Iedvesma ceļojumam - Madagaskara (video)

Santa Bivbāne | 2018.11.07

Madagaskara visā pasaulē zināma kā lemuru un baobabu zeme un šis fakts iedvesmojis radīt daudzas slavenas multiplikācijas filmas. Pirmie iedzīvotāji uz salas parādījās pirms 2000 gadiem. Tagadējie Madagaskaras iedzīvotāji ir Malagaši. Mazapdzīvotā sala ir ceturtā lielākā pasaulē. Tās izmērs ir divas reizes lielāks par Lielbritāniju - sala ir 1580 kilometrus gara un 570 kilometrus plata.

Madagaskara ir unikāla – šeit atrodami 5 procenti no visām zināmajām pasaules dzīvnieku un augu sugām. Iespaidīgā flora un fauna saskaņojas ar eksotiskām ainavām, kam piemīt neiedomājama dažādība – šķērsojot vien 300 kilometrus, no lietus meža iespējams nonākt tuksnesī.

Tikai dažos zemeslodes nostūros iespējams sastapties ar tik iespaidīgu dabas kaleidoskopu. Taču, lai spētu izbaudīt visu, ko sniedz Madagaskara, jārēķinās ar to, ka tas var būt sarežģīti un diezgan dārgi.

Ceļu infrastruktūra šeit ir diezgan drūmā stāvoklī. Taču tos, kam sirdij tuva piedzīvojumu baudīšana, noteikti iepriecinās bezceļu izbraukšana. Par to liecina vien tas, ka dažus salas nacionālos parkus sasniedz tikai 100 tūristi gadā, un atsevišķi ciemati lietus sezonā dzīvo pilnīgā vientulībā.

Kontrastu zemes krasta līnija stiepjas 5000 kilometru, bet barjerrifs – 450 kilometru garumā. Madagaskara sastāv no 250 salām, tādēļ nevienā ekskursijā pa šo zemi neiztikt bez pludmaļu apmeklējuma. Nirējiem šeit ir īsta paradīze – iespējams apskatīt gan kuģu vrakus, gan redzēt rajas, vaļhaizivis, rifu haizivis un daudzus citus, eksotiskus ūdens iemītniekus. Ūdeņos un to tuvumā tūristu acis priecē arī koraļļu krāšņums un bruņurupuči. Pat tie, kas no ūdens izpriecām turas pa gabalu, nevarēs atturēties no idilliskajām pludmalēm.

Madagaskaru apdzīvo daudzas imigrantu tautas no Indijas okeāna salām, kuras ienesušas savas paražas un tradīcijas. Salas tagadējā kultūra sastāv no sarežģītiem ticējumiem un rituāliem, kuros īpaši izpaužas senču garu godināšana. Madagaskaras viesiem, kas cenšas pierast pie vietējiem iedzīvotājiem raksturīgās nāves centrālās nozīmes ikdienas dzīvē, šī var būt lieliska iespēja pārvērtēt viņu pieņēmumus un ticību, kas saistīta ar dzīvību un nāvi. Saistībā ar eksistenciāliem jautājumiem, uz salas atrodami pietiekami interesanti apskates objekti – Antananarivo 12 svētie pakalni, pirātu kapsēta un Madagaskaras industriālās revolūcijas atstātās pēdas Mantasoa pilsētā.

Par vienu no krāšņākajiem Madagaskarā uzskatāms Andringitras nacionālais parks. Centrālajā daļā tas ietver majestātisku kalnu grēdu ar divām gleznainām ielejām katrā debespusē – Namoly un Tsaranoro (cauri plūstošās upes dēļ, dažreiz saukta par Sahanambo), veidojot paradīzi aktīvās atpūtas piekritējiem.

Parkā iespējams apbrīnot iespaidīgas ainavas, kājām ceļot pa labiekārtotām gājēju takām 100 kilometru garumā ar lieliskām iespējām pārnakšņot. Atrodami interesanti ciemati, kā arī trīs iespaidīgas kalnu virsotnes – 2658 metru augstā Imarivolanitra, Tsaranoro masīva augstākais punkts (1910 metri) un angliski runājošo tūristu nodēvētais "Pic Dondy" kalns (2.195 metri).

Un tagad, par pašu interesantāko: šeit nesastapsiet gandrīz nevienu cilvēku. Tas skaidrojams ar dažādiem iemesliem – slikto ceļu stāvokli, tālo novietojumu attiecībā pret tuvāko valsts mēroga lielceļu un relatīvi nelielo parka vecumu.

Viens no visvairāk fotogrāfijās iemūžinātajiem punktiem Madagaskarā ir RN8 ceļš starp Morondavu un Belo-sur-Tsiribihinu. No abām pusēm baobabu ieskauts, šeit skatāmā ainava kļuvusi teju par Madagaskaras simbolu. Koki šeit ir vairāk nekā 1.000 gadu veci ar milzīgiem, krokainiem zariem – nav grūti iedomāties, kādēļ tie iesaukti par "debesu saknēm". Vislabākais laiks Baobabu ielejas apmeklējumam ir saullēktā vai saulrietā. Tad koki krāsojas visizteiksmīgāk, un to garās ēnas pastiprina neaprakstāmi graciozās formas.

Mazliet pasapņo par to, kā būtu, ja reiz izdotos nokļūt uz šīs salas. Iedvesmojies no video:

Avots: Baltictravelnews.com/News.com.au/Celojumubode.lv


celojumubode - 3812
ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -