Ieplāno skolēnu brīvlaika aktivitātes Salaspilī!

Salaspils novada tūrisma informācijas centrs | 2018.10.24

Nemanot pienācis skolēnu brīvlaiks! Kā saturīgi pavadīt laiku un ko darīt skolēnu brīvlaikā Salaspilī? Aicinām izbaudīt brīvo laiku vietās, kas bērniem ir īpaši piemērotas un interesantas. Dažas idejas brīvdienām Salaspilī:

  •     braukt uz Salaspili ar vilcienu;

  •     uzspēlēt mūzikas instrumentus Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā;

  •     barot pīles dīķī netālu no Salaspils dzelzceļa stacijas;

  •     rīkot pikniku pludmales teritorijā vai pie Ako piemiņas zīmes;

  •     riteņot vai skrituļot pa botāniskā dārza celiņiem;

  •     sasildīties botāniskā dārza oranžērijā;

  •     doties velobraucienā vai pārgājienā pa Doles salu;

  •     iepazīt vēsturi Daugavas muzejā;

  •     čabināt lapas Doles muižas simtgadīgajā parkā;

  •     iejusties zivkopja ādā Doles zivjaudzētavā;

  •     pastaigāties pa Rīgas HES dambi;

  •     doties izjādē ar zirgu;

  •     sasildīties un izplunčāties Salaspils peldbaseinā;

  •     uzrīkot rudenīgu ballīti iekštelpās vai ārā;

  •     apmeklēt pasākumu kultūras namā.

Bērni, kas ikdienā pārvietojas ar personīgo transportu, būs sajūsmā par iespēju braukt ar vilcienu uz Salaspili! Tā kā Salaspils dzelzceļa stacijai tieši pretī atrodas Nacionālā botāniskā dārza ieeja, iesakām sākt savu dienu šeit, jo botāniskais dārzs ir mājvieta ne tikai augiem. Oranžērijā mīt arī mazi dzīvnieciņi, kas noteikti piesaistīs bērnu uzmanību. Botāniskā dārza teritorijā pieejams arī rotaļu laukums – pašiem mazākajiem, bet celiņi un taciņas slēgtā teritorijā būs īpaši piemērotas visāda veida riteņošanai arī lielākiem bērniem.

Botāniskā dārza teritorijā atrodas arī zirgu stallis, kas piedāvā izjādes bērniem, taču tās jāpiesaka iepriekš pa tālruni: 28389572. Pavizināties zirga mugurā iespējams arī Armanda lauku jātnieku klubā, kas atrodas ārpus pilsētas.

Brīvdabas mūzikas instrumenti gaidīs Jūs un Jūsu bērnus Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā. Šeit varat baudīt nesteidzīgu atmosfēru, ko rada labirintu ieskauti dārziņi, kuros ikviens var atrast savu nomaļu stūrīti, kur pabūt klusumā un mierā, skaistu augu ieskauts. Šis ir radošuma dārzs, ne velti tā nosaukums radies, pateicoties divām kultūras iestādēm – Mūzikas un mākslas skolai un kultūras namam, aiz kura atrodas dārzs.

Lai kārtīgi izdauzītos, varat apmeklēt moderno un aktivitāšu pilno rotaļu laukumu Daugavas krastā pie Sv.Jura baznīcas drupām. Skats uz Rīgas HES ūdenskrātuvi un pludmales teritoriju ir iespaidīgs!

Skriešanas spēlēm piemērots plašs zāliens, kā arī piknika vietas atrodas teritorijā ap Ako piemiņas zīmi. Iepazīstinot bērnus ar Latvijas vēsturi, vērts pieminēt, ka netālu no šīs teritorijas atrodas vieta, kur pirmo reizi Latvijas teritorijā apmetušies cilvēki. Laukskolas apmetne gan pašlaik atrodas zem ūdens, taču informācijas stendos var atrast interesantus un noderīgus faktus par senvēsturi.

Izbraucot ārpus pilsētas, aicinām apmeklēt lielāko Daugavas salu – Doles salu, kuras populārākais un nozīmīgākais apskates objekts ir Daugavas muzejs ar jauno un moderno ekspozīciju. Iegaumējiet, ka muzejs ir slēgts otrdien!  Muzeja ekspozīcija noteikti piesaistīs bērnu uzmanību, jo liela daļa informācijas izvietota interaktīvos ekrānos, turklāt pieejama arī skārienjūtīga spēle par Daugavas iemītniekiem – zivīm. Ja vēlaties salā uzturēties ilgāku laiku, varat apbraukt tai apkārt un iepazīties ar mazāk zināmiem dabas un kultūrvēstures objektiem. Velomaršruts un pastaigu taka ir marķēta dabā. Tūrisma informācijas centra mājas lapā varat izdrukāt karti un doties pārgājienā vai velobraucienā! Tūrisma informācijas centrā pieejamas arī citu marķēto velomaršrutu kartes un apraksti.

Doles salā nav tikai muzejs, te audzē arī zivis! Doles zivjaudzētavā tiek piedāvātas ekskursijas arī nelielām grupām, tajā skaitā ģimenēm vai draugu lokam. Ekskursijas laikā bērniem tiek dota iespēja iejusties zivkopja ādā, veicot zivju un ikru uzskaiti. Apmeklējums jāpiesaka iepriekš pa tālruni: 26226663.

Aktīviem bērniem, kas vēlas piedzīvot ko datorspēlēm līdzīgu, noteikti patiks uzspēlēt peintbolu kopā ar vecākiem. Dodieties uz peintbola parku "Jugland" vai "Pif Paf", kur pieejams arī bērniem piemērotais lāzera peintbols! Šaušanu ar loku var mācīties Salaspils novada "Tulpēs", kur, izstaigājot 2,5 km garo trasi instruktora pavadībā, var mēģināt trāpīt pa 3D mērķiem.

Pēc āra aktivitātēm varat apmeklēt jauno Salaspils baseinu. Šeit pieejams ne tikai baseins, bet arī džakuzi, sauna un turku pirts. Iepriekš vēlams piezvanīt pa tālr. 23072737 un noskaidrot, vai vēlamajā laikā ir brīvas vietas.

Ja pēc iespaidiem bagātas dienas pārņēmis izsalkums, nav jāraizējas, jo tepat Salaspilī varat ieturēt maltīti kopā ar bērniem. Restorāns-picērija "4 pēdas" piedāvā īpašu bērnu ēdienkarti, arī Rogas kafejnīca gatavo bērnu iemīļoto ēdienu – picas. Jādomā, ka par Starkebabu , tāpat kā par ātrās ēdināšanas restorānu "Hesburger" būs sajūsmā gandrīz jebkurš bērns. Gardas smalkmaizītes un saldējuma kokteiļus var nobaudīt konditorejā "Kanēlis" vai kafejnīcā "Groziņš".

Varbūt skolēnu brīvlaiks ir jānosvin?! Aizraujošas bērnu ballītes svaigā gaisā tiek piedāvātas atpūtas parkā "Ārpus laika". Vieta ballītēm ir arī Salaspils centrā – Līksmotavā, kur pieejamas svētku un rotaļu telpas bērniem ar bumbu baseinu un svinību zāli. Rīkojiet ballīti bērna klasesbiedriem, draugiem vai radiniekiem, kurus skolas laikā sanāk retāk satikt!

Skolēnu brīvlaika aktivitātes iesakām apvienot ar kādu bērniem piemērota pasākuma apmeklēšanu kultūras namā "Rīgava- piemēram, PirmsHelovīna ballīti k/n "Rīgava" (26.10. plkst. no 18:30). Uz šo pasākumu ieeja – no 12 gadu vecuma. Pilnu pasākumu plānu skatīt šeit.

Lai jauka un patīkama atpūta skolēnu brīvlaikā! Lai vecāki – mierīgi un skolēni – atpūtušies!

Avots: Salaspils Novada Tūrisma informācijas centrs


celojumubode - 3802
“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās!

Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos.

Bauskas TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Svini Lieldienas Bauskas novadā!

Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss

Bauskas TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī

Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē.

Bauskas TIC

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts

12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas skatīšanos.

EUR 18 | Valmieras TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Zemgales pastalu izstāde

Zemgales pastalu izstāde

No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā

Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā programma.

Tukuma TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē

Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis!

Cēsu TIC

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju

7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -