«Latvijas balzams» atklāj ekskursiju centru un aicina ciemos ikvienu interesentu

Kristīne Toma | 2019.05.07

Baltijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs "Latvijas balzams" vēris durvis plašākas sabiedrības apmeklējumam, 30. aprīlī svinīgi atklājot ražotnes Ekskursiju centru. Pirmajā oficiālajā ražotnes ekskursijā līdz ar "Latvijas balzams" pārstāvjiem piedalījās tūrisma nozares eksperti, Ekskursijas centra koncepta izveides autori un mediji.

"Jau gadu desmitiem saskaramies ar iedzīvotāju un tūristu vēlmi apmeklēt ražotni, tādēļ, uzsākot "Latvijas balzama" 120. jubilejas gadu, oficiāli un arī tīri tehniski esam gatavi uzņemt viesus ražotnē," stāsta "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns. Ražotnes Ekskursiju centra koncepta un dizaina izstrādē iesaistījās tādi pieredzējuši dizaina eksperti kā Mareks Birznieks, Liene Griezīte un Mārtiņš Dambergs.

"Vislielākā interese līdz šim ir bijusi par leģendārā zīmola "Rīgas Melnais Balzams" receptūru, tomēr šajā jautājumā paliksim nelokāmi – šo receptūru arī turpmāk zinās tikai trīs cilvēki visā pasaulē: balzama vecmeistars un divi viņa palīgi. Toties mēs izstāstīsim visu citu – par spirtu un filtrēšanas procesiem, degvīna un citu dzērienu gatavošanu, par etiķetēm un pudelēm, par pildīšanas izaicinājumiem un citām tikai mūsu nozarei raksturīgām lietām. Tāpat sniegsim iespēju nogaršot ko unikālu; tikai šīs ekskursijas ietvaros būs iespējams nobaudīt "Rīgas Melnā Balzama" ekstraktu – 15 zālīšu uzlējumu, kas atrodams visu "Rīgas Melnais Balzams" veidu sastāvā," atklāj Intars Geidāns.

Pirmās oficiālās ekskursijas laikā tās apmeklētājiem bija iespēja izzināt plašāk "Latvijas balzams" degvīna ceha darbību, produkcijas pildītavas specifiku, kā arī viesoties "Rīgas Melnais Balzams" pagrabā, kurā pirmo reizi plašākai publikai tika demonstrēta īpaša leģendārā zīmola instalācija, informējot par "Rīgas Melnais Balzams" attīstību no vēsturiskajiem pirmsākumiem līdz mūsdienām.

Ikvienam interesentam ir iespējams pieteikt ekskursiju sev vēlamā laikā ražotnes mājaslapā www.lb.lv sadaļā "Ekskursijas". Aptuvenais ekskursijas ilgums ir divas stundas un maksimālais grupas apjoms – 15 personas. Ekskursiju pieredzējušu gidu pavadībā iespējams pieteikt latviešu, angļu un krievu valodās.

"Latvijas balzams" Ekskursiju centrs izveidots ar mērķi sniegt ieskatu ražotnes vēsturē, attīstībā un ražošanas procesos, kā arī sekmēt sabiedrības izpratni par dzērienu ražošanas industriju. Zīmīgi, ka līdz ar ražotnes Ekskursiju centra atklāšanu tiks dažādots arī Latvijas un Rīgas tūrisma produktu piedāvājums, sniedzot iespēju izbaudīt līdz šim nebijušu pieredzi. Plašāk par ekskursijas programmā iekļauto iespējams lasīt "Latvijas balzams" jaunizveidotajā mājaslapā.

Līdz ar Ekskursiju centra atklāšanu plašākam apmeklētāju skaitam bija iespēja viesoties jaunākajā no "Latvijas balzams veikali" veikaliem, kas ir apvienots ar ražotnes Ekskursiju centru. Šajā veikalā iespējams iegādāties ražotnes produkciju, kā arī tīrdzniecības tīkla izplatītos ārvalstu zīmolus. Visiem Ekskursiju centra apmeklētājiem pēc ražotnes apmeklējuma tiek izsniegti īpaši atlaižu kuponi, sniedzot iespēju iegādāties tās produkciju ar 10% atlaidi.

AS "Latvijas balzams" ir vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā ar tradīcijām bagātu vēsturi kopš 1900. gada. Uzņēmumam pieder divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā – stipro alkoholisko dzērienu ražotne un dzirkstošo vīnu un vieglo alkoholisko dzērienu ražotne. "Latvijas balzams" ir viens no Latvijas vadošajiem eksportētājiem – tā produkcija pieejama 175 pasaules valstīs, kā arī uzņēmums ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Latvijā. Kopš 2015. gada uzņēmums ir daļa no "Amber Beverage Group".

Avots: LEAD. Korporatīvā komunikācija


celojumubode - 3808
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni

Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā.

EUR 17 | Madonas TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Skulptūru stāsti Cēsīs!

Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā!

EUR 6 | Cēsu TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Bauskas TIC

Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu

Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu

Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, klausīties stāstos.

Tukuma TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Ar vilcienu uz Gulbeni

Ar vilcienu uz Gulbeni

Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt lielisku atpūtu!

Gulbenes novada TIC

Kandavā tikšanās ar

Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"

Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī.

Tukuma TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -