«Volvo» modeļi Eiropā savstarpēji brīdinās apdraudējumiem uz ceļiem

Armands Apsītis | 2019.04.17

Volvo Cars savu satiksmes drošības uzlabošanas pasākumu ietvaros piedāvā nozarē pirmo revolucionāro drošības komunikāciju tehnoloģiju, kas būs pieejama visā Eiropā.

Šī tehnoloģija ļauj Volvo automobiļiem ar mākonī bāzēta tīkla palīdzību sazināties savā starpā un brīdināt vadītājus par slideniem ceļa apstākļiem un citiem bīstamiem faktoriem.

Funkcijas Hazard Light Alert (brīdinājuma gaismas signāls) un Slippery Road Alert (brīdinājums par slidenu ceļu) pirmoreiz tika ieviestas 2016. gadā Volvo 90. sērijas automobiļiem Zviedrijā un Norvēģijā. No nākamās nedēļas šīs funkcijas būs pieejamas Volvo vadītājiem visā Eiropā. Tās būs iekļautas standarta aprīkojumā visiem jaunajiem 2020. modeļu gada Volvo automobiļiem, un tās var uzstādīt atsevišķiem agrākiem modeļiem*.

"Reālā laika drošības datu apmaiņa automobiļu starpā var palīdzēt novērst negadījumus," uzsvēra Volvo Cars Drošības centra vadītājs Malins Ekholms. "Volvo īpašnieki dod tiešu ieguldījumu ceļu drošības uzlabošanā citiem autovadītājiem, kuri ir aktivizējuši šo funkciju, vienlaikus arī pašiem gūstot labumu no savlaicīgiem brīdinājumiem par potenciāli bīstamiem ceļa apstākļiem."

Volvo veiktie drošības pētījumi liecina, ka ātruma pielāgošana atbilstoši reālajai satiksmes situācijai var radikāli samazināt negadījumu risku. Savlaicīgi brīdinot vadītājus par tālāk uz ceļa gaidāmiem bīstamiem faktoriem un ļaujot tiem jau krietni iepriekš pielāgot ātrumu, drošības komunikāciju tehnoloģijas spēj veicināt apdomīgāku braukšanas stilu un uzlabot satiksmes drošību.

Līdz ar šo funkciju aktivizēšanu visas Eiropas mērogā Volvo Cars atkārto savu uzaicinājumu automobiļu ražošanas nozares dalībniekiem iesaistīties ar satiksmes drošību saistītu anonimizētu datu apmaiņā dažādu automobiļu marku starpā.

Šādu datu apmaiņa reālajā laikā var būtiski veicināt vispārējus satiksmes drošības uzlabojumus, un tās ietekme pieaugs, kad šim apmaiņas tīklam pievienosies arvien vairāk automobiļu. Kopš pagājušā gada uzņēmumi Volvo Cars un Volvo Trucks apmainās ar datiem, lai brīdinātu vadītājus par tuvumā esošiem apdraudējumiem Zviedrijā un Norvēģijā.

"Jo vairāk automobiļu apmainās ar drošības datiem reālajā laikā, jo drošāki kļūst mūsu ceļi. Mēs ceram izveidot sadarbību arī ar citiem partneriem, kuri tāpat kā mēs cenšas uzlabot drošību," piebilda Malins Ekholms.

Ieviešanas brīdī Volvo Cars sistēmas bija pirmais šāda veida piemērs automobiļu ražošanas nozarē. Tikko kādam ar šo funkciju aprīkotam Volvo automobilim tiek ieslēgti brīdinājuma gaismas signāli, funkcija Hazard Light Alert nosūta signālu visiem tuvumā esošajiem, pie mākonī bāzētā pakalpojuma pievienotajiem Volvo automobiļiem, lai brīdinātu vadītājus un palīdzētu novērst potenciālus negadījumus. Tas ir īpaši noderīgi, braucot pa ceļu ar asiem līkumiem un stāviem pakalniem.

Savukārt Slippery Road Alert pievērš vadītāju uzmanību gan pašlaik pastāvošajiem ceļa apstākļiem, gan priekšā gaidāmajiem, anonīmi ievācot informāciju par ceļa virsmas stāvokli no priekšā braucošajiem automobiļiem un jau iepriekš brīdinot vadītājus, kuri tuvojas slidenajam ceļa posmam.

Pagājušajā mēnesī Volvo Cars izteica vairākus paziņojumus ar mērķi veicināt atbildīgāku vadītāju rīcību un drošāku braukšanu. No 2020. gada visiem Volvo automobiļiem būs ātruma ierobežojums līdz 180 km/h. Drīz pēc 2020. gada uzņēmums arī ierīkos automobiļos videokameras un citus sensorus, kas novēros vadītāju rīcību un ļaus automobiļa sistēmām iejaukties, ja nepārprotami iereibis vai izklaidīgs vadītājs riskēs izraisīt negadījumu, kas var beigties ar nopietniem savainojumiem vai nāvi.

Visbeidzot, uzņēmums paziņoja, ka tas pirmoreiz padara savus drošības pētījumu datus ērti pieejamus centralizētā digitālā bibliotēkā, aicinot citus automobiļu ražotājus to izmantot, lai padarītu mūsu ceļus drošākus visiem.

Avots: Mūsa motors group


celojumubode - 3801
Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā

Mājas kafejnīcu dienas Augšdaugavas novadā. Pieteikšanās līdz 5.aprīlim.

TAKA

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Daiļslidošanas sacensības

Daiļslidošanas sacensības

No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”.

Valmieras TIC

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

DENISS PASHKEVICH TRIO

DENISS PASHKEVICH TRIO

29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” ietvaros.

EUR 20 | Valmieras TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -