5 padomi ceļotājiem, kuri gatavojas doties uz Indiju

Santa Bivbāne | 2019.06.13

Ar vairāk kā vienu miljardu iedzīvotāju un ne mazāk pasakainu ainavu, kultūras un arhitektūras brīnumiem,  Indija, šķiet, ir vesels kontinents nevis valsts. Valdzinājumu vairo spēcīgie kontrasti starp lauku ciematiņiem un dzīvīgām metropolēm, tādēļ nav noslēpums, ka Indija nereti pārsteidz pat vispieredzējušākos ceļotājus. Vēl jo vairāk – neaptveramā daudzveidība un izmēri daudzus pat attur no šīs Āzijas pērles apmeklējuma, jo, šķiet, sarežģījumi var piemeklēt pat ceļojuma plānošanas stadijā. Risinājums? Sāciet ar virspusēju Indijas iepazīšanu, noskaidrojot svarīgākos aspektus, un gūstiet pārliecību, ka šāds ceļojums galu galā ir lieliska ideja.

Veselība

Pirms kāpšanas lidmašīnā vajadzētu vērsties pie speciālista, lai noskaidrotu, kādas vakcīnas būtu nepieciešamas. Tas gan atkarīgs no jūsu slimības vēstures, reģioniem, kurus apmeklēsiet, un citiem faktoriem, taču visbiežāk, dodoties uz Indiju, ceļotājiem tiek rekomendēts vakcinēties pret hepatītu A, hepatītu B un vēdertīfu. Apmeklējot valsts dienvidu reģionus, ieteicams neaizmirst par tā dēvētajiem malārijas profilakses līdzekļiem.

Klimats

Var uzskatīt, ka Indijā ir trīs izteiktas sezonas: karstā, vēsā un lietus sezona. Parasti par labāko laiku valsts apmeklējumam uzskata vēso sezonu – no novembra līdz februāra vidum. Tomēr jāatceras, ka, piemēram, atsevišķos ziemeļu reģionos pie Himalaju kalniem klimats ir salīdzinoši vēss visu cauru gadu.

Pārvietošanās

Par transporta veidu trūkumu Indijā nebūt nevar sūdzēties, tomēr daži no tiem nenoliedzami ir komfortablāki nekā citi. Savulaik bēdīgi slavenais Indijas dzelzceļa tīkls mūsdienās piedzīvojis krietnus uzlabojumus un uzskatāms par vienu no efektīvākajiem starppilsētu pārvietošanās veidiem, taču jāpatur prātā, ka vilcieni tomēr mēdz būt pārpildīti, tādēļ jebkurā gadījumā biļetes jāiegādājas laikus. Ja padomā mērot garākas distances, piemēram, no Deli uz Bengalūru, der aplūkot lidsabiedrību iekšzemes avioreisu piedāvājumos. Biļešu cenas lielās konkurences dēļ aviokompāniju vidū ir salīdzinoši draudzīgas, turklāt tas galu galā ir ātrākais un drošākais transporta veids.

Apskates objekti

Pirms rezervējiet aviobiļetes vai viesnīcu, padomājiet, kādu vēlaties redzēt savu ceļojumu. Relaksējošai pauzei no ikdienas steigas apsveriet iespēju apmeklēt Goa pludmales vai Rišikēšas kūrortus. Vēlaties klātienē skatīt hinduistu kultūrvēsturisko mantojumu? Dodieties uz Gangas vai Vārānasī upes krastiem. Savukārt vienkāršam ievadam Indostānas pussalā izvēlieties tā dēvētā "Zelta trijstūra" (Deli, Āgra un Džajpura) apceļošanu.

Kultūras normas

Indijā jūs, visticamāk, sastapsieties ar visdažādākajiem ļaudīm. Tomēr ir vairāki visaptveroši principi, kuri, domājams, palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām komunikācijā ar vietējiem. Pirmkārt, dāmām nevajadzētu vilkt pārāk uzspīlētu vai atsedzošu apģērbu, bet tā vietā pat apsvērt iespēju iegādāties sari, lai nepiesaistītu tik daudz uzmanības un allaž saglabātu patīkamu vēsumu. Otrkārt, ieturot maltīti vai sasveicinoties, būtu jālieto tikai labā roka, jo kreisā tradicionāli tiek uzskatīta par netīru. Vēl jāatceras, ka tā dēvētās cilvēka privātās telpas jēdziens Indijā ievērojami atšķiras no citiem pasaules reģioniem.

Avots: BalticTravelnews.com/smartertravel.com


celojumubode - 3803
Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu

6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu.

EUR 5 | Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā!

Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā.

TAKA

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos

6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu.

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Zaķim šodien Liela diena

Zaķim šodien Liela diena

30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot sīkdzīvniekus.

Liepājas reģiona TIB

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu prieki lieliem un maziem

Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida tematiskas izklaides.

Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -