Indonēzijā avarējusi lidmašīna ar 189 pasažieriem (video)

Santa Bivbāne | 2018.10.29

2018. gada 29. oktobrī Indonēzijā plkst. 6:21 pēc vietējā laika, zemo cenu aviokompānijas "Lion Air" lidmašīna "Boeing 737 MAX 8", kurā atradās 181 pasažieris un astoņi apkalpes locekļi, 13 minūtes pēc pacelšanās zaudējusi sakarus ar lidostas kontroltorni un iegāzusies Javas jūrā Rietumjavas provinces piekrastē.

Lidmašīna bijusi ceļā no galvaspilsētas Džakartas Sukarno-Hatas lidostas uz Pangkalpinangu Bangkas salā. Diemžēl amatpersonas ziņo, ka nav apstiprināta informācija, vai kāds no lidmašīnā esošajiem 189 cilvēkiem būtu izdzīvojis.

Lidsabiedrība atklājusi, ka no 189 cilvēkiem, kas atradušies un lidmašīnas klaja, bijuši 2 zīdaiņi, viens bērns, kā arī 20 Indonēzijas Finanšu ministrijas amatpersonas.

Aviolainerim galamērķī bija jānonāk plkst. 7:20, bet 13 minūtes pēc pacelšanās, lidmašīna zaudējusi sakarus ar kontroltorni un nogāzusies. Pirms nelaimes lidaparāta pilots lūdzis atļauju atgriezties Džakartas lidostā, jo ziņojis, ka lainerim radusies tehniska problēma. Lidsabiedrības vadība stāsta, ka lidaparātam pirms lidojuma tikusi konstatēta kāda problēma, taču tā esot tikusi novērsta. Šobrīd gan netiek atklāts, kas tā bijusi par problēmu.

Lidaparāts pēdējā saziņas brīdi atradies 3 līdz 7 kilometru augstumā.

Lidsabiedrības pārstāvji stāsta, ka lidmašīnas pilots Bhavye Suneja bijis uzticams un pieredzējis, savā pilota amatā lidojis vairāk nekā 6000 stundas. Tāpat uzticība izteikta arī pilota palīgam Harvino, kura pieredzē ir vairāk ka 5000 lidojuma stundas. Laikapstākļi lidmašīnas pacelšanās brīdī bijuši ļoti labi un vēja ātrums minimāls, tādēļ šobrīd nav saprotami katastrofas iemesli.

Lidmašīnas atlūzu un pasažieru meklēšanā iesaistīti apmēram 300 cilvēku, tostarp arī karavīri, policisti un vietējie zvejnieki. Pēc glābēju sniegtajām ziņām, lidmašīnas fizelāža atrodas apmēram 30 līdz 35 metru dziļumā. Ūdenī atrastas lidaparāta atlūzas, Identifikācijas kartes un pases, glābšanas vestes, somas, mobilie tālruņi, grāmatas un citas pasažieriem līdzi paņemtās lietas.

Avarējušās lidmašīnas modelis "Boeing 737 MAX 8" ir ļoti jauns un pieejams tikai no 2016. gada. "Lion Air" lidaparātu nopirka 2018.gadā un aviokompānijas lietošanā tas ir tikai kopš 15. augusta.

Diemžēl zemo cenu aviolīnijai, kas dibināta 1999. gadā, un kopš 2000. gada šis ir 15. nelaimes gadījums, kurā iesaistīts "Lion Art" vārds. Līdz pat 2016. gadam lidsabiedrībai bija pat aizliegts darboties Eiropas gaisa telpā.

2013. gadā "Lion Air" lidmašīna nosēšanās laikā Bali salā iegāzās jūrā. Par laimi zdzīvoja visi 108 cilvēki, kas atradās uz lidmašīnas klāja.

2004. gadā nogāzās "Lion Air" reiss, kas bija ceļā no Džakartas. Bojā gāja 25 cilvēki.


Avots: Baltictravelnews.com/nytimes.com


celojumubode - 3812
Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -