Uzzini, kādas būs ceļotāju tendences 2019. gadā

Santa Bivbāne | 2018.12.29

Vai Tu jau esi izbaudījis pasakainas ziemeļblāzmas Skandināvijā, izdzīvojis pasaules klejotāju cienīgus ceļus dažādās valstīs un apmeklējis kādu no tagad tik ļoti populārajām pop-up jeb īslaicīgajām ekspozīcijām visdažādākajās sfērās? Par laimi, 2019. gads ir jau tepat ap stūri un pat tie, kas izbaidījuši it visu no iepriekšminētās pieredzes, būs ieguvēji, jo jaunais gads nesīs jaunas ceļojumu tendences.

Saskaņā ar ceļojumu nozares pētnieku AITO iegūtajiem aptaujas datiem, aizvien vairāk cilvēki interesējas par kultūru un piedzīvojumiem ceļojuma ietvaros. Kultūrā īpaša interese ir par mākslu un vēsturi, bet piedzīvojumu tīkotāji alkst pēc pārgājieniem, kuros apvienota izziņa un izklaide, kā arī interesi izraisa brīvdienas savvaļā un nepieradinātos apstākļos bez ikdienā pieejamajām ekstrām.

Tiem, kas ikdienā saskaras ar nepārtrauktiem termiņiem un paaugstinātu stresa līmeni, pavisam noteikti labpatiksies atvaļinājums, kurā iespējams baudīt spa, kā arī alternatīvās terapijas, piemēram, hipnoterapiju, kas šobrīd gūst īpašu popularitāti cilvēkiem, kas cīnās ar trauksmi un vēlas izzināt tās cēloņus savdabīgā veidā.

Aizvien pieaugoša tentence ir tā saucamie "solo" ceļotāji, jeb cilvēki, kas vēlas izzināt pasauli vienatnē, un tomēr savā ceļā satikt neskaitāmi daudz cilvēkus, caur kuriem ceļojumi gūst pilnīgi citu jēgu. Ceļojumu kompānija "Jules Verne" atklāja, ka ceļotāji vienatnē vislabprātāk dodas uz Spāniju, tai seko Indija, Amerikas Savienotās Valstis, Jaunzēlande un Itālija.

Savukārt tiem, kam tīk ceļot grupās, šogad prognozē ceļojumus kopā ar ģimenēm. Aizvien vairāk cilvēki izvēlas doties un izzināt pasauli kopā ar saviem mīļajiem vairākās paaudzēs.

Tiem, kas izvēlas baudīt savvaļu un brīvdabu ceļojumos, prognozē virzienu un vietām, kur pieejams ūdens un ir maz cilvēku pūļi. Ceļojumu kompānija "Naturetrek" prognozē, ka aizvien vairāk ceļotāji izvēlēsies savvaļas kruīzus, kas dodas uz tādām attālām vietām, kā Zālamana salas, Dienviddžordžija u.c. Un pat tad, ja turp dodas liels skaits tūristu, cilvēki tīkos nokļūt kaut nedaudz tālāk no tiem un būt tuvāk dabai. Īpašu popularitāti prognozē vēl neatklātajiem galamērķiem – Monpeljē Francijā, Salamankai Spānijā un Lukai Itālijā.

Avots: Baltictravelnews.com/lonelyplanet.com


celojumubode - 3813
Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Viesu nams “BALTIŅI”

Viesu nams “BALTIŅI”

Lieliska vieta atpūtai, kur paslēpties no pilsētas burzmas un trokšņiem. Ir iespēja baudīt spāņu virtuvi. Visus ēdienus gatavo spāņu šefpavārs!

TAKA

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -