LIELĀ INTERVIJA: Esam ciemos pie ceļojumu kompānijas 1Travel vadītājas Margaritas Šalejevas

Aivars Mackevičs | 2019.02.07

Ceļojumu kompānijas 1Travel vadītājas un Baltijas Starptautiskās akadēmijas Tūrisma katedras pasniedzējas Margaritas Šalajevas prioritāte ir darba kvalitāte, ne kvantitāte. Mainoties konkurencei, Latvijas ekonomikas rādītājiem, pieredzējusī tūrisma uzņēmuma vadītāja nākotnes peļņu saredz Latvijas ienākošajā tūrismā.

BalticTravelnews.com: Pastāstiet par aizvadīto gadu! Kāds tas ir bijis tūrismā, kas ir mainījies?  

Margarita Šalajeva: Tendences tūrismā liecina, ka pasaulē starptautisko tūristu skaits palielinās – aizvadītajā gadā tie bija 6%. Pieaugumu dod to valstu tūrisma tirgi, kuri pašreiz aktīvi attīstās, piemēram, Dienvidaustrumāzija. Pozitīvi vērtējams, ka degvielas cena pasaulē ir stabila. Vienlaikus bažas par tālāko nākotni rada neskaidrības ap Brexit, pasaules ekonomikas izaugsmes palēnināšanās atsevišķās valstīs.

2017. gadā Latvijas tūroperatori un ceļojumu aģentūras apkalpoja 4,6 tūkstošus cilvēku, savukārt 2018. gadā par 4,3% mazāk. Tikmēr Latvijā ienākošais tūrisms ir augošs, tā ir mūsu perspektīva un šajā virzienā arī jāstrādā.

BalticTravelnews.com: Kādas tendences esat novērojusi ceļojumu kompānijas 1Travel klientu paradumos?

Margarita Šalajeva: Aizvadītajos trīs gados ir nostiprinājusies tendence, ka cilvēki ziemas ceļojumu pērk vasarā un otrādi. Agrāk ceļojumus biežāk iegādājās spontāni. Var teikt, ja ceļojumu firma vasarā nav pārdevusi ziemas ceļojumus, tad arī vēlāk tas neizdosies. Cilvēki vairāk plāno.

BalticTravelnews.com: Klientam iegādāties ceļojumu tik agri savā ziņā ir riskanti. Redzējām, ka aizvadītā vasara Latvijā bija karsta un negribējās braukt prom, pēdējā brīža piedāvājumi arī var būt par pievilcīgāku cenu. Vai šie fakti varētu būt iemesls, ka agrā ceļojumu iegāde nākotnē mazināsies?

Margarita Šalajeva: Nē, nedomāju, ka tā varētu būt. Pēc pārdošanas redzam, ka cilvēki nebaidās un pērk ceļojumus tieši agrās rezervācijas laikā. Jāatzīst, ka esam personīgi pieredzējuši, ka nav ceļojuma cenas garantija. Meita ceļojumu uz Grieķiju iegādājās ziemā, bet draudzene no tā paša tūroperatora vasarā par daudz zemāku cenu. Abas lidoja vienā lidmašīnā blakus, bet katra par savu cenu.

BalticTravelnews.com: Redzam, ka Latvijas tūroperatoru skaits ir palielinājies, iespējams, gaidāmas cenu kaujas. Kā Jūs ieteiktu rīkoties Travelnews.lv lasītājiem – pirkt ceļojumu tagad vai nogaidīt?  

Margarita Šalajeva: Pavērosim, cik no jaunajiem paliks tirgū. Piemēram, mana ceļojumu kompānija 1Travel pašreiz pārdod tikai to tūroperatoru ceļojumus, ar kuriem esam līdz šim strādājuši un kurus es zinu. Tirgus ir ļoti mazs un es nedrīkstu kļūdīties, pievilt savus tūristus. Pārāk ilgi esmu strādājusi ar viņiem, krājusi uzticību, lai zaudētu klientus kāda jauna tūroperatora dēļ.  

Es augstu vērtēju spēju riskēt, jo arī taisnība: "Kurš neriskē, tas nedzer šampanieti!" Tomēr šajā gadījumā ceļotājiem jāskatās un jāvērtē, kuru tūroperatoru ceļojumus iegādāties. Es nesaprotu, uz ko cer tūroperatori – jaunpienācēji. Visiem ir pieejami skaitļi par tūrismu, cik cilvēku ceļo, cik liels ir izejošā tūrisma pieaugums vai samazinājums. Vai tas viss netiek ņemts vērā?

BalticTravelnews.com: Piemēram, viens no jaunajiem – Polijas lielākais tūroperators Itaka visām ceļojumu aģentūrām piedāvā vienādu cenu. Kā vērtējat šādu soli?

Margarita Šalajeva: Jā, tas ir pareizi. Citādi veidojas situācija, ka ceļojumu aģentūra vairākas nedēļas strādā ar klientu, bet viņš aiziet ap stūri un nopērk ceļojumu tajā aģentūrā, kas iedod vēl nedaudz labāku cenu.

BalticTravelnews.com: Vai saredzat, ka jaunie tūroperatori piedāvā kaut ko jaunu tūristiem, kādus jaunus galamērķus?

Margarita Šalajeva: Vienīgais jaunums ir Madagaskara, bet ceļotājiem šī vieta varētu nebūt īpaši interesanta. Pēc ilgā lidojuma viņi nonāks uz nelielas salas, varēs apmesties dažās viesnīcās, paskatīties uz lemuriem. Ko vēl darīt divas nedēļas?

 

BalticTravelnews.com: Kā cilvēki šobrīd rezervē ceļojumus? Vai viņi vairāk rezervē ceļojumus internetā vai pie Jums birojā? Kāda vecuma cilvēki nāk uz biroju iegādāties ceļojumus?

Margarita Šalajeva: Pirms kādiem septiņiem gadiem domāju, ka ceļojumu aģentūras savu dzīvi ir nodzīvojušas, visi ceļojumus paši meklēs Booking.com un citur internetā. Daudzi arī pamēģināja paši organizēt sev ceļojumus, bet pēc gada, diviem atgriezās pie mums. Kāpēc? Nav cilvēciskās saiknes. Neatkarīgi no vecuma, katrs grib, lai ar viņu no ceļojuma organizatora puses tiktu veidots ciešāks kontakts.

Otrs iemesls, kādēļ cilvēki mums ir uzticīgi, viņi vēlas būt aizsargāti un jautāt padomu jebkurā situācijā. Tās var būt visdažādākās situācijas - saistībā ar lidmašīnas kavēšanos, bagāžas pazušanu, transfēru, viesnīcām. Mūsu klienti šādās reizēs vienmēr zvana, un mēs cenšamies palīdzēt. Ja pats organizē ceļojumu, tad pašam arī jātiek galā ar visām nepatikšanām, bet, kamēr tas tiek darīts, atvaļinājums pagājis un ceļojuma prieks sabojāts. Pie mums klienti vienmēr saņem tieši to, ko esam apsolījuši. Kamēr vien ir cilvēki, būs svarīgs tiešais kontakts – cilvēciskās attiecības un tātad arī ceļojumu aģentūru pakalpojumi.

Turklāt - pie mums uz biroju nāk arī gados jauni cilvēki, piemēram, tiek organizēti klašu ceļojumi, jaunlaulātie pāri vēlas doties ceļojumā vai arī apprecēties ārzemēs.

BalticTravelnews.com: Pēc Jūsu vērojumiem, vai cilvēki vienmēr nopērk ceļojuma apdrošināšanu?

Margarita Šalajeva: Tai ir obligāti jābūt! 1Travel 100% visi ceļotāji ir apdrošināti, iespējas ir dažādas. Mēs sadarbojamies ar apdrošināšanas kompāniju Balta un nekad nav bijušas nekādas problēmas. Bez apdrošināšanas nevar doties ceļā, jo vienmēr pastāv iespēja, ka kaut kas var notikt.

BalticTravelnews.com: Kādu galamērķu vēl pietrūkst, uz kuriem ceļotāji no Latvijas varētu doties ar čartera reisiem?

Margarita Šalajeva: Piemēram, Uganda, Āfrikā. Tāpat ar čartera reisiem varētu lidot uz Japānu, Koreju.

BalticTravelnews.com: Daudzi jaunieši, redzot, ka tūrisms attīstās, vēlas studēt, lai strādātu šajā nozarē. Kādas rakstura īpašības un zināšanas ir Nr.1, lai to darītu?

Margarita Šalajeva: Obligāti jāzina pasaules ģeogrāfija, valstu galvaspilsētas. Augstskolā redzu, ka jaunajiem studentiem trūkst šādu zināšanu.

Savukārt, lai strādātu tūrismā, jāmīl cilvēki, jāpatīk ar viņiem runāties, noskaidrot un atbildēt vēlāk, ja atbildes nav uzreiz utt. Labs tūrisma darbinieks par savu klientu ir uzzinājis visu, un klients vienmēr novērtē personīgu attieksmi. Ja labi apkalposi vienu klientu, viņš tev atvedīs vēl septiņus citus. Tā ir mana pieredze no biznesa prakses! Šajā darbā nav vārdu – nezinu, nemāku, nevaru. Gruzijā ceļotāju, kurš viesojas kādā mājā, uzskata par Dievu. Lūk, arī te klients ir tavs Dievs! Es darbinieku atlasē nekļūdos, uzreiz redzu, ka šis cilvēks varēs pie mums strādāt. Mums ir darbinieki, kuri 1Travel strādā jau 15 gadus.

Ja runājam par studentiem, redzu arī, ka, diemžēl, daļa tūrismā negūs panākumus tieši šī iemesla dēļ, ka viņiem nav dotas iepriekš minētās kvalitātes, lai komunicētu ar cilvēkiem. Taču ir arī laba tendence, ka ar katru gadu arvien vairāk un vairāk tūrismu studēt iestājas gudri jaunieši, kuri patiešām mērķtiecīgi vēlas darboties šajā nozarē, nevis atnākuši tikai tāpēc, lai studētu "kaut ko". Viņi, visticamāk, arī pratīs nopelnīt tūrisma nozarē, jo - var jau rakt dzelzi, bet var rakt arī zeltu. Es uzskatu, ka tūrisma nozarei ir un būs ļoti nozīmīga vieta gan pasaules, gan Latvijas ekonomikā.

BalticTravelnews.com: Kur, pēc Jūs novērojumiem, visvairāk strādā Jūsu studenti, kas beiguši augstskolu?

Margarita Šalajeva: Viesnīcās Latvijā. Protams, ka izvēlas arī citas darbavietas. Interesanti, ka aizvien vairāk tūrismu izvēlas studēt tieši puiši, nevis meitenes. Atsevišķās grupās puišu īpatsvars ir pat 80%.

BalticTravelnews.com: Jūs pieminējāt, ka Latvijas nākotne ir ienākošais tūrisms. Kādas mūsu valsts priekšrocības saskatāt - kas ieinteresē ārzemju tūristus Latvijā?

Margarita Šalajeva: Latvijas atrašanās vieta, daba, lieliskā virtuve. Pie mums ir mierīgi, cilvēki runā vairākās svešvalodās. Tas viss ir jāizmanto, lai Latvijai vēl piesaistītu tūristus. 

BalticTravelnews.com: Kas Latvijā vēl pietrūkst, lai tā attīstītos?

Margarita Šalajeva: Cilvēku, īpaši to, kuri ir aizbraukuši no valsts. Ja viņi atgrieztos ar jauniegūtajām zināšanām... Bet viss ir mūsu rokās! Latvijas potenciāls ir milzīgs. Pēc jaunākajiem datiem, uz Latviju 2018. gadā visvairāk braukuši tūristi no Krievijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas. Tātad jāstrādā!

BalticTravelnews.com: Bieži vien mūsu uzņēmējiem ir izaicinājums veidot komunikāciju ar vietējiem klientiem latviešu un krievu valodā.

Margarita Šalajeva: Mēs dzīvojam Latvijā, un valsts valoda ir latviešu valoda. Pamatā tajā arī ar vietējiem klientiem komunicējam, bet, ja būs nepieciešams, mēs to darīsim kaut vai ķīniešu valodā.

BalticTravelnews.com: Cik lielu lomu šobrīd spēlē sociālie tīkli? Vai ceļojumu aģentūrai tie ir svarīgi?

Margarita Šalajeva: Tendences liecina, ka aizvien vairāk pārdodam ar sociālo tīklu starpniecību. Piemēram, Facebook.com 1Travel profilā cilvēki uzzina par piedāvājumu un tālāk nonāk mūsu mājaslapā, anketā izsaka savas vēlmes, un pēc tam mēs ar šiem klientiem sazināmies. Labam sociālo tīklu ierakstam ir atbilstoša fotogrāfija, neliels apraksts.

BalticTravelnews.com: Ar ko atšķiras katrs no Baltijas valstu tūrisma tirgiem?

Margarita Šalajeva: Tie ir pilnīgi atšķirīgi. Igaunijā, piemēram, ir vairāk jūtama Somijas ietekme.

BalticTravelnews.com: Kādēļ ceļojumu aģentūru nosaucāt par 1Travel?

Margarita Šalajeva: "Kā nosauksi, tā peldēsi!" - tā var teikt par kuģiem, un arī mūsu izvēle ir pareiza. Biju lasījusi, ka interneta pārlūkprogrammas labāk meklē firmu nosaukumus, kuras sākas ar skaitļiem, nevis burtiem. Turklāt, nosaukumā var iztēloties jebko – piemēram, ka esam Nr.1 tūrisma ceļojumu jomā.

BalticTravelnews.com: Ar ko Jūsu ceļojumu aģentūra atšķiras no citām?

Margarita Šalajeva: Man svarīga ir kvalitatīva ceļojumu pārdošana, labi apkalpot klientu, un apkalpoto klientu daudzums nekad nav bijusi prioritāte. Kvalitāte vienmēr pirmajā vietā! 1Travel viena no stiprajām pusēm ir arī B2B jeb korporatīvo klientu apkalpošana. Katrs no mūsu klientiem man kaut ko iemāca. Noteikti esam izvēlējušies pareizo ceļu, nekad negribētu, ka mans uzņēmums, piemēram, būtu čarterkompānija. Tas man nebūtu interesanti – pacelt lidmašīnas un tik ļoti riskēt.

BalticTravelnews.com: Ko nākamajos 10 gados Jūs gribētu sasniegt savā uzņēmumā 1Travel?

Margarita Šalajeva: Lai aptuveni piecu darbinieku rokās būtu iespēja veidot uzņēmuma vairāku miljonu apgrozījumu. Cerīgi skatos uz ienākošo tūrismu un uz Austrumu tirgu - ka nākotnē mēs varētu strādāt, piemēram, ar tūristiem no Ķīnas. Ne velti ir izskanējušas arī runas par tiešo avioreisu atklāšanu ar Ķīnu. Protams, jāraugās, lai Latvijas kultūrvide šādi netiktu ietekmēta. Pie mums ir pietiekami bargas ziemas, lai viņi apmestos masveidā šeit uz dzīvi. Par to nav jāuztraucas. Vēl viens iespējamais ienākošā tūrisma virziens ir medicīnas tūrisms, un pie šī arī es pašreiz daudz strādāju. Kā jau minēju, Latvijas tirgus izejošā tūrisma jomā ir ļoti mazs un atsevišķu uzņēmēju sabojāts. Strādāt tikai strādāšanas pēc arī nav vērts. Ir jāmeklē jaunas iespējas un jāpelna!

BalticTravelnews.com: Kā Jūs izvēlaties laiku ceļošanai?

Margarita Šalajeva: Gan es, gan noteikti arī daudzi citi Latvijā, ceļoju nedēļas nogalēs, par ko jāsaka paldies aviokompānijai airBaltic un īstenotajām biļešu akcijām. Ieraugu, ka ir jauns galamērķis un lidoju no ceturtdienas vai piektdienas līdz svētdienai atpūsties uz kādu citu valsti. Tā lieliski pavadu laiku! Piemēram, šonedēļ lidošu uz Lisabonu, Portugālē. Man ir tā priekšrocība, ka viesnīcu par ļoti labu cenu varu rezervēt 1Travel pieejamajā profesionālajā rezervēšanas sistēmā. Arī pārējiem iesaku īsajiem ceļojumiem lūgt atbalstu no ceļojumu aģentūras, jo izmaksas noteikti būs zemākas, nekā, piemēram, Booking.com. Gan no mums, gan no rezervēšanas sistēmas uzreiz var saņemt atbalstu, ja vien, piemēram, viesnīcā kaut kas nav tā, kā cerēts.  

BalticTravelnews.com: Ko Jūs sagaidāt no ceļojumiem?

Margarita Šalajeva: Jaunus iespaidus, iespēju aplūkot jaunus galamērķus, iepazīt izvēlēto valsti no dažādām pusēm. Bieži vien man ir sarunātas divas, trīs tikšanās ar sadarbības partneriem.

BalticTravelnews.com: Vai ir tādi ceļojumi, kuri Jūs aizvien silda?

Margarita Šalajeva: Kad devos uz Ēģipti, domāju, ka ieraudzīšu piramīdas un "miršu" no sajūsmas.  Spilgtus iespaidus guvu arī, kad Vjetnamā braucu laiviņā pa Mekongas upi ar platmali galvā, kā arī tad, kad apmeklēju Lielo Ķīnas mūri. Droši vien daudz esmu iespaidojusies no bērnībā un agrā jaunībā redzētajām filmām, un šīs bija vietas, kuras atpazinu sajūtu līmenī.

BalticTravelnews.com: Kā Jūs sākāt strādāt tūrismā? Vai tas bija bērnības sapnis?

Margarita Šalajeva: Deviņdesmito gadu sākumā ārstiem nebija viegli strādāt, un vienā naktī es pārdomāju savu izvēli. Visticamāk, tā laika Holivudas filmu iespaidā, es izvēlējos kļūt par menedžeri un, vecākiem nezinot, iestājos Baltijas Starptautiskās akadēmijas Ekonomikas fakultātē - ieguvu bakalaura, maģistra grādu un drīzumā iegūšu arī doktora grādu.

Tūrismā sāku strādāt nejauši, kad tēva draugs palūdza, lai palīdzu viņa uzņēmumā kārtot ceļotājiem vīzas. Pēc tam izveidoju savu ceļojumu kompāniju 1Travel un izgāju cauri pilnīgi visam – pati pildīju anketas, atbildēju uz zvaniem utt.

BalticTravelnews.com: Ja Jums vajadzētu izbraukt uz trīs gadiem no Latvijas, kurās trīs vietās pasaulē Jūs nodzīvotu pa vienam gadam?

Margarita Šalajeva: Itālijā no Neapoles un zemāk... Bari! Itāļi paši sevi nesauc par itāļiem, bet gan dēvē par neapoliešiem vai tamlīdzīgi pēc dzīvesvietas reģiona, no kurienes viņi ir. Man Itālijā patīk vietas, kurās vēl nav tik daudz tūristu, bet ir mazas saimniecības, ekoloģiski produkti. Man garšo turienes ēdieni – pasta, Neapoles pica. Otra vieta varētu būt Bordo, Francijā, kur arī esmu bijusi. Tur man ļoti iepatikās – brīnišķīgi cilvēki, saule, vīnogas, vīna kultūra. Vēl es varētu gadu ceļot jahtā pa Grieķijas salām. Šādā ceļojumā katru dienu atklājas jauni skati, var piestāt izvēlētā vietā un pēc laika doties tālāk, peldēties, baudīt svaigus jūras produktus.

BalticTravelnews.com: Kur Jūs atpūšaties Latvijā?

Margarita Šalajeva: Man patīk Latgale, tās ezeri. Labprāt pavadu laiku Jūrmalā, Asaros. Man ļoti patīk iet pastaigās gar jūru. Aizvien vairāk gribas atpūtu vienatnē, izvēloties vietas, kur nav cilvēku, bet valda pirmatnēja daba.

BalticTravelnews.com: Kādi ir Jūsu hobiji, kādas aizraušanās vēl gribētos īstenot?

Margarita Šalajeva: Man ļoti patīk lasīt grāmatas, bet patikt vēl nenozīmē regulāri lasīt. Pēdējā laikā pamatā lasu specializēto literatūru, bet gribētos lasīt vairāk daiļliteratūru. Man patīk dejot. Varētu būt interesanti iemācīties dejot ap stieni, kas tagad ir diezgan moderni un prasa labu fizisko sagatavotību.  

Jūrmalā kopā ar domubiedriem atklāju Rotari klubu, kurā brīvprātīgi ieguldu savu darbu. Esmu meklējusi dažādus veidus, lai palīdzētu cilvēkiem, un esmu priecīga, ka kopīgiem spēkiem pusgada laikā mums izdevās šo paveikt. Man ir gandarījums, ka cilvēki atbalsta un īstenojam dažādas idejas.

BalticTravelnews.com: Kam vēl Jūsu dzīvē ir liela loma?

Margarita Šalajeva: Ģimenei, maniem četriem bērniem. Jā, piekrītu, ka tas ir liels menedžments, lai bērni būtu ne tikai nodrošināti un apgūtu dažādas prasmes, bet arī tas, lai es spētu ar katru pabūt kopā pa īstam un vienmēr atrastu laiku aprunāties.

BalticTravelnews.com: Varbūt Jūs, kā četru bērnu mamma, varat iedot labu padomu citām sievietēm, kā apvienot bērnu audzināšanu, sekmīgu darboties biznesā un spēt labi izskatīties?!

Margarita Šalajeva: Vēlies audzināt bērnus? Vispirms audzini sevi! Bērni redz mammas piemēru un dara tāpat. Piemēram, mana jaunākā meita, kurai ir četri gadi, no rītiem vingro pirms brokastīm. Interesanti, kur viņa to noskatījās?

Cenšos labi izgulēties vismaz 8 stundas. Ja nebūšu izgulējusies, kam tas nāks par labu? Visiem cilvēkiem vēlu labu, jo ļaunums neko nedod.

BalticTravelnews.com: Jums ir liela ģimene. Iesakiet kur labāk doties tik daudziem cilvēkiem kopā?

Margarita Šalajeva: Vecākā meita nesen apprecējās, un mums patīk visiem sanākt kopā, parunāties, pasapņot par nākotni. Labākā izvēle ir brančs, kad visi sēžamies pie apaļa galda un ar prieku 2-3 stundas izrunājamies. Pa nedēļu mums katram ir darbi, skolas, nodarbības - tad nav laika plašām sarunām. Mums vislabāk patīk brančs Jūrmalas restorānā Laivas. 

UZZIŅA

  • Kompānija 1Travel (SIA "RILAD") strādā kopš 1999. gada

  • 1Travel organizē ceļojumus, SPA un atveseļošanās tūres, izstrādā individuālus maršrutus, kārto vīzas.

  • Piedāvā ceļojumus ar jahtām Grieķijā, kā arī organizē šajā valstī kāzu ceremonijas.  

EKSPRESS JAUTĀJUMI & ATBILDES

Esmu dzimis un izaudzis...

Saratovā un Rīgā

Viena no manām jaunākajām atziņām ir...

...sabiedrisks darbs arī sniedz lielu gandarījumu, ko pierāda Jūrmalas Rotari kluba (labdarības organizācija) izveide

Mans iecienītākais restorāns ( - ni)...

Tas, kurā ir mana ģimene

Labu pašsajūtu rada...

...apziņa, ka cilvēkiem ir labi ar mani

Kad kļūšu pietiekami drosmīga, es...

....es vienmēr esmu drosmīga

Trīs lietas, kuras es šogad paveikšu....

...pabeigšu doktorantūru, uzcelšu māju un iestādīšu koku

Ja man būtu iespēja, es stundu sarunātos ar...

...Dievu

Ja es zīmētu komiksu, tas būtu par...

...par tūrisma braucienu

Es iedvesmojos no...

...saviem bērniem

Mājās es...

....esmu tāda kāda esmu, un tas ir galvenais

Ticu, ka man izdosies doties ceļojumā uz...

...Japānu

Mana ideālā diena...

...kad mēs visi esam kopā

Mans novēlējums Baltictravelnews.com...

Lielisks portāls, teicama komanda, izdarīgs vadītājs un, lai vienmēr viss it visā notiek!

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3802
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”

31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem.

Valmieras TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē!

Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas!

EUR 3 | Cēsu TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts

28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels.

EUR 5 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -