«Porsche» laiž klajā jaunus modeļus ar priekšā, aizmugurē un vidū izvietotiem dzinējiem

Tince Egle | 2019.03.07

Porsche 89. Ženēvas autoizstādē laiž klajā trīs jaunus sporta modeļus. Galvenā odziņa ir jaunais 911 kabriolets(1). "Līdz ar katru 911 modeļa jauno paaudzi mēs sastopamies ar izaicinājumu, kā saudzīgi, bet tajā pašā laikā konsekventi uzlabot mūsu leģendāro automašīnu tā, lai tā atbilstu nākotnes vajadzībām," pastāstīja Porsche AG valdes priekšsēdētājs Olivers Blūme. Papildus 911 modeļa kabrioletam ar aizmugurē izvietoto dzinēju Porsche Ženēvā sanākušo publiku iepazīstinās arī ar 718 T ar 300 ZS vidū izvietotu dzinēju Boxster(2) un Cayman(2) formās. Macan S(3) ar jaunu V6 turbouzlādes dzinēju, kas izvietots auto priekšpusē, papildina debitantu trio kā vislabāk pārdotais no visu modeļu klāsta.

Pirms četriem mēnešiem Porsche Losandželosā prezentēja jauno 911 kupeju, un šā nemainīgi lieliskā sporta automobiļa astotā paaudze ir jaudīgāka, ātrāka un digitālāka nekā jebkad iepriekš. Tagad ir pienācis laiks 911 modeļa kabrioleta variantam. S modelim ir 331 kW (450 ZS) divturbīnu dzinējs, kas nodrošina maksimālo ātrumu virs 300 km/h un paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h mazāk kā četrās sekundēs. Vadītāji var izbaudīt jauno 8 pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu un režīmu Porsche Wet, kas padara braukšanu pa slapju ceļu vēl drošāku. Dizains klasisko 911 modeļu elementiem piešķir modernu pieskaņu.

Jaunais 911 kabriolets ir jaunākais modelis Porsche vaļējo modeļu garajā virknē, kas ietver uzņēmuma pašu pirmo automobili. Šāda veida virsbūve pirmo reizi parādījās 911 modeļu saimē pirms vairāk nekā 30 gadiem, un tā turpina simbolizēt unikāli intensīvo braukšanas pieredzi līdz pat mūsdienām. Mīkstā jumta svars ir vēl vairāk optimizēts, un tagad pilnīgai tā nolocīšanai ir nepieciešamas tikai 12 sekundes. Pateicoties jaunajam hidrauliskajam motoram, tas tikpat ātri aizveras arī tad, ja braukšanas ātrums sasniedz līdz pat 50 km/h. Porsche izstrādātā mīkstā jumta progresīvo tehnoloģiju konstrukcija, kas ir veidota pārsvarā no magnija, novērš jumta piepūšanos, braucot arī lielā ātrumā.

Jaunais 718 T — koncentrēta braukšanas dinamika

Porsche Ženēvas autoizstādē iepazīstina ar otru jauno modeli — 718 T. Boxster un Cayman jaunais tūrisma variants apvieno 220 kW (300 ZS) jaudīgu 4 cilindru turbo opozītmotoru ar īpaši izsmalcinātām dinamiskajām komponentēm, piemēram, Sport Chrono pakotni un PASM sporta piekari, kas pazemina virsbūvi par 20 milimetriem. Automašīna ir aprīkota arī ar PADM adaptīvo virsbūves pozicionēšanu un Porsche griezes momenta vektorizāciju ar mehānisku aizmugurējā diferenciāļa bloķētāju standarta aprīkojumā. Šīs funkcijas pirmo reizi ir pieejamas ar divu litru opozītmotoru. Šāda kombinācija nodrošina īpaši aizraujošu Porsche pieredzi divvietīgā sporta automobilī ar augstu veiktspēju: 718 T sevi vislabāk parādīs uz līkumainiem lauku ceļiem, par savu galveno mērķi izvirzot patiesu braukšanas prieku. Ar svarīgākajām funkcijām aprīkotais, askētiskais automobilis ir 1968. gada 911 T un 1987. gada 911 Carrera Clubsport pēctecis.

Jaunais Macan S — vēl jaudīgāks ar jaunu dizainu un pilnīgi satīklots

Arī jaunais Macan S publikai pirmo reizi tiks prezentēts Ženēvā. Porsche ir pārdomāti uzlabojis Macan dizaina, komforta, savienojamības un braukšanas dinamikas ziņā. Izteiktais, Porsche raksturīgais veidols ir redzams kompaktā SUV trīsdimensiju LED gaismas panelī automobiļa aizmugurē. LED tehnoloģija turpmāk arī būs pieejama kā priekšējo lukturu standarta aprīkojums. Uzmanību piesaistošie jauninājumi automobiļa salonā ir jaunās Porsche komunikācijas pārvaldības sistēmas (PCM) 10,9 collu skārienekrāns, pārveidotās un pārvietotās ventilācijas atveres un papildaprīkojumā pieejamā GT sporta stūre, kas ir pazīstama no 911. PCM nodrošina piekļuvi jaunām digitālajām funkcijām, piemēram, viedai balss vadībai un standarta aprīkojumā pieejamai tiešsaistes navigācijai. Automobiļa komforta iekārtu klāsts arī ir papildināts ar satiksmes sastrēgumu palīgsistēmu, jonizatoru, kas uzlabo gaisa kvalitāti automobilī, un apsildāmu priekšējo vējstiklu. Macan S ir aprīkots ar jaunu V6 dzinēju, kam ir 3 litru darba tilpums, un centrālā novietojuma dubulto turbokompresoru. Dzinēja jauda ir 260 kW (354 ZS), un griezes moments ir 480 Nm. 7 pakāpju divsajūgu pārnesumkārba (PDK) un pilnpiedziņa ar Porsche vilces pārvaldību (PTM) lieliski sader ar jaunajiem dzinējiem.

Porsche Šveicē — priekšroka tiek dota veiktspējai

Sporta automobiļu ražotājs pirmo reizi izrādīja savus automobiļus Ženēvas autoizstāde pirms 70 gadiem — 1949. gadā. Rotkreicā bāzētais uzņēmums Porsche Schweiz AG ir reģistrējis nelielu pārdoto auto skaita samazinājumu par 7 % — 3350 automobiļi 2018. gadā, taču modeļi ar augstu veiktspēju joprojām ir izteikti favorīti. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, piegādāto leģendāro sporta automobiļu 911 skaits palielinājās par vairāk nekā 10 %, t.i., kopumā tika piegādāti 962 automobiļi, no tiem Turbo / Turbo S un GT modeļi bija 53 %. Macan bija vispopulārākais Porsche modelis Šveices klientu vidū arī 2018. gadā ar 1068 piegādēm. Kopš 2014. gada, kad modeli sāka piedāvāt tirgū, kopumā klientiem ir piegādāti 7035 automobiļi. Uz veiktspēju orientētā hibrīdtehnoloģija, kas tika izmantota Gran Turismo, kļuva par Porsche uzvarētāju, jo no elektrotīkla uzlādējamo hibrīdautomobiļu modeļu proporcija palielinājās līdz 59 % no visiem Panamera automobiļiem, kas tika piegādāti 2018. gadā, un 20 % no tiem bija izcilais modelis Panamera Turbo S E-Hybrid.

Patēriņa un CO2 emisijas vērtība ir noteikta saskaņā ar jauno Pasaules saskaņoto vieglo automobiļu testēšanas procedūru (WLTP). No tā izrietošās NEDC vērtības pagaidām ir jāturpina norādīt. Šīs vērtības nevar salīdzināt ar vērtībām, kas ir noteiktas saskaņā ar līdz šim izmantoto NEDC mērīšanas procedūru.

Sīkāka informācija par jaunu vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un oficiālo, specifisko CO2 emisiju ir atrodama "Jaunu vieglo automobiļu degvielas patēriņa, CO2 emisijas un enerģijas patēriņa vadlīnijās" (Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen), kas par brīvu ir pieejamas visās tirdzniecības vietās un no Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

Avots: Baltijas sporta auto


celojumubode - 3802
Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -