Jaunais «Porsche 718 T» noreducēts līdz tīram braukšanas priekam

Tince Egle | 2019.01.04

Ar 718 T Porsche ir piešķīris divvietīgo sporta automobiļu klāstam 1968. gada 911 T askētisko konstrukciju. Jaunais Boxster un Cayman saimes modelis apvieno 220 kW (300 ZS) četrcilindru horizontālo turbomotoru un sevišķi saviļņojošu braukšanu. T modeļiem raksturīgo augsto veiktspēju uzsver plašs aprīkojuma piedāvājums, kurā ietilpst 20 collu vieglmetāla diski, par 20 milimetriem pazemināta PASM sporta šasija, kas pirmo reizi šajā klāstā tiek piedāvāta apvienojumā ar divu litru turbokompresora motoru, saīsināts pārnesumpārslēgs, ko rotā pārnesumu apzīmējumi sarkanā krāsā, un pakotne Sport Chrono. Šo piedāvājumu var izmantot tikai kopā ar 718 T pamatmotoru. Gan Boxster, gan Cayman variantu Porsche piedāvā ar sešpakāpju pārnesumkārbu un Porsche griezes momenta vektorizēšanu (PTV), kas ietver pakaļējās ass diferenciāļa mehānisko bloķēšanu. Papildaprīkojumā ir pieejama arī Porsche divsajūgu pārnesumkārba (PDK).

Tradicionāli "T" Porsche modeļu nosaukumos nozīmē "Touring" un ir sinonīms vistīrākajam braukšanas priekam. 718 T jutīsies kā mājās uz līkumotiem lauku ceļiem, jo tā galvenais uzdevums ir nodrošināt dinamiskas braukšanas prieku. Divvietīgais automobilis iemieso šo filozofiju ar askētiskām funkcijām. Pie tām pieder melni rokturi durvju paneļos un sporta sēdekļi ar elektrisku divvirzienu regulēšanu, melnu Sport-Tex vidusdaļu un uz pagalvjiem izšūtu logotipu "718".

Savukārt Porsche komunikācijas pārvaldības (PCM) modulis ir aizstāts ar lielu uzglabāšanas nodalījumu, taču pircēji, kuri nevēlas atteikties no izklaides sistēmas, var to pasūtīt bez papildu maksas. Kopumā šie pasākumi līdzsvaro papildu masu, ko radījusi benzīna daļiņu filtra (GPF) uzstādīšana.

Salonā 718 T raksturu akcentē vairākas spilgtas sportiskas nianses: grezns polsterējums un ādas pārklājums nozīmē, ka ērtā, 360 milimetru GT sporta stūre ar režīmu slēdzi nodrošina īpaši stingru satvērienu. Melnās mērinstrumentu ciparnīcas rotā logotips "Boxster T" vai "Cayman T". Mērinstrumentu paneļa un viduskonsoles dekoratīvā apdare atmirdz spīdīgā melnā krāsā. Arī uz durvju sliekšņu līstēm ir redzams logotips "Boxster T" vai "Cayman T".

No ārpuses Porsche 718 T izceļas ar spēcīgu izskatu. Ar 20 collu vieglmetāla diskiem, kas krāsoti superspīdīgā titānpelēkā krāsā, apvienojumā ar PASM sporta šasiju, kura pazemina virsbūvi par 20 milimetriem, tas uz ceļa izskatās vienkārši satriecoši. Ahātpelēkie spoguļu korpusi un logotips "718 Boxster T" vai "718 Cayman T" uz sāniem norāda modeļa variantu, ko var noteikt arī no aizmugures pēc vidū novietotā sporta izpūtēja ar melnu, hromētu dubultcauruli. Virsbūvi pircēji var izvēlēties melnā, Indian Red sarkanā, Racing Yellow dzeltenā un baltā, kā arī Carrara White baltā, Deep Black melnā un GT Silver sudraba metāliskajā krāsā. Porsche piedāvā arī īpašās krāsas: Lava Orange oranžu un Miami Blue zilu. Atkarībā no aprīkojuma 718 T pircēji iegūst 5–10 % cenas priekšrocību salīdzinājumā ar līdzīgi aprīkotu pamatmodeli.

220 kW (300 ZS) horizontālais turbokompresora motors spēcīgi paātrina Porsche 718 T un sasniedz līdz pat 7500 apgriezienu. Divu litru četrcilindru turbomotors sasniedz maksimālo griezes momentu 380 Nm ar 2150 apgr./min, un pašmasa ir 1350 (PDK: 1380) kilogramu. Tā kā automobiļa energopiesātinājums ir 4,5 (4,6) kg/ZS, tas var paātrināties no nulles līdz 100 km/h 5,1 (4,7) sekundē(-s). Automobiļa maksimālais ātrums ir 275 km/h.

718 T standartaprīkojumā iekļautā pakotne Sport Chrono piedāvā braukšanas režīmus "Normal", "Sport", "Sport Plus" un "Individual", kurus var izvēlēties ar režīmu slēdzi uz stūres. "Sport" un "Sport Plus" aktivizē gan motora pārvaldības sistēmas, gan akseleratora sportiskākās īpašības, savukārt automātiskā divsajūgu funkcija sniedz atbalstu, kad manuāli pārslēdz uz zemākiem pārnesumiem. "Sport Plus" ļauj vēl precīzāk vadīt 718 T, nodrošinot Porsche aktīvās stabilitātes pārvaldības (PASM) sportiskāku konfigurāciju, adaptīvu virsbūves pozicionēšanu ar Porsche aktīvo transmisijas balstu (PADM) palīdzību un papildaprīkojumā pieejamo Porsche divsajūgu pārnesumkārbu. Kopā ar PDK lietošanai ir pieejama arī funkcija "Launch Control" un poga "Sport Response" režīmu slēdža vidū.

Viena no šī modeļa īpašajām iezīmēm ir dinamiskais pārnesumkārbas stiprinājums — PADM sistēma, kas pazemina vibrāciju motora/pārnesumkārbas zonā un samazina kustības, kas varētu ietekmēt braukšanas dinamiku piedziņas kopējās masas dēļ. Šī sistēma apvieno gan cieto, gan mīksto pārnesumkārbas balstu priekšrocības: mainoties slodzei un straujos pagriezienos vadāmība kļūst ievērojami precīzāka un stabilāka. Nelīdzeni ceļi neietekmē braukšanas komfortu.

Porsche 718 Cayman T bāzes cena sākas no 52 800 eiro, un 718 Boxster T — no 54 500 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Jaunos modeļus jau var pasūtīt 28 ES dalībvalstīs un citos tirgos, kur piemēro tos pašus standartus.

Avots: Baltijas sporta auto


celojumubode - 3801
Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -