu vienatnē.

Iespēja pavadīt bērnu līdz izlidošanas sektoram lidostā "Rīga" attiecas tikai uz lidojumiem Šengenas zonas ietvaros.

Lai varētu bērnu pavadīt, ierodoties lidostā, jādodas pie reģistrācijas galdiņa, kur bērna pavadītājam tiks noformēta īpaša atļauja iekļūšanai lidostas slēgtajā pasažieru zonā. Pavadītājam līdzi ir jābūt derīgai pasei vai ID kartei.

Pēc atļaujas saņemšanas bērnam un pavadītājam drošības kontrole jāveic Ātrās drošības pārbaudes kontrolpunktā (Fast Track) un tālāk jādodas uz atbilstošo izlidošanas sektoru. Drošības pārbaude pavadītājam tiek veikta tāpat kā jebkuram pasažierim, tāpēc līdzi nedrīkst būt bīstamie vai aizliegtie priekšmeti, kā arī jāievēro līdzņemamā šķidruma daudzuma ierobežojumi.

Pavadītājs ir pilnībā atbildīgs par bērna pieskatīšanu lidostā, tai skaitā bērna pavadīšanu un iekāpšanu atbilstošajā reisā. Pavadītājam ir pienākums uzkavēties lidostā tik ilgi, kamēr gaisa kuģis ir aizlidojis. Pēc bērna pavadīšanas pavadītājam ir jāatstāj izlidošanas zona, izmantojot izeju uz pilsētu caur E sektora bagāžas saņemšanas zāli.

Vairumā aviokompāniju pakalpojums "Bērns bez pavadoņa" ir obligāts bērniem vecumā no 5-11 gadiem, kuri ceļo vieni paši, savukārt pasažieriem no 12-17 gadu vecumam pakalpojums ir pieejams, ja to ir pieteikuši viņu vecāki vai aizbildņi. Izmantojot šo pakalpojumu, bērns atrodas aviokompānijas uzraudzībā no reģistrācijas brīža līdz brīdim, kad galapunktā bērnu sagaida vecāki vai citi pavadītāji.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir strauji augošs Ziemeļeiropas gaisa satiksmes mezgls. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 90, bet vasaras sezonā - uz vairāk nekā 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2018.gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 7 miljonus pasažieru - gandrīz pusi no kopējā Baltijas valstu avioceļotāju skaita.

Avots: www.riga-airport.com


celojumubode - 3813
Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -