Ķīpsalā norisināsies izstāde «Dārzs un dzīvesstils 2019»

Inese Libere | 2019.05.09

Jau no 2019. gada 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kurā apmeklētāji varēs ne tikai iepazīties ar plašu un daudzveidīgu preču piedāvājumu, bet arī apmeklēt izglītojošus seminārus un uzzināt jaunākās tendences dārzkopības jomā. Nāc uz izstādi "Dārzs un dzīvesstils 2019" un iedvesmojies savas saimniecības labiekārtošanai, konsultējies ar speciālistiem, salīdzini jaunu un lietotu dārza tehniku un atrodi sev vispiemērotāko!

Teritorijas platība, budžets un paša mājas saimnieka vēlme iesaistīties zāles pļaušanā – šie ir pirmie faktori, kas jāzina konsultantam, lai spētu ieteikt piemērotāko dārza tehniku. Kā neapjukt plašajā klāstā? Konsultē "Dārzs un dzīvesstils 2019" dalībnieki – veikala "DM Tehnika" vadītāja Inga Lebede un uzņēmuma "Ginalas" servisa mehāniķis Kellijs Ševels.

Roboti

Ja vēlies ietaupīt savu laiku, ļaut tehnikai visu izdarīt tavā vietā un darīt to videi draudzīgā veidā, tad vispiemērotākais būs zāles pļāvējs robots. Lai pļāvējs darbotos, tam nav nepieciešamas ikgadējās apkopes, kā tas ir citām pļaujmašīnām, turklāt robots tiks galā ar samērā lielu platību. "Arvien vairāk cilvēki novērtē savu laiku, tādēļ daudz biežāk izvēlas zāles pļāvēju robotu!" norāda Kellijs Ševels. Savukārt Inga Lebede atgādina, ka robotam ir nepieciešama iežogota teritorija, citādi mazais braucamrīks "parūpēsies" arī par kaimiņa mauriņu. Lai no tā izvairītos, pa perimetru aptuveni 10 centimetru dziļumā ir jāierok stieple, kuru robots ar sensoriem atpazīs un paveiks darbiņu izvēlētajā teritorijā. Braucot robots zālienu padarīs vienmērīgu un vienlaikus mulčēs. Turklāt robota darbību var vadīt arī no aplikācijas savā viedtālrunī!

Trīs veidu pļaujmašīnas

Benzīna, elektriskā un akumulatora pļaujmašīna – kā izvēlēties īsto? Ja budžets ir ierobežots un teritorija ir maza, tad vispopulārākā izvēle ir elektriskās pļaujmašīnas. Tomēr jāņem vērā, ka, strādājot dārzā, elektrības vads var traucēt. Benzīna pļaujmašīnām vada nav un tās tiek galā ar lielākām platībām, taču regulāri ir jāveic ikgadējās apkopes – jāmaina eļļa un filtri, kā arī mājās jāglabā degvielas kanna. Savukārt videi draudzīga akumulatora pļaujmašīna ar vienu uzlādes reizi nopļaus aptuveni 600 kvadrātmetrus zāles. Šīs pļaujmašīnas ir klusas, viegli lietojamas un ar ilgu kalpošanas laiku. To priekšrocība ir akumulators, kuru var izmantot arī citai dārza tehnikai, piemēram, trimeriem, zāģiem, lapu pūtējiem, šķērēm un citiem.

Traktori un raideri

Lielām platībām vislabākā izvēle būs traktors vai raiders. Traktoram pļāvējs ir novietots spēkrata vidū, bet raideram – priekšā. Zālei, kas garāka par 10–15 centimetriem, speciālisti iesaka izvēlēties traktoru, savukārt ar raideru var labāk manevrēt un piekļūt grūti sasniedzamām vietām. Salīdzinot ar stumjamiem pļāvējiem, kuriem pļaušanas platums ir līdz 53 centimetriem, traktoram tas ir līdz pat 125 centimetriem, līdz ar to darbu var paveikt divreiz ātrāk. Turklāt gan traktoru, gan raideru var izmantot ne tikai zāles pļaušanai! Ziemā tiem var pievienot sniega pūtēju vai šķūri un sakopt piesnigušo teritoriju.

Plašs dārza tehnikas klāsts

Visās trīs izstādes "Dārzs un dzīvesstils 2019" dienās apmeklētāji varēs iepazīt un iegādāties "Stihl", "Husqvarna", "Makita", "Honda", "Smart Robby", "MTD", "Trolla" un citu dārza tehniku. Būs gan jaunākie modeļi, gan arī lietota dārza tehnika. Speciālisti ne tikai pastāstīs par savu piedāvājumu un ieteiks labāko risinājumu, bet arī sarūpēs īpašas atlaides!

Viss dārzam un atpūtai!

Kā zināms, no 10. līdz 12. maijam Ķīpsalā notiks starptautiskā dārzkopības izstāde "Dārzs un dzīvesstils 2019", kurā apmeklētāji varēs vienuviet iepazīt dažādas preces dārza darbiem un atpūtai! Būs daudzveidīgs stādu un sēklu piedāvājums, augsnes uzlabotāji un mēslojumi, augu aizsardzības līdzekļi, dārza inventārs un daudz kas cits dārza darbiem. Lai pelnīti atpūstos pēc labi padarīt darba, izstādē varēs atrast arī lapenes, nojumes, dārza mēbeles, šūpuļtīklus, pirtis un citas preces piemājas teritorijas labiekārtošanai.

Izstādes darbalaiks:

10. maijā 12.00–18.00

11. maijā 10.00–18.00

12. maijā 10.00–16.00

Seko līdzi informācijai par dalībniekiem, to jaunumiem un atlaidēm mājaslapā bt1.lv/darzs un www.facebook.com/Darzsundzivesstils

Izstādi "Dārzs un dzīvesstils" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Avots: BT1


celojumubode - 3803
Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -