Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Santa Bivbāne | 2019.02.15

Pēc sniegputeņiem nedēļas sākumā, gaisā sāk virmot pavasara dvesma. Meteorologi sola, ka termometra stabiņš pamazām sāks kapt aizvien augstāk un ziemai gribot negribot būs jāpiekāpjas pavasara plaukumam. bet līdz tam, protams, vēl kāds laiks jānogaida, jo šiem abiem gadalaikiem nudien patīk paspītēties! Lai pavasara gaidīšana būtu priecīgāka, godam jāatvadās no ziemas, tādēļ steidzies pabūt dabā, pirms sniegs pazūd nebūtībā un izbaudi kādu no nedeļas nogales pasākumiem gan ārā, gan iekštelpās!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Gaiziņā notiks kalnā braukšanas sacensības «Auto Traks 2019»

Gaiziņkalna un apkārtnes iedzīvotājiem ziemas prieki nav iedomājami bez tradicionālā pasākuma "Auto Traks 2019" un 2019. gada braukšanas svētki norisināsies 16. februārī. Pasākumā notiks cīņa starp motoriem un "Gaiziņa" stāvāko slēpošanas trasi "Golgātu". Jaunums! Visu disciplīnu reģistrētie dalībnieki, tiek aicināti piedalīties "AUTO KARNEVĀLĀ". Karnevāla tēma - Ziemassvētki. Lampiņas, virtenes, astes un cepures, ziemeļbrieži un sniegbaltītes... ļaujiet vaļu fantāzijai! Uz apbalvošanu tiks aicināti ne trīs, bet arī ceturtais, katras disciplīnas skaistākais, dullākais, spožākais. Iespēja izpausties ikkatram dalībniekam! Pasākumu vadīs Gaiziņa komanda kopā ar sporta veikala "Fans" aktīvistiem un EHR radiošova Party Service balsi un autosportistu vienā personā- [EX] da Bass. Apmeklētāju ērtībai darbosies kafejnīca, pikniks un mobilā āras virtuve. Komfortam būs sagatavoti pārnēsājamie ugunskuri un malka. Pasākuma noslēgumā plkst. 22.00 gaidāma lielā uguņošana! Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

2. Turaidas muzejrezervātā aicina svinēt Meteņus

Ziema jau pamazām iet uz beigu pusi, un Turaidas muzejrezervāts 2019. gada 16. februārī plkst. 14.30 aicina svinēt latviešu gadskārtu svētkus – Meteņus, lai iezīmētu pavasara gaidīšanas laiku. Meteņus agrāk svinēja februārī vai martā, tādā veidā iezīmējot ne tikai pusceļu saulei no Ziemassvētkiem līdz Lieldienām, bet arī vienu darbu beigšanu un citu sākšanu. Meteņdienā Turaidā kopā ar Siguldas folkloras kopu SENLEJA tiks izdzīvotas senās tradīcijas – meklēts Metenis un Laimes pogas, notiks lielīšanās, vizināšanās, no dārziem dzīti kurmji, vārīta un baudīta īpašā miežu putra, dziedātas Meteņu dziesmas un dancoti latviešu danči. Meteņos pēdējo reizi pirms pavasara ļaudis devušies maskotos gājienos no sētas uz sētu. Arī Turaidā lieli un mazi aicināti nākt maskās. Uz vietas darbosies arī masku darbnīca. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

3. Tukuma pusē svinēs Mīlestības svētkus

Ar bagāti sarūpētiem romantiskiem pasākumiem Tukuma pusē aicina atzīmēt Mīlestības svētkus. Neiztrūkst ne apkārtnes piļu un muižu piedāvājumi, ne vietējo kafejnīcu sarūpētie pārsteigumi. Jaunpils pilī par romantisku tiek uzskatīts viss februāra mēnesis, un tādēļ jau no 1.februāra līdz pat mēneša beigām Jaunpils pils krodziņā tiek piedāvāta romantiska trīs ēdienu maltīte, bet ja vēlaties izbaudīt īpaši romantisku gaisotni, tad Jaunpils pils aicina izmantot īpašo piedāvājumu ar nakšņošanu. Piedāvājumā iekļauta nakšņošana viduslaiku apartamentos, romantiska ekskursija viduslaiku tērpos, trīs kārtu maltīte un brokastis. Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils novads. Vairāk par pasākumiem iespējams uzzināt šeit.

4. Siguldā notiks lāpstu šļūkšanas sacensības Valentīndienas noskaņās

2019. gada 16.februārī, plkst.18.00 bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" notiks lāpstu šļūkšanas sacensību "ShowelRace" 6. sezonas 9. posms jeb "Valentine's Day Special" sieviešu, vīriešu un divnieku konkurencē. Īpaši Valentīna dienai veltītajā sacensību posmā būs pieejama 50% atlaide dalības maksai dalībniekiem, kuri startēs divnieku nobraucienos. Reģistrācija sacensību dienā sāksies plkst.17.00. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

5. Ziemeļlatgalē aicina aktīvi izbaudīt ziemu un daudzveidīgu kultūras programmu

Ceturto gadu pēc kārtas Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novadu tūrisma informācijas centri aicina ikvienu doties baudīt daudzveidīgu kultūras un aktīvās atpūtas piedāvājumu "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē" 2019. gada 15., 16. un 17.februārī, kas tapis sadarbojoties ar reģiona tūrisma uzņēmējiem, objektu saimniekiem un pasākumu rīkotājiem. Nedēļas nogali Ziemeļlatgalē piedāvājam sākt jau piektdienas, 15. februāra vakarā ar jautru humora pilnu šovu "Pa jokam nenopietni precamies" un lustīgu ballīti Salnavas kultūras namā. Sestdienas, 16. februāra rīta pusē būs iespēja baudīt aktīvo atpūtu dabā, dodoties pārgājienā "Izbaudi ziemu Stompaku purvā", kur kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes darbinieku varēs izzināt dabas norises ziemā, savukārt Viļakas muzeja speciālisti dalīsies vēsturiskos faktos par Nacionālo partizānu mītnēm šajā vietā. Pirms pārgājiena ikviens tiek aicināts iegriezties Viļakas Kultūras un radošo industriju centrā, kur skatāma starptautiska arheoloģiskā izstāde "Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture". Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

6. Ventspils novadā norisināsies XX Starptautiskais masku tradīciju festivāls

XX Starptautiskais Masku tradīciju festivāls 2019. gadā notiks Ventspils novadā no 16. līdz 17. februārim. Galvenās norišu vietas Pope, Tārgale un Ventspils. Festivāls sāksies sestdien, 16. februārī, ar masku grupu viesošanos Ventspils novada pagastos -  Popē, Tārgalē, Zirās, kā arī Ventspils Vecpilsētas tirgus laukumā. Viesojoties lauku sētās, maskas nesīs savu svētību un aizsardzību novada ļaudīm. Vakarā visas masku grupas pulcēsies Popes kultūras namā uz lielo masku saietu. Ikvienam interesentam būs iespēja redzēt masku grupas darbībā mājas situācijā. Masku saieta noslēgumā notiks individuālo masku skate un labāko masku apbalvošana. Ventspils novada iedzīvotāji un viesi īpaši varēs baudīt festivāla noslēguma dienu – svētdien maskas izies ielās un dosies gājienā pa Tārgali uz Lībiešu sētu. Tārgales Lībiešu sētā notiks festivāla noslēguma ceremonija un aizrautīga Meteņa svinēšana. Zinātkārajiem interesentiem īpaši saistoša būs masku tradīciju konference, kurā piedalīsies lektori no Baltkrievijas, Krievijas un Latvijas. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

7. Uz pikantiem piedzīvojumiem aicina festivāls «Erots 2019»

Jau nedēļas nogalē, 2019. gada 15. un 16. februārī Ķīpsalas hallē Baltijā vērienīgākais izklaides festivāls pieaugušajiem  "Erots 2019", kas nojauks seksualitātes robežas. Brīnies, baudi, sajūti un piedalies! Divu draisku un kaislīgu nakšu garumā apmeklētāji varēs vērot gan graciozu burlesku no Krievijas, karstasinīgas kubiešu dejas un neķītrus šovus no Francijas, gan akrobātiskus trikus un erotiskas dejas ap stieni, gan arī baudīt perfektus sieviešu, vīriešu un pāru striptīzšovus. Par dzirksteļojošu atmosfēru rūpēsies pasākuma vadītāji – Sigita Brazdauska, kurai šis būs jau septītais "Erots" un viens no Latvijas seksīgākajiem vīriešiem – aktieris Lauris Dzelzītis. Festivālā būs padomāts arī par jaunu sajūtu meklētājiem – varēs ne vien pavisam tuvu satikt māksliniekus, saņemt autogrāfus un nofotografēties ar zvaigznēm, bet arī apgūt japāņu siešanas mākslu šibari, piedalīties SM meistarklasē un izbaudīt vīriešu spēju un prasmi pārvērsties par pavedinošām sievietēm drag queen šovā. Vairāk par pasākumu iespējams uzzināt šeit.

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3813
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis

19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini.

EUR 40 | Valmieras TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -