Restorāna «Piramīda» šefpavārs Artūrs Brucis dalās ar rupjmaizes kārtojuma recepti

Tuvojoties svētku sezonai, restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā vienkāršu un ātri pagatavojamu saldo ēdienu ar mūsu tradicionālo rupjmaizi. Lai labi garšo!

Izejvielas sešām porcijām

Rupjmaizes kārtojumam:

250g klasiskās rupjmaizes

200ml saldais krējums

150g dzērveņu ievārījums

50g cukurs

30ml Upeņu Rīgas Melnais Balzams

100ml Ābolu sula

Ogas dekoram: zemenes, avenes, kazenes, mellenes, jāņogas (pēc izvēles)

Mandarīna miziņai:

2 gab. mandarīnu

Cukura sīrups

0,1g cukurs

100ml ūdens

Garšvielas: kanēļa standziņas, krustnagliņas, smaržīgie pipari

Pagatavošana:

Rupjmaize: Sagrieziet rupjmaizi plānās šķēlītēs, aptuveni 0,5cm biezumā, pēc tam kārtojiet uz paplātes un lieciet cepeškrāsnī un izkaltējiet 90 grādu temperatūrā aptuveni trīs stundas. Rezultātā maizītēm jābūt tik abi izkaltušām, lai tās iespējams kārtīgi sablendēt virtuves blenderī vai izmalt caur gaļas mašīnu. Kad rupjmaize sablenderēta, lieciet to bļodā vai citā dziļā traukā un pārlejiet ar upeņu balzamu un ābolu sulu. Maisiet, līdz iegūstiet irdenu konsistenci – ne pārāk šķidra un ne pārāk sausa. Ļaujiet ievilkties aptuveni 30 minūtes.

Putukrējums: Saldajam krējumam pievienojiet cukuru un saputojiet.

Mandarīna miziņa: Uzlieciet vārīties ūdeni ar cukuru un garšvielām, nomizojiet mandarīnus un sagrieziet miziņu ļoti plānos salmiņos. Kad sīrups uzvārījies, pievienojiet tam mandarīnu miziņas un turpiniet vārīt. Pēc tam ļaujiet tam atdzesēties, kamēr mandarīna miziņas ievilkušās ar garšvielām.

Pasniegšana: Servējiet rupjmaizes kārtojumu stikla traukā pēc izvēles – glāzē, burciņā vai citā, lai redzams kārtojums. Rupjmaizes rīvmaizi, dzērveņu ievārījumu un putukrējumu kārtojiet kārtās pēc jūsu izvēles. Kārtojumu dekorējiet ar svaigā ogām un garšvielās noturētu mandarīna miziņu.

Ieteikums: ja nav pieejama nepieciešamās virtuves iekārtas, var iztikt ar veikalos nopērkau gatavu rupjmaizes rīvmaizi.

Avots: Radisson BLU

karlis - 3314
photo

Nobriedis Vakars ar Jāni Rozīti

2019. gada 13. februārī, plkst.19.00 Valmieras koncertzālē notiks pirmais izklaidējošs vakara šovs - ''Nobriedis Vakars ar Jāni Rozīti''.

Valmieras TIC

photo

Dokumentālā foto izstāde Valmierā

Dokumentālā foto izstāde ''Brīvības sardzē-Saharova balva trijos gadu desmitos'' līdz 1.februārim apskatāma Valmieras integrētajā bibliotēkā.

Valmieras TIC

photo

Jauna trauku kolekcija SEASONS!

Sekojot jaunākajām modes tendencēm, piedāvājam porcelāna traukus no PORLAND, kas izceļas ar izcilu dizainu, neredzētiem krāsu salikumiem un unikālu materiālu.

EUR 2.11 | 23.01.2019 | Arkolat

photo

Īpašais ziemas piedāvājums!

Šajā speciālajā piedāvājumā iekļauts: • 1 nakts divvietīgā Standard klases numuriņā; • Bagātīga brokastu bufete; • Šefpavāra īpašais Ziemas vakariņu (3 ēdieni) piedāvājums viesnīcas pirmā stāva „Park” restorānā 2 pers...

EUR 85 | 28.02.2019 | Bellevue Park Hotel Riga

photo

Dzīvās mūzikas vakars!

11.stāva panorāmas restorāns „Le Sommet” aicina Jūs 25. janvārī pavadīt neaizmirstamu dzīvās mūzikas vakaru kopā ar akustisko duetu „Kristīne Timermane un Gatis Ivans”

Bellevue Park Hotel Riga

photo

Pasākums ''Vasarai ziemā būt''

Lieliskas mūzikas pavadībā pasākuma apmeklētājiem iespējams atpūsties vairākās vasarīgās noskaņās iekārtotās atpūtas zonās un baudīt dažādus gastronomijas meistardarbus un vasarīgas aktivitātes.

Valmieras TIC

photo

Ģimenes atpūta Jūrmalā

Atpūta ģimenei: izmitināšana, brokastis, Wellness centra un Kids Club apmeklējums, vakariņas

EUR 102 | 28.02.2019 | Lielupe by SemaraH Hotels

photo

Ceļotājas piedzīvojumi Ganā

31.janvārī, plkst. 18:30 Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicina uz Ceļotāju stāstu vakaru par eksotisko Āfrikas valsti Ganu!

Valmieras TIC

photo

2019.gada pasākumi Valmieras pusē

2019.gadā aicinām apmeklēt un baudīt kultūras, izziņas, sporta un citus pasākumus Valmieras pusē!

Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
info@travelnews.lv