Uzzini, kuri ir Igaunijas populārākie tirdziņi

Santa Bivbāne | 2019.04.02

Igauņi nereti brauc ciemos uz latviešu tradicionālajiem sezonas tirdziņiem gan pircēju lomā, gan pārdevēju lomā, tāpat arī latvieši ir iemīlējuši apmeklēt igauņu tradiocionālos amatnieku un zemnieku tirdziņus. Piedāvājam ieskatīties šī gada plānotajos pasākumos, jo kas zin, varbūt kas iekrīt sirdī un vēlēsieties sava tuvākā brauciena uz Igauniju plānos iekļaut arī tirdziņa apmeklējumu! Latviešu acij šie tirdziņi un stādaudzētavas varētu būt tīkami arī ar to, ka ne viss kas aug Kurzemē aug Latvijas ziemeļu daļā, tādēļ labāk izvēlēties augus kas aklimatizējušies skarbākos klimatiskajos apstākļos.

Pērnavas Stādu gadatirgus (10.05.2019 - 14.09.2019)

Pērnavas Stādu gadatirgus notiks divas reizes gadā -  pavasarī un rudenī. Gadatirgū notiek preču tirdzniecība, kas ir saistītas ar dārza un stādu tematiku: sēklas, stādi, dārzkopības produkti, medus, dārza darbarīki, dārza tehnika, dārza mēbeles, dārza skulptūras utt. Tradicionāli rudens gadatirgū var iegādāties arī svaigus Igaunijā audzētus augļus – ābolus, avenes, vīnogas, arbūzus, melones utml.

Narvas Pavasara gadatirgus (11.05.2019 - 11.05.2019)

Pavasara gadatirgus Narvas pils pagalmā ir tradicionāls gadatirgus, kur savus produktus gan pilsētas iedzīvotājiem, gan viesiem piedāvā amatnieki, kokaudzētavas (augus un stādus), kā arī šeit atradīsiet arī dažādas citas gadatirgus preces no dažādiem tirgoņiem.  Uz skatuves piedāvāsim dažādas uzstāšanās un gadatirgus programmu.

42. Tiri ziedu gadatirgus (17.05.2019 - 19.05.2019)

Jau desmitiem gadu aktīvākais pavasara darbu laiks Igaunijas dārzos sākas ar Tiri ziedu gadatirgu, kas notiek Tiri pilsētā, Kalevi ielas laukumos. Šoreiz jau trīsdesmit ceturto reizi. Gadatirgū pārstāvēto dārzniecību, kokaudzētavu un privāto dārzu plašajā piedāvājumā katrs dārzkopības interesents atradīs papildinājumu savam mājas dārzam. Gadatirgū paredzēta arī izklaidējoša programma.

Džozefīnes ziedu svētki (19.05.2019 - 19.05.2019)

Vietējais barons Arveds fon Nolkens deva rīkojumu uzcelt pasakaino Alatskivi pili kā mīlestības zīmi viņa skaistajai dzīvesbiedrei Džozefīnei vairāk nekā pirms 100 gadiem. Pils stūrakmens tika likts 1880. gada 20. maijā, skaistās baroneses Džozefīnes dzimšanas dienā. Tāpēc maijā Alatskivi pils priekšā esošajā laukumā notiek tradicionālais pavasara pasākums "Džozefīnes ziedu svētki", kura ietvaros notiks dārzkopības un amatniecības gadatirgus, ar ziedu tematiku saistītas darbnīcas un bagātīga kultūras programma. Jūs esat laipni aicināti piedalīties ziedu svētkos!

Avinurmes Koka izstrādājumu gadatirgus (23.06.2019 - 23.06.2019)

XIII Jāņu Gadatirgus atkal notiek Avinurmes ciemā. Viens no Igaunijas lielākajiem lauku gadatirgiem, kur uzsvars ir likts uz koka izstrādājumiem. Tradicionāli šeit ir dažādi tirgotāji, ekspozīcijas un izstādes, kā arī daudzveidīga kultūras programma. Vakarā parasti ir Jāņu ugunskurs un ciema dejas ansambļa pavadībā.

Tartu gadatirgus "Maarjalaat" (07.09.2019 - 07.09.2019)

Tartu gadatirgū "Maarjalaat" plašā izvēlē ir pieejami vietējie pārtikas produkti un lauku izstrādājumi, kā arī ir plaši pārstāvēti Igaunijas amatnieki un mazie ražotāji. Šeit notiek tirgošanās ar stādiem un dārza precēm. Gadatirgū "Maarjalaat" piedāvājam izklaides programmu visai ģimenei.

Karla ciemata dārzkopības saimniecību apmeklējums

Jūs gaida četras dārzkopības saimniecības, kur ikvienai no tām ir sava stādaudzētava. Apmeklējuma gaitā varēsiet iepazīties ar ļoti dažādām saimniecībām un stādiem: - Roogoja saimniecības mežvīteņi un vīnogulāji, - Roosoja saimniecības rozārijs, - Sadevälja saimniecības skujkoki un lapu koki, krūmi un ziemcietes, - Tõnise stādu audzētava un labākais dekoratīvo krūmu sortiments Igaunijā. Nāciet un iepazīstieties ar visām kolekcijām vai ar ikvienu atsevišķi, kā arī jautājiet dārzkopības konsultācijas.  Pavadiet jauku dienu Harju apriņķī - šeit ir aktivitātes visai dienai!

Tallinas Botāniskais dārzs

Tikai desmit kilometru attālumā no pilsētas burzmas brīnišķīgi harmonizē tīrā daba un skaisti izveidotās ainavas. Te vienkopu aug gan reti aizjūru augi, gan patīkamu atpazīšanas prieku piedāvājoši vietējie Igaunijas floras pārstāvji. Vairāku tūkstošu augu sugu vidū sev aizraujošus atradumus ieraudzīs ne vien patiesi dabas draugi, bet arī tie, kam prieku sagādā viss jaunais un skaistais. Savāktās kolekcijas un izveidotās āra un siltumnīcu ekspozīcijas ir unikālas un sugām bagātākās Igaunijā (vairāk nekā 8000 taksoni un šķirnes). Iespējams pasūtīt ekskursijas gida pavadībā vai individuāli iepazīties ar ekspozīcijām ar audio gida palīdzību. 

Avots: Baltictravelnews.com/visitestonia.com


celojumubode - 3815
Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -