Iepazīsti Igaunijas septīto lielāko salu Kihnu

Santa Bivbāne | 2019.07.15

Kihnu, mūžsenā jūrasbraucēju un zvejnieku sala, ir septītā lielākā sala Igaunijā. Kihnu tradicionālā kultūra - apģērbs, valoda, mūzika un rokdarbi - ir iekļauta UNESCO mutiskā un garīgā mantojuma meistardarbu sarakstā.

Kihnu salā, kurā mitinās aptuveni 700 iedzīvotāju, valda kopienas tipa dzīvesveids, senas paražas, kihnu valoda un dziesmas. Vietējiem iedzīvotājiem neatņemama dzīves sastāvdaļa ir dejas un mūzikas instrumentu spēlēšana.

Gadsimtu griežos Kihnu vīri lielāko daļu laika ir pavadījuši jūrā, bet sievietes ir sevi izkopušas par teicamām kultūras mantojuma - rokdarbu, deju, spēļu un mūzikas - glabātājām un turpinātājām. Mūsdienās salā nereti var sastapt Kihnu sievietes, tērpušās tradicionālajos Kihnu garajos, strīpainajos brunčos, kuras pārvietojas ar motociklu.

Lai izdzīvotu senās tradīcijas, ir vērts apmeklēt Kihnu salu tautas vai baznīcas kalendārā svinamos datumos, piemēram, Jāņos, Katrīnas dienā vai Ziemassvētkos. Piedzīvojumiem bagāti notikumi ir Reņģu pārgājiens maijā, Mājas kafejnīcu dienas jūnijā, Jūras svētki jūlijā, Dejas diena augustā un Vijoļu festivāls oktobrī.

Kihnu muzejs, kas apmeklētājus pulcē cauru gadu, piedāvā pārskatu par salas vēsturi, tostarp, slavenā kapteiņa Kihnu Jenna dzīvi. Iepriekš piesakoties, meistaru vadībā varēsiet arī veidot rokdarbus vai baudīt folkloras ansambļa uzstāšanos.  Apmeklētājus gaida arī saimniecība Metsamaa, kur varēstiet iepazīties ar Kihnu salas dzīves apstākļiem un noskatīties filmas par Kihnu.

Kultūras interesentiem Kihnu sala piedāvā vietējo māju apmeklējumus, izbraucienus ar pikapiem un došanos zvejā. No bākas paveras skaists skats uz visu salu un to ieskaujošajām saliņām un jūru.

Lieliska iespēja, kā atklāt Kihnu, ir doties maršrutā "Kihnu Reesuratas", kas ved cauri visiem četriem salas ciemiem. Šis 23 km garais maršruts aicina iepazīt salas ievērības cienīgākos objektus. Maršrutu var veikt gan ar auto, gan dodoties ar kājām, taču lieliski noderēs arī velosipēds, ko salā var iznomāt.

Kihnu gan nav kafejnīcu, kas būtu atvērtas cauru gadu, taču ir vairākas mājas kafejnīcas, kur arī rudens un ziemas periodā, iepriekš piesakoties, viesiem galdā tiek celts pats labākais.

Salā ir arī vairāki mazi rokdarbu veikaliņi. Vasarā darbojas ostas tirgus, kur tiek tirgoti vietējie pārtikas produkti un rokdarbi.

Kihnu ostas automātiskajā uzpildes stacijā līdztekus automašīnām degvielu uzpildīt var arī jūras transportlīdzekļi. Ostā arī atrodas interaktīvais informācijas kiosks.

Īpaši aukstās ziemās uz salu var doties arī pa ledus ceļu.

Noderīga informācija! Kihnu salā nav skaidras naudas automātu, taču lielākajā daļā tirdzniecības vietu var norēķināties ar karti.

Avots: Baltictravelnews.com/visitestonia.com


celojumubode - 3815
Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

Zudušais un atklātais Bānīša ceļā!

ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars pulksten 11:30

Alūksnes TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -