Jūrmala aicina uz bezmaksas sporta nodarbībām jūras krastā

Zanda Krastiņa | 2019.06.05

Sākoties siltajiem vasaras mēnešiem, Jūrmalas pilsēta ikvienam interesentam piedāvā bezmaksas aktivitātes veselības uzlabošanai kūrortpilsētas pludmalēs jūras krastā. Arī šogad profesionālu treneru vadībā ir iespēja piedalīties jogas, ciguna, ielu vingrošanas, nūjošanas nodarbībās un citās fiziskajās aktivitātēs. Kopumā kūrortpilsēta ik mēnesi piedāvā vairāk nekā 60 bezmaksas nodarbības svaigā gaisā.

Jūrmalas pilsētā ir dažādas iespējas nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm svaigā gaisā – var skriet, skrituļot, braukt ar velosipēdu, peldēt, supot un darīt daudz ko citu. Gan jūrmalnieki, gan pilsētas viesi ir iecienījuši nodarbības profesionāla trenera vadībā. Nodarbības paredzētas ikvienam interesentam, un tās pieejamas cilvēkiem ar dažādiem fiziskās sagatavotības līmeņiem. Sportošana pludmalē norisināsies visas vasaras garumā.

Jogas nodarbības šovasar notiks trešdienās plkst. 8.30 Majoru pludmalē, Pilsoņu ielas galā, un sestdienās plkst. 8.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Jogas nodarbības notiek no rīta, kad ir vislabvēlīgākais laiks saules enerģijas uzņemšanai. Nodarbības vadīs jogas skolotājs Arnis Siliņš.

Pludmalē notiks arī jūrmalnieku un pilsētas viesu iecienītās ciguna nodarbības: otrdienās plkst. 18.30 Mellužu pludmalē, Peldu ielas galā, un sestdienās (izņemot 15.jūniju) plkst.10.00 Kauguru pludmalē, Kapteiņa Zolta ielas galā, pie glābšanas stacijas. Nodarbības vadīs sertificēts ciguna instruktors Igors Kudrjavcevs.

Visaktīvāk jūrmalnieki apmeklē nūjošanas nodarbības, kas pilsētā notiek trešdienās plkst.18.00 (sākot ar jūliju, no plkst.18.30) un svētdienās plkst. 12.30 Dubultu pludmalē, Baznīcas ielas galā. Sestdienās plkst. 10.00 Mellužu pludmalē, Rožu ielas galā, pie izejas uz pludmali. Savukārt pie Kauguru glābšanas stacijas, Kapteiņa Zolta ielas galā, nūjošana notiek divas reizes nedēļā – sestdienās plkst. 12.30 un svētdienās plkst. 10.00. Nūjotājiem, kam nav savu nūju, tās tiks nodrošinātas bez maksas. Nodarbības vada sertificēts nūjošanas treneris Māris Romanovskis.

Ielu vingrošanas nodarbības ir apvienotas ar vispārējās fiziskās sagatavotības treniņiem. Nodarbības notiek Kauguru pludmalē pie glābšanas stacijas, pretī Kapteiņa Zolta ielai, otrdienās un ceturtdienās no plkst. 18.00, Majoru pludmalē Kaiju ielas galā – otrdienās un ceturtdienās no plkst. 20.00. Nodarbības vada pieredzējuši ielu vingrotāji Nauris Burtnieks un Gustavs Gedrovics.

Profesionāla trenera vadībā var doties arī aktīvā pastaigā pa veselības maršrutiem Kauguros un Vaivaros, maršruti papildināti ar vingrinājumiem atbilstoši dalībnieku vecuma grupai aktīvajā un sportiskajā maršrutā. Nodarbības notiek trešdienās plkst. 15.00 un plkst. 16.50, tikšanās Kauguros pirms izejas uz jūru Alkšņu ielas krustojumā ar iebrauktuvi pretī DUS "Latvijas Nafta". Nodarbības vada sertificēta sporta trenere Anda Radziņa.

Cilvēki ar invaliditāti peldēm jūrā var izmantot peldratus, braukt ar tandēmriteni vai trīsriteni, kā arī izmantot īpašu, ar riteņiem aprīkotu zvilni atpūtai Kauguru un Jaunķemeru pludmalē. Peldrati ir piemēroti cilvēkiem ar kustību traucējumiem, lai baudītu jūras peldes, bet pārvietošanās ar tandēmriteni vai trīsriteni ir piemērota cilvēkiem ar dažādiem funkcionāliem vai līdzsvara traucējumiem. Pludmales inventārs ir pieejams katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00. Izmantojot pakalpojumu, tiek nodrošināts asistenta atbalsts bez maksas, iepriekš piesakoties un saskaņojot laiku pa tālruni 29103212 vai e-pastā: [email protected].

Bezmaksas nodarbības pludmalē, kas popularizē veselīgu dzīvesveidu, kūrortpilsētā notiek jau vairākus gadus, tās atzinīgi novērtē jūrmalnieki un pilsētas viesi. Jūrmalā ik gadu tiek organizētas vairāk nekā 500 bezmaksas nodarbības iedzīvotāju veselībai.

Bezmaksas aktivitātes iedzīvotājiem tiek nodrošinātas Eiropas Sociālā fonda un Jūrmalas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu projektā "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Jūrmalā", id. Nr.9.2.4.2./16/I/008.

Avots: Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa


celojumubode - 3803
Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -