5 ūdens atrakciju parki Eiropā, kurus noteikti ir vērts apmeklēt jebkurā sezonā

Santa Bivbāne | 2020.01.05

Lielākā daļa ūdens parku aktīvi darbojas tikai vasarā, piesaistot lielu apmeklētāju skaitu un sniedzot tiem iespēju veldzēties un baudīt ūdens priekus karstajā svelmē. Tomēr ir vērts izcelt 5 akvaparkus, kas apmeklētājiem ir atvērti visu cauru gadu un priekus tajos kopā ar dažādām ūdens procedūrām ir iespējams baudīt jebkurā sezonā.

Akvaparku popularitāte pieņemas spēkā ik katru gadu un ceļotāji joprojām uzskata, ka tā ir brīnišķīga vieta, kur baudīt atpūtu kopā ar ģimeni, ļaujoties dažādiem ūdens priekiem. Lielākie pasaules ūdens parki pulcē pat teju 2 miljonus apmeklētājus gadā. Akvaparki ir lieliska alternatīva reizēm tik ļoti dārgajiem ceļojumiem uz jūrām vai okeānu piekrastēm. Tajos ir iespējams baudīt atpūtu gan iekštelpās, gan arī ārā – dzestrās dienās un zvaigžņotos vakaros.

Iepazīstiet piecus akvaparkus, kuros garantēta jautrība ikvienam.

1.    "Tropu sala" (Tropical Islands Resort) Brandenburgā, Vācijā

Ūdens atrakciju parks atrodas vien stundas braucienā no Berlīnes. Tas ir lielākais iekštelpu akvaparks pasaulē un savus apmeklētājus pārsteidz ar milzīgo arēnu un ļauj viesiem sajūtās pārcelties uz Klusā okeāna dienvidu daļu. Pieejamas neskaitāmas atrakcijas aktīvas atpūtas cienītājiem, gan arī tiem kas vēlas mierīgi atpūsties un relaksēti atjaunoties pirtī. Ūdens atrakciju parkā nepastāv nekādas robežas un darāmais būs atrodams gan tiem, kas vēlas spēlēt mini golfu, gan tiem, kas vēlas izbaudīt lidojumu ar gaisa balonu. Peldoties tirkīzzilā ūdenī un ļaujot smiltīm pielipt pie mitrajām kājām, ir iespējams aizmirsties, ka patiesībā esat Vācijā, nevis kādā tālā dienvidu salā. Gaisa mitrums akvaparka telpās tiek uzturēts 40% - 60% līmenī, tādēļ ūdens atrakciju parkā ir iespējams uzturēt 50 000 dažādus augus no visas pasaules, ļaujot tiem augt autentiskā atmosfērā. "Tropu salas" ir viens no 20 apmeklētākajiem ūdens atrakciju parkiem pasaulē.

2.    Ūdens atrakciju parks "Aquaworld" (Aquaworld Resort Budapest), Budapeštā, Ungārijā

Šis ir lielākais akvaparks Centrālajā Eiropā. Tā izmērs mērāms 7 stāvos un kupols virs tā sniedzas 72 metru diametrā. Zem kupola atrodas Angkor Wat Hindu templis un to ieskauj eksotiskie augi, dažāda izmēra torņi un balstiekārtas. Kopējā ūdens virsma akvaparkā ir mērāma vairāk kā 3000 kvadrātmetros. Ūdens atrakciju parkā ir dažādi baseini, niršanas vietas, kā arī pieejami visai ticami un reāli viļņi tiem, kam patīk sērfot. Baseiniem ir 11 dažādas formas un izmēri. Kamēr bērni glābēju uzmanības loka peldas, pieaugušajiem iespējams apmeklēt saunu un baudīt atpūtu SPA zonās. Ūdens atrakciju parks atrodas netālu no pilsētas centra Budapeštas ziemeļos.

3.    "Druskininku ūdens atrakciju parks" (Druskininkai Recreation and health centre Aqua) Druskininkos, Lietuvā

Druskininku ūdens atrakciju parks atrodas reģionā slavenākajā kūrorta Lietuvas ziemeļos un to ieskauj stalti priežu meži. Akvaparkā iespējams baudīt izklaidi baseinos un saunās, kā arī atjaunoties, izmantojot plašo SPA procedūru piedāvājumu, kā arī skaistumkopšanas pakalpojumus. Pēc tam, kad drosmīgi būsiet pievarējuši 212 metrus garo braucienu slidkalniņā, nopeldējušies baseinā ar reāliem viļņiem, varat relaksēties džakuzi vai saunas kompleksā. Ūdens atrakciju parkā atrodamas vairāk kā 20 dažādas pirtis un saunas, kuru radīšanā gūta iedvesma no visas pasaules. Pieejamas dažādas pirts programmas, kurās tiek izmantots Melnās jūras sāls, dažādas aromātiskās eļļas, medus, bērza un ozola zari u.c. Dziednieciskie minerālūdeņi un ārstnieciskie dubļi Druskininkos piesaistījuši atpūtniekus jau kopš 18. gadsimta. Aktīvās atpūtas cienītājiem kūrortā tiek piedāvāti niršanas kursi, bet ziemas prieku cienītāji pēc vai pirms akvaparka var doties uz kompleksā esošo Sniega Arēnu, ka ir vienīgais ziemas izklaides komplekss Baltijā, kurš darbojas visu cauru gadu.

4.    "Aqua Dome"(Aqua Dome Tirol therme Langenfeld) veselības komplekss Lagenfeldā, Austrijā

Jau tālajā 6. gadsimtā Lagenfeldas peldbaseins bija populārs pateicoties tā dziedinošajām spējām. Mūsdienās šī ūdens īpašās spējas ir iespējams baudīt ikvienam Veselības kompleksa apmeklētājam. Šis ūdens atrakciju centrs ir īpaši iemīļots bērnu vidū, jo te pieejamas dažādas animatoru, kino un interaktīvas izrādes. Arī tie, kas vēlas baudīt patiesu mieru un relaksāciju, nebaidās doties uz Lagenfeldu un meklēto tur atrod. Modernais Aqua Dome komplekss atrodas Alpu ielejā, kur apmeklētāji var baudīt elpu aizraujošas Tiroles ainavas, ļauties siltajām pirtīm un baudīt peldes modernajos baseinos. Gadsimtiem ilgi vietējie karstie avoti ir izmantoti dziednieciskiem un atpūtas nolūkiem. Alpos sastopamie augi un gardēžiem iemīļoto restorānu piedāvājums sniegs neaizmirstamas sajūtas. Aktīvās atpūtas cienītājiem būs iespējams izbaudīt ziemas priekus tuvumā esošajās slēpošanas trasēs, kā arī doties pārgājienos pa kalnu takām.

5.    Lalandija ("Lalandie in Billund") Billundā, Dānijā

Šis tiek uzskatīts par lielāko ūdens atrakciju parku Skandināvijā. Tajā ir atrodama ne vien jautrība baseinos, bet uzskata, ka šī ir viena no labākajām vietām, kur pavadīt brīvdienas ar ģimeni. Kompleksā ir ļoti oriģināla izmitināšana – viesiem sniedz iespēju baudīt atpūtu mājīgās ģimenes mājās, kas tiek novērtētas kā ziemeļu arhitektūras paraugs. Ūdens atrakciju parks ir slavens ar dažādu izmēru un veidu slidkalniņiem. Tajā atrodami rotaļu laukumi bērniem, restorāns, kurā tiek piedāvāts nobaudīt vietējo ēdienu, kā arī saunas un pastaigu vietas kompleksa apkārtnē. Ūdens atrakciju parkā pieejama liels fitnesa centrs , golfa laukums, kā arī boulinga centrs. Ceļotājiem šis ir īpaši izdevīgs galamērķis, jo pavisam netālu atrodas arī Legolande.

Avots: Baltictravelnews.com/blueoceanspr.net


celojumubode - 3814
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -