Interesanti fakti par karstasinīgako no kontinentiem - Dienvidameriku

Santa Bivbāne | 2018.11.14

Centrālā un Dienvidamerika joprojām ir sava veida "baltais plankums" pat daudz pieredzējušiem Latvijas ceļotājiem. Lielais attālums, sarežģītā nokļūšana un augstās izmaksas ir galvenie iemesli, kas šādu ceļojumu padara grūti īstenojamu. Diemžēl, jo šis pasaules reģions ir kā milzīga dārgumu lāde, kuri viens par otru skaistāki, unikālāki, neaizmirstamāki. Tādēļ vēlamies iedrošināt nenogurdināmos ceļotājus tomēr saņemties, izplānot, atrast labu biļešu piedāvājumu un aizlidot uz šo tālo kontinentu, lai kaut ko no tā brīnumiem skatītu savām acīm.

Un izvēlēties tur patiešām ir no kā – sākot ar bezgalīgām balto smilšu pludmalēm Karību reģionā un koloniālā šarma apdvestām pilsētām, līdz senu acteku un maiju noslēpumainajām pamestajām pilsētām un tempļiem. No mežonīgajiem Amazones džungļiem līdz majestātiskajiem Patagonijas kalniem un ledājiem. No neaprakstāmā Iguvasu ūdenskrituma līdz elpu aizraujošajiem sāls tuksnešiem Bolīvijā un Čīlē. No brīnumainās Maču Pikču Peru, mistiskajām senajām civilizācijām Kolumbijā līdz dzīvai "evolūcijas laboratorijai" Galapagu salās. Un tā varētu turpināt bez gala .. Pat latvieši ir atstājuši savas pēdas – Venecuēlā meklējams mūsu dēkainā tautieša Aleksandra Laimes ūdenskritums un upe Gauja.

Tāpat arī aktivitātes atradīsies katrai gaumei – no fantastiskiem trekinga maršrutiem un augstas klases virsotnēm, līdz pasaules līmeņa niršanas vietām un neaizmirstamiem kulināriem piedzīvojumiem un vīnu baudīšanai.

Daži interesanti fakti par Dienvidamerikas valstīm, ko tik bieži nepiemin tūrisma ceļvežos.

  • Mehiko pilsēta, viena no lielākajām pilsētām pasaulē, kuras iedzīvotāju skaits kopā ar priekšpilsētām sasniedz 20 miljonus, pamazām grimst – aptuveni 25 centimetrus gadā. Sakarā ar joprojām augošo iedzīvotāju skaitu, strauji pieaug arī ūdens patēriņš, gruntsūdeņi tiek patērēti straujāk, kā spēj atjaunoties, un tas rada augsnes nosēšanos. Šī ir nopietna problēma, kas nākotnē draud ar īstu katastrofu.

  • Ekvadora ir pirmā valsts pasaulē, kura piešķīrusi konstitucionālas tiesības arī dabai. Tas nozīmē, ka ekosistēma var tiesas procesos pārstāvēt savas intereses (ar advokātu starpniecību, saprotams) un tikt atzīta par cietušo. Prātīga rīcība, zinot, cik unikālas un nozīmīgas ir šīs valsts dabas bagātības.

  • Hondurasā ir iespējams piedzīvot "zivju lietu" vārda vistiešākajā nozīmē. Šis dabas fenomens tiek saukts par Yoro, un mēdz atgadīties smagākajā lietus sezonā maijā un jūnijā. Ciklona radītās virpuļvētras virs okeāna burtiski "iesūc" ūdeni ar visām zivīm, kas pēc tam nolīst kaut kur tālāk uz sauszemes.

  • Salvadoras iedzīvotāji, izrādās,  ir kā apsēsti ar mobilo telefonu lietošanu. Šajā valstī ir saulē augstākais mobilo telefonu blīvums, salīdzinot ar iedzīvotāju skaitu – 135 telefoni uz 100 iedzīvotājiem. Nez, ko viņi visi iesāk ar vairākiem?

  • Kostarika ir viena no retajām nācijvalstīm pasaulē, kurai nav savas armijas. Tā tika aizliegta 1949.gada konstitūcijā. Valstij ir cieša sadarbība ar ASV dažādās jomās, un arī militārajā ziņā pastāv līgums, ka ASV palīdzēs nepieciešamības gadījumā. Tas gan nav bijis nepieciešams, un diez vai arī būs, jo reti kura valsts izceļas ar tik miermīlīgiem, pozitīviem, viesmīlīgiem un ar dzīvi apmierinātiem iedzīvotājiem. Arī pārējai pasaulei vairāk interesē Kostarikas dabas bagātības un lieliskās brīvdienu pavadīšanas iespējas.  

  • Slavenais Panamas kanāls iekasē maksu par tā izmantošanu, un tā ir tieši atkarīga no peldlīdzekļa svara. Vismazāko maksu vēsturē – 36 centus – ir samaksājis kāds amerikāņu piedzīvojumu meklētājs Ričards Haliburtons, kurš bija nolēmis kanālu šķērsot peldus.

Avots: BalticTravelnews.com/smartertravel.com


celojumubode - 3803
Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -