Tūrisma sezona Lielvārdē ir klāt

lielvarde.lv | 2019.04.29

Laikā, kad termometra stabiņš rāda virs 10 grādu atzīmes un ārā jūtama pavasara smarža, cilvēki brīvo laiku labprātāk pavada ārpus savas dzīvesvietas. Domājot par vietējo iedzīvotāju un novada viesu atpūtas iespējām, dažādos tūrisma objektos Lielvārdes novadā ir ieviesti jauninājumi.

Lielākais un apmeklētākais aktīvā tūrisma objekts jau trešo gadu ir izklaides parks "Avārijas brigāde", kur 11. maijā norisināsies grandiozs tūrisma sezonas atklāšanas pasākums "Gaismas svētki". Ar priekšnesumiem apmeklētājus precēs dažādi Latvijā zināmi mākslinieki, piemēram, grupa "Bermudu divstūris", Aminata un "Kašera sapņu fabrika". Visas dienas garumā būs pieejamas vēl neredzētas atrakcijas un svētku noslēgumā – krāšņa uguņošana. Jāatzīmē, ka izklaides parks joprojām turpina attīstīties, tāpēc arī šogad saviem apmeklētājiem sagādās jaunus pārsteigumus. Izklaides parks "Avārijas brigāde" atrodas Lēdmanes pagastā, Lielvārdes novadā.

Dodoties uz Lēdmanes pagastu, ir iespēja apmeklēt arī "Trušu karalisti" un baskāju taku. Ņemot vērā cilvēku lielo interesi par šo tūrisma objektu, šogad taka tiek labiekārtota un paplašināta, savukārt "Trušu karalistē" apmeklētājus priecēs 100 truši, kazu ģimenes ar kazlēniem, dažādu šķirņu aitas, poniju ģimene, pīles, zosis un citi dzīvnieki. Miķeļdienās šeit paredzēts liels pasākums, un tradicionāli augusta beigās tiek organizēts kristīgās mūzikas koncerts.

Ja ir vēlme pašam piedalīties maizes cepšanas procesā un iepazīt vietu, kur top, iespējams, gardākā maize Latvijā, var doties uz Lielvārdē esošo "Zelmas maiznīcu", savukārt dažādus konditorejas izstrādājumus, tajā skaitā piparkūkas, ir iespēja iegādāties un pašam gatavot pie saimnieces Dailas Vanagas Lēdmanes pagastā. Medus cienītāji noteikti novērtēs "Lienas medus" un "Lūšu dravas" izcilo produkciju. Bet tie, kas tīko pēc kāda baudāma dzēriena un vēlas izzināt alus brūvēšanas tehniku, aicināti apmeklēt alus darītavu "Pumpurs", kas atrodas pašā Lielvārdes centrā. Tāpat maija vidū, kad sāksies ābeļu ziedēšanas laiks, Jumpravas pagastā būs iespēja apmeklēt sidra svētkus, ko tradicionāli organizē sidra darītava "Mr. Plūme". Sezonas atklāšanas pasākumā gaidāmas ekskursijas, dzīvā mūzika un degustācijas sidra cienītājiem.

Par aizraujošām un izzinošām aktivitātēm bērniem Lielvārdē rūpējas interešu izglītības centrs "Lielvārdi", kas labprāt uzņem skolēnu un tūristu grupas, kā arī ģimenes, lai caur dažādām praktiskajām nodarbībām veicinātu dabisko zinātkāri par sevi, apkārtējo pasauli un tehnoloģijām.

Lielvārdes novadā atrodami arī tūrisma objekti, kas jau ilgus gadus pulcē apmeklētājus ne vien no Latvijas, bet arī ārvalstīm. Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs saviem klientiem sniedz plašu ieskatu par Lielvārdi, Lielvārdes jostu, latviešu tautas varoni Lāčplēsi un, protams, Andreju Pumpuru. Apmeklētājiem ir iespēja arī pašiem uz brīdi kļūt par Lāčplēsi, Laimdotu, Andreju Pumpuru, kā arī apsiet sev Lielvārdes jostu un piedalīties interaktīvā orientēšanās spēlē "Atrodi Lāčplēsi!"

Pastaigājoties pa Rembates parku, cilvēki noteikti pamanīs vides objektus "Goda krēsls". Viens no "Goda krēsliem" uzstādīts Latvijas Dziesmu un deju svētku goda virsdiriģentam, lielvārdietim Paulam Kveldem, vēl viens - Lielvārdes jostas audējiem Arvedam un Verai Paeglēm, trešais - dramaturgam Gunāram Priedem. "Goda krēsls" izveidots arī ilggadējā kolhoza "Lāčplēsis" priekšsēdētājam Edgaram Kauliņam. To var apskatīt Lāčplēša skvērā, pie bijušā kolhoza "Lāčplēsis" kantora ēkas. Arī šogad vides objekta uzstādīšanas tradīcija kādai ievērojamai personai par nozīmīgu devumu Lielvārdes kultūrvēsturiskajā mantojumā tiks turpināta.

Ar to, kā dzīvojuši latvieši 11.-12. gs., ir iespēja iepazīties "Uldevena pilī", aplūkojot dūmistabas, podnieku un kalēju darbnīcas, tērpu rekonstrukcijas un pat izmēģināt roku šķēpu mešanā. Senlatviešu koka pils aizsargsienas un dzīvojamās ēkas veidotas, izmantojot dažādās apdzīvotās vietās Latvijā atrastos būvju paraugus, tādējādi radot kopēju baltu virsaišu pilskalnu-ideālkonstrukciju.

Šogad īpaši jāatzīmē arī vīna darītava "Lauskis", kas Lēdmanes pagastā durvis vēra pavisam nesen. Vīna darītavas "Lauskis" saimnieks Vents Grīnbaums nosaukumu tai devis par godu savam vecvectēvam Vilim Lauskim, kurš bijis Latvijā zināms augļkopis un pasniedzējs/direktors Bulduru Dārzkopības skolā. Liela daļa no ābolu ražas tiek vākta no vecvectēva stādītajiem ābeļu dārziem,  kuriem nu jau ir tuvu pie 100 gadiem.

Par vienu no jaunākajiem un saldākajiem gastronomiskā tūrisma objektiem Lielvārdes novadā uzskatāma konditorejas studija "Vaniļas debesis", kas atrodas Lielvārdē pie dzelzceļa stacijas. Tajā ir iespēja iegādāties un uz vietas baudīt ārkārtīgi gardus desertus, kā arī piedalīties dažādās meistarklasēs.

Rūpējoties par tiem, kam ikdienā nepieciešama papildu smieklu deva, unikālu pakalpojumu piedāvā smieklu jogas trenere Kristīne (26482302). Apmeklējot smieklu jogu, ir iespēja gūt pozitīvas emocijas un enerģijas lādiņu visai dienai.

Šogad neizpaliks arī tradicionālais velo sezonas atklāšanas pasākums, ko organizē Lielvārdes novada pašvaldība. Aktīvais pasākums norisināsies 17. maijā. Plašāku informāciju varēs atrast pašvaldības mājaslapā, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram.

Jautājumu gadījumā sazinieties ar Lielvārdes novada pašvaldības tūrisma speciālistu: [email protected], tālr. 25419714.

Avots: lielvarde.lv


celojumubode - 3802
Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē

Lielās Piektdienas tirdziņš Engurē

Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29.martā no 9:00.

Tukuma TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -