5 skaistākās Riodežaneiro pludmales

Santa Bivbāne | 2018.10.31

Brazīlija ir valsts Dienvidamerikā un aizņem 47 % no šī kontinenta. Tā ir lielākā valsts Latīņamerikā un piektā lielākā pasaulē. Arī pēc iedzīvotāju skaita tā ir piektā lielākā valsts. Brazīlija ir visai iecienīts tūrisma galamērķis, pateicoties lieliem kontrastiem, eksotikai, karstasinīgajiem brazīliešiem, gardajiem ēdieniem un arī dabai.  Iepazīsties ar piecām labākajām Riodežaneiro pludmalēm, kur gozēties saules staros un smelties iedvesmu!

1.    Kopakabana, Riodežaneiro

Kopakabana (Copacabana) ir apkaime Riodežaneiro pilsētā, kas pazīstama ar savu 4 km garo pludmali un tiek dēvēta par vienu no slavenākajām pludmalēm pasaulē. Sākotnēji - līdz 18. gadsimta vidum šī pludmales piekraste saucās Sakopenapana (Sacopenapã), taču tika pārsaukta, kad teritorijā tika uzcelta kapela ar Kopakabanas jaunavas kopiju. Kopakabanā šobrīd dzīvo aptuveni 160 tūkstoši cilvēku. Kopakabanas pludmalē norisinās arī Olimpisko spēļu medaļu izcīņa volejbolistiem, kur savus sviedrus lēja arī Latvijas izcilie pludmales volejbolisti Aleksands Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri, diemžēl, no turpmākās cīņas par medaļām izstājušies, piekāpjoties Kubas un Brazīlijas sportistiem. Ikdienā šo pludmali iecienījuši tūristi, vietējās ģimenes un arī meitenes, kas ar lielu pārliecību mugurā velk tieši Brazīlijai tik piederīgos slavenos bikini. Iecienītākās uzkodas, ko iesaka nobaudīt vietējie, ir grilētas garneles un kaipirinjas dzēriens, kas maksā sākot no 2.50 eiro.

2.    Ipanema, Riodežaneiro

Šo Brazīlijas apkaimi raksturo par vīriešu paradīzi, jo te nemitīgi var vērot skaistas sievietes, par kurām mēdz teikt "tāda, kurai kājas aug no padusēm" - slaida, iedegusi un vilinoša. Tieši Ipanema pludmalē šādu sieviešu ir visvairāk un viņas lieliski apzinās savu pievilcību, staigājot apkārt izaicinošos bikini. Te, visbiežāk, kā citviet, atpūsties izvēlas bagāti cilvēki, kas neskopojas savu naudu ieguldīt plastiskajās operācijās, "Playboy" cienīgas modeles un to mednieki. Te vietējie iesaka nobaudīt saldo kokosriekstu pienu, glāzi kaipirinjas vai kabana dzērienu. Ikviens, kam piemīt drosme, var izbaudīt adrenalīnu paaugstinošu lēcienu no Arpoador klints, kas atdala Ipanemas pludmali no blakus esošās Kopakabanas pludmales. Vakara noslēgumā apbalvojiet sevi ar pasakaina saulrieta vērošanu.

3.    Leblona, Riodežaneiro

Šo pludmali jo īpaši iecienījuši sportisko aktivitāšu cienītāji. Ik dienu te var sastapt volejbolistus, futbolistus, skeiterus, sērfotājus, kas varonīgi metas ūdenī ķert lielos viļņus, kā arī ikviens, kas šai kompānijai līdzās labprāt vēlas gūt iedegumu. Šajā pludmalē noteikti jānobauda kokosriekstu sula, ko var iegādāties vietējā tirdziņā līdzās pludmalei. Lielisks veids, kā veldzēties pēc svelmainajā saulē pavadītajām stundām aktīvi sportojot.

4.    Joatinga, Riodežaneiro

Šo pludmali iecienījuši vietējie, kas sevi pieskaita pie labākā pilsētas slāņa – veiksmīgi uzņēmēji, ģimenes, suņu mīļotāji, kas dodas pastaigā ar mazajiem un lielajiem mīluļiem, kā arī villu īpašnieki, kas lepni iekārtojušies tuvākajā pludmales apkaimē. Šī pludmale atzīta par vienu no tīrākajām un ar visdzidrāko ūdeni. Daudziem šī pludmale asociējas ar Ipanemas pludmali, tādēļ šī allaž ir kā laba alternatīva, kur doties skaistuļu medniekiem.

5.    Prainha, Riodežaneiro

Šī ir pludmale, kur tās apmeklētāji itin nemaz nealkst būt vietējā mēroga zvaigznes un labprāt neizrādās ar saviem dzīves sasniegumiem. Jo īpaši šī pludmale ir iecienīta ģimeņu pulkā un vienkāršo iedzīvotāju atpūtai. Pludmale atrodas ļoti gleznainā vietā, ko ieskauj tropu mežiem klāti kalni, pludmales rotā gaišas smiltis un vējainā laika te novērojami milzīgi viļņi, no kuriem jāuzmanās.

Avots: BalticTravelnews.com/cntraveler.com


celojumubode - 3813
Te ir darbs

Te ir darbs

Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV [email protected]

Nikos Travel

Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus!

Baudi Cepļa muzikālos ceturtdienu vakarus!

Ieskandināsim vasaru, pavadot kopā burvīgu vakaru un izbaudot priekpilnu gaisotni

Bauskas TIC

Tikšanās zem abažūriem

Tikšanās zem abažūriem

Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus.

Liepājas reģiona TIB

Māmiņdienas brančs

Māmiņdienas brančs

Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja rezervācija.

EUR 35 | Baltvilla

Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā

Raxtu Raxti un Sinfonietta Rīga Liepājā

25. maijā Liepājas koncertzālē uzstāsies "Raxtu Raxti" un "Sinfonietta Rīga".

Liepājas reģiona TIB

Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā!

Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā!

Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas!

Bauskas TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS

No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku tirdziņš U.C.

Tukuma TIC

Sestdien Sama modināšanas svētki

Sestdien Sama modināšanas svētki

Apmeklētājus īpaši piesaistīs viduslaiku un Kokneses biedrību organizētās aktivitātes, gadatirgus, koncerti un darbnīcas kurās darboties būs iespējams ikvienam.

Aizkraukles novada TIC

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI

24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ".

Tukuma TIC

"Ragakrasts" brīvdienu mājas Mērsragā

Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv

Tukuma TIC

Piedalies spēlē

Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"!

18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros!

Cēsu TIC

Glika dienas Alūksnē

Glika dienas Alūksnē

Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”!

Alūksnes TIC

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku

Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv

EUR 65 | Hercogs Mārupe

Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē

Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē

Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī.

Whitehouse

Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024!

Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024!

18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos gaidīs ikvienu interesentu.

Cēsu TIC

Karogu brauciens | Tukumā

Karogu brauciens | Tukumā

Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā!

Tukuma TIC

Biznesa pusdienu piedāvājums

Biznesa pusdienu piedāvājums

Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00!

Hercogs Mārupe

Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!

Kandavas Retro auto - pavisam drīz!

14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas.

Tukuma TIC

Māmiņu dienas šokolādes meistarklase

Māmiņu dienas šokolādes meistarklase

Par godu Māmiņdienai Šokolādes muzejs Pūrē piedāvā ekskursiju ar meistarklasi - 12.maijā pulksten 12:00

Tukuma TIC

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums

Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, gan grupām.

EUR 79 | Viesistaba

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -