Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Santa Bivbāne | 2019.04.12

Ar skanīgiem putnu sveicieniem pavasaris ir ieradies uz palikšanu - lai arī sniegs šonedēļ mūs centās izbiedēt, laika prognozes nākamai nedēļai lielākoties sastāv no divciparu skaitļiem un ir ar "plus" zīmi! Laiks sakārtot savas ziemas ausaines un dūraiņus un tērpties pavasarīgās drēbēs un - pats svarīgākais - ik dienu "uzvilkt" sejā smaidu un pavasara vieglumu! Šim gadailaikam piestāv ziedēt! Lai ikvienam jauka nedēļas nogale!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Ķīpsalā notiks Baltijā lielākā autoindustrijas izstāde «Auto 2019»

Trīs dienas, no 2019. gada 12. līdz 14. aprīlim, Ķīpsalā interesentus pulcēs krāšņākie auto svētki Baltijā – starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2019", kas iepazīstinās ar aktuālākajiem auto modeļiem, komerctransportu, iespaidīgākajiem tūninga šedevriem un jaunumiem autoindustrijā. Arī šogad izstāde notiks trīs Izstāžu centra hallēs! "Dati liecina, ka pērn Latvijā jaunu vieglo automašīnu reģistrācijas pieaugums bija straujāks nekā vidēji Eiropas Savienībā. Interesi par jaunajiem auto sajūtam arī mēs! Arī izstādē pārstāvēto automobiļu marku klāsts ir paplašinājies. Būtiski, ka pēc astoņu gadu pārtraukuma izstādē atgriežas "Toyota", būs arī "Seat", "Hyundai" un "Peugeot" ekspozīcijas. Mūsu izstādi pozitīvi ir novērtējuši arī ekskluzīvo "Lamborghini" automobiļu oficiālie izplatītāji. Šogad jaunumi būs vēl jaudīgāki nekā pagājušajā gadā prezentētais "Urus"," norāda izstādes "Auto 2019" vadītājs Gints Šāvējs. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Valmieras Restorānu nedēļas ēdienkartē šonedēļ plaukst pavasaris

No 2019. gada 8. līdz 14. aprīlim Valmieras restorānos uzplauks pavasaris, jo norisināsies gardēžu iecienītā Valmieras Restorānu nedēļa. Viesiem tiks piedāvātas Latvijas dabas velšu un vitamīnu bagātas maltītes, lai garšīgi sagaidītu pavasara spirgtumu un košumu. Restorāni saviem apmeklētājiem sagatavojuši īpašas trīs kārtu maltītes 20 EUR vērtībā. Pavasara garšas aicina izbaudīt pieci restorāni. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Dzelzceļa muzejs aicina piedalīties industriālā pārgājienā

2019. gada 13. aprīlī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs, uzsākot industriālo pārgājienu otro sezonu, aicina ikvienu doties aizraujošā sešu stundu pārgājienā Jelgavā - "No lokomotīvju depo līdz agresīvajai vārnai".  Pārgājiena dalībnieki varēs iepazīt Jelgavas bijušo lokomotīvju depo, Ģintermuižas slimnīcu, Jelgavas tipveida arhitektūru un vecpilsētu, vēsturisko spēkratu kolekciju Anru motors, kā arī citus objektus. Pārgājiena maršruts plānots 14 kilometru garumā un tas būs ne tikai vizuāli interesants, bet arī papildināts ar stāstiem par dzelzceļu un industriālajiem objektiem.  Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Jūrmalā notiks skriešanas svētki

2019. gada 14. aprīlī Majoru pludmalē norisināsies viens no gaidītākajiem Jūrmalas aktīvās atpūtas pasākumiem pavasarī – "Jūrmalas Skriešanas svētki". Lieli un mazi dalībnieki varēs sacensties skriešanas un nūjošanas distancēs, kā arī piedalīties citās izklaidējošās aktivitātēs. Lai "Jūrmalas Skriešanas svētkos" varētu piedalīties ikviens skriešanas mīļotājs, organizatori ir parūpējušies, lai nebūtu jāveic ļoti garas distances kā maratons vai pusmaratons. Kopējā skrējiena distance ir veidota apļos, gar pašu jūras krastu. Skrējēji dosies 5 vai 10 kilometru garā skrējienā, veicot attiecīgi vienu vai divus apļus, bet nūjotāji moži soļos, pēc izvēles, šo pašu – 5 vai 10 kilometru distanci. Savukārt, bērni varēs mērot nedaudz īsākus attālumus – no 0,5 līdz 1 kilometru garam posmam. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. «Rīgas Jūgendstila centrā» ieskandinās Lieldienas

2019. gada 14. aprīlī plkst. 12.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanas pasākumu kopā ar deju folkloras kopu "Dandari". Pavasarīgā noskaņā tiks apgūti deju soļi un dziesmas, lai sveiktu sauli un pavasari. Latvijas Universitātes folkloras kopa "Dandari" dejo un māca daudzpāru un pāru dejas, un ar prieku svin gadskārtu ieražu svētkus. Šoreiz "Dandari" kopā ar maziem un lieliem dziedās dziesmas, ies rotaļās un mācīs dančus, lai ikviens var ieviest kādu jaunu tradīciju savas ģimenes Lieldienu svinībās. Laikā, kad mostas daba, ielūkosimies senču gudrības pūrā, lai uzzinātu, kas darāms, lai odi vasarā nekostu, lai zirņi labi augtu un saime būtu priecīga. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Romantikas un miera apdvestajā Jaunmoku pilī būs apskatāma krāšņa izstāde «Ceriņi»

No 2019. gada 11. aprīļa Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" sagatavotā izstāde "Ceriņi" būs skatāma romantikas un miera apdvestajā Jaunmoku pilī.  Muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" jau desmito gadu mērķtiecīgi un rūpīgi veido Latvijā izgatavotu vai lietotu jūgendstila priekšmetu kolekciju. Stilam raksturīgie dabas motīvi un bagātīgais priekšmetu klāsts ar ceriņu atveidojumu rosinājuši veidot izstādes par ziediem, arī izstādi "Ceriņi". Ceriņi skatāmi gan uz M. S. Kuzņecova sabiedrības porcelāna un fajansa fabrikā ražotajiem traukiem, gan firmas "Jakšs&Co" apgleznotā porcelāna, gan pirms simts gadiem ar rokām izšūtām salvetītēm. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Dabas muzejā atklās pirmo sezonas izstādi «Krāšņās orhidejas»

Dabas muzejs aicina uz pirmo ziedu izstādi šajā sezonā – "Orhidejas un citi eksotiskie augi 2019". Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA), tās laikā, no 2019. gada 10. līdz 14. aprīlim, piedāvās apskatīt vairākus simtus  dažādas orhideju šķirnes un to hibrīdus, sniegsim konsultācijas šo neparasto augu izvēlē un kopšanā. Izstādē "Orhidejas un citi eksotiskie augi 2019" LOEADA biedri izrādīs skaistākos un neparastākos eksponātus no savām kolekcijām. Būs apskatāmas interesantas tropisko orhideju sugas, krāšņi to selekcionētie hibrīdi, gaisīgie atmosfēras augi – tilandsijas un savdabīgie augi – kukaiņēdāji. Izstādi papildinās Latvijas Universitātes Botāniskā dārza eksponāti, kā arī Rūtas Studentes kolekcija, kas ir viena no vērienīgākajām Eiropā. Kolekcionāre pārsteigs ar neparastajām japāņu samuraju kulta orhidejām – trauslo un cēlo Neofinetia ģints pārstāvju un to kultivāru dažādību. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3808
Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Nāc copēt vimbas un pavasara sauli Bauskā!

Bauskas TIC

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

Laivojiens pa Gauju 25.maijā

25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem.

Gulbenes novada TIC

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam

Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam.

Bauskas TIC

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ

20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26.

Tukuma TIC

Ar vilcienu uz Gulbeni

Ar vilcienu uz Gulbeni

Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt lielisku atpūtu!

Gulbenes novada TIC

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā!

Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā!

Cēsu TIC

Apgūsti Bonsai koka mākslu Bauskas pusē

Apgūsti Bonsai koka mākslu Bauskas pusē

Bauskas TIC

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora

19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, mūziķi Goran Gora.

EUR 20 | Valmieras TIC

Uz Tukumu pēc literatūras!

Uz Tukumu pēc literatūras!

Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem.

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu

Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu

Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, klausīties stāstos.

Tukuma TIC

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

MOSTIES DABĀ Cēsu novadā!

Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā Cēsu novads!

Cēsu TIC

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04!

Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros!

Bauskas TIC

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā

Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un apkārtnē!

Tukuma TIC

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Īpašs piedāvājums ģimenēm

Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā akcijā ģimenēm.

Gulbenes novada TIC

Golfa diena Madonā

Golfa diena Madonā

Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu.

Madonas TIC

Pilnvērtīgs laiks sev!

Pilnvērtīgs laiks sev!

Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553

EUR 145 | Via Vitalité

Stādu dienas

Stādu dienas "Dzērvēs" 20.aprīlī!

Bauskas TIC

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Satiec savu meistaru Tukuma pusē

Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā!

Tukuma TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -