7 interesantas idejas aktīvai atpūtai Turcijā

Linda Miltiņa | 2019.04.30

Latvijas ceļotāju iecienītā Turcija reizēm kļūdaini tiek saistīta tikai ar pasīvu atpūtu, lai gan šī valsts piedāvā ne mazums iespēju arī aktīvās atpūtas cienītājiem. Turklāt, pat laiski atpūšoties viesnīcā, iespējams kaut vienu dienu veltīt aktivitātēm ārpus viesnīcas teritorijas. Ceļojumu organizatora "Kidy Tour" produkta menedžere Elīna Aņiļonīte iesaka septiņas interesantākās  ekskursijas un izbraukumus, kas apmierinās dažādu ceļotāju vajadzības.

 Raftings Keprulu nacionālajā parkā

Raftingu jeb laivošanu pa strauju kalnu upi Turcijā var izbaudīt vairākos reģionos. Viens no aizraujošākajiem raftinga galamērķiem ir Keprulu nacionālais parks, kur brauciena laikā var gan baudīt asākas izjūtas, gan arī  gleznainās parka ainavas. Keprulu nacionālais parks ir viens no skaistākajiem un apmeklētākajiem Antālijas reģionā.

Kā stāsta Elīna Aņiļonīte, šī kanjona trase ir salīdzinoši vienkārša, tāpēc to izvēlas ne tikai pieaugušo grupas, bet arī ģimenes ar bērniem. Lielākām kompānijām vai ceļotājiem ar bērniem ieteicams izvēlēties plostu. Tie, kas ilgojas pēc ekstrēmākām izjūtām, var izvēlēties divvietīgu kanoe.

Antālijas akvārijs

Šis Turcijas kūrorta akvārijs sasniedz 131 metru garumu un ir viens no garākajiem pasaulē. Akvārijā var tuvumā iepazīties ar aizraujošo zemūdens pasauli – Antālijas akvārijā mājo 20 tūkstoši ūdens iemītnieku no visas pasaules. Ekskursija ir lieliski piemērota visai ģimenei.

 "Izejot cauri akvārija tunelim, ieraudzīsiet, cik dažādi izskatās okeāns un jūra. Mazajiem ceļotājiem akvārijā ierīkots 5D kinoteātris, rotaļu laukumi un pat peintbols, tāpēc šim izbraukumam var veltīt veselu dienu," stāsta Elīna Aņiļonīte.

Kvadraciklu safari

Šī izklaide ir piemērota tiem, kas vēlas aktīvāku atpūtu. Varēsiet ne tikai pavizināties ar četrriteņu motocikliem, bet arī apbrīnot Turcijas dabu. Var arī izvēlēties – stūrēt pašam vai baudīt izklaidi pasažiera vietā.

"Lai arī šo izklaidi biežāk izvēlas pieaugušie, tā ir piemērota arī lielākiem bērniem. Tiesa, svarīgi ir visiem jau laikus nodrošināties ar saulesbrillēm, saules aizsargkrēmu un dzeramo ūdeni. Vēl viena iespēja – vienas dienas izbrauciens, kurā iespējams izbaudīt trīs aktivitātes uzreiz – vizināšanos safari, kanjoningu un raftingu," komentē E.Aņiļonīte.

Lidojums ar paraplānu

Lidojums ar paraplānu ir lieliski piemērots tiem, kas ilgojas pēc adrenalīna devas. Divas stundas lidinoties virs Alānijas, redzēsiet neatkārtojamas, elpu aizraujošas ainavas. Šī izklaide ir paredzēta pieaugušajiem, un to ieteicams pasūtīt jau iepriekš. Par lidojumu un paraplāna pilotēšanu uztraukties nav pamata – par visu parūpēsies profesionāls instruktors, tāpēc atpūtniekiem atliek tikai baudīt lidojumu un uzņemt iespaidīgas fotogrāfijas.

Izbrauciens uz Stambulu

Ierodoties Turcijas kūrortā, varat baudīt lieliskus laika apstākļus un brīnišķīgu dabu. Tomēr, ja apmeklēsiet Stambulu, ieraudzīsiet pilnīgi citu Turciju. Šī pilsēta tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām pasaulē, tāpēc tās apskatei ieteicams veltīt vismaz vienu dienu.

"Protams, dienas laikā visu pilsētu apskatīt neizdosies, tomēr pagūsiet apmeklēt iespaidīgas vietas: hipodromu, Zilo mošeju, Sofijas katedrāli, paviesosieties Topkapi pilī, izbrauksiet ar kuģīti pa Bosfora šaurumu. Šī ekskursija ir lieliski piemērota, lai vienas dienas laikā izjustu gluži citas Turcijas garšu," saka "Kidy Tour" pārstāve.

Izbrauciens uz Kapadokiju

Kapadokija ir neparasti skaists ģeoloģiskais brīnums centrālajā Anatolijā. Šajā ekskursijā var doties gan ar autobusu, gan lidmašīnu, bet visa brauciena laikā ceļotājus parasti pavada angliski runājošs gids.

Kapadokijā saplūst brīnišķīgā daba un bagātā vēsture. Šeit var apmeklēt Kaimakli pazemes pilsētu, Goreme brīvdabas muzeju, Učhisaras pili, Baložu ieleju. Izvēloties šo ekskursiju, papildus var izmēģināt arī vietējo virtuvi.

Izbrauciens uz Ziemeļkipru

Atpūšoties Turcijas kūrortos, Ziemeļkipra ir viegli sasniedzama ar lidmašīnu. Ekskursijas laikā apmeklēsiet Famagustas pilsētu, Sv. Barnaba klosteri, ikonu muzeju un citus ne mazāk iespaidīgus objektus.

"Varēsiet arī izbraukt ar kuģi, izpeldēties, apskatīt kuģu vraku muzeju, būs arī brīvais laiks pastaigai. Šajā salas daļā ir bagāts dabas un vēstures mantojums. Interesanti, ka 1974. gadā šī vieta tika atzīta par Ziemeļkipras Turku Republiku," piebilst E.Aņiļonīte
 

Avots: Baltic Communication partners


celojumubode - 3814
Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Rīko konferences un seminārus Bauskā!

Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu!

Bauskas TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Svini kāzas Jaunpils pilī!

Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām neaizmirstamus.

Tukuma TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Iedvesmojies laivot Bauskas novadā!

Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā!

Bauskas TIC

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā

Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un laukos.

Madonas TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ

25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem.

Tukuma TIC

Jauna dabas taka Ērgļos.

Jauna dabas taka Ērgļos.

Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ!

Madonas TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā

Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā.

Tukuma TIC

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros

Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs izcili!

Aizkraukles novada TIC

UFO stāstīs jokus Tukumā

UFO stāstīs jokus Tukumā

Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu!

Tukuma TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -