«Goda aplis» aicina uz Kafijas un tējas svētkiem

Kaspars Zaviļeiskis | 2018.10.27

Valsts simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" turpina apceļot un godināt Latvijas novadus. 2018. gada 27. oktobrī tiks apmeklēta Kandava, kur notiks ierasti reibinoši smaržojošie Kafijas un tējas svētki. "Latvijas Goda aplis" tajos piedāvās īpašu audiovizuālo fantāziju par Kandavu.

Kafijas un tējas svētki Kandavā sāksies pulksten 12:00 pilsētas kultūras namā, kurā būs iekārtota speciāla Kafijas zāle. Tajā pirmoreiz Kandavā notiks profesionālu baristu paraugdemonstrējumi, tādēļ šai svētku sadaļai dots nosaukums "Kas tas?!... Baristas!". Piedalīsies grauzdētavas "Kalve Coffee" līdzīpašnieks un pērnā gada Latvijas baristu čempionāta uzvarētājs Raimonds Zadvornovs, kā arī tirdzniecības centra "Galleria Riga" terasē izveidotās koncepta kafejnīcas "Herbārijs" idejas līdzautors un vadītājs, foruma "Let's Talk Taste" organizētājs Arvis Zēmanis. Būs iespēja piedalīties arī kapingā jeb dažādu valstu kafiju izgaršošanā.

Tējas zālē pulksten 12:00 notiks tikšanās ar tējas guru no Cēsīm Juriju Podusovu, kuras laikā tiks runāts tieši par Latvijas tējām. Tāpat no pulksten 12:00 būs atvērta arī galerija "Vējspārns", kur notiks relaksējošs 20. - 30. gadu mākslinieciskās noskaņas pasākums "Kafija, dzeja, mūzika" un uzstāsies jauktais vokālais ansamblis "DoReMi", bet kamīnistabā būs sācies "Aklais randiņš ar...". Šoreiz katram būs iespēja iepazīties ar kādu grāmatu - ziedojot naudu Kandavas novada iespēju fondam, varēs izvēlēties necaurredzamā iesaiņojumā ietītu lasāmvielu. Kultūras nama kafejnīca par nelielu samaksu savukārt piedāvās nogaršot Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma audzēkņu gatavotos gardumus.

Pulksten 13:00 Tējas zālē notiks tikšanās ar Zani Gustu, kura stāstīs visu par un ap lavandām un to audzēšanu, bet pulksten 14:00 turpat notiks Ķīnas tējas rituāls, ko vadīs Jurijs Podusovs. Savukārt Kafijas zālē pulksten 14:00 sāksies līdz 25. oktobrim pa tālruni 25771108 pieteikto komandu erudīcijas spēle "Par un ap kafiju un tēju", bet pulksten 15:00 norisināsies konkursa "Čaklākais zīļu vācējs Kandavas novadā 2018" uzvarētāju apbalvošana.

Uzreiz pēc tās pulksten 15:30 Kandavas kultūras namā sāksies koncerts, ko sniegs Dita Lūriņa, Mārtiņš Egliens un Māris Žagars. Būs dziesmas, bet netiks piemirsts arī par labu dzeju, kafiju un tēju. Ieejas maksa koncertā - EUR 5.

Tikmēr no pulksten 12:00 līdz 15:00 svētku programmu piedāvās arī Kandavas novada muzejs. Tā traktierī "Pie melnā kuiļa" būs iespēja nogaršot Kandavas ozolzīļu kafiju, seifa telpā varēs aplūkot simts muzeja dārgumus, kas izvēlēti par godu valsts simtgadei, tik tiešām pagrabā atrodamajā un valodniekam Kārlim Mīlenbaham veltītajā "Valodas pagrabiņā" mīt tautas atmiņu taku un uzspēlēt spēli "Atrodi vienādo", izstāžu zālē apgleznot akmentiņu alfabētu, mākslas galerijā pabaudīt mākslinieces Olitas Gulbes gleznu un arī pašu apgleznoto krūzīšu skaistumu, bet Amatniecības centrā piedalīties pankūku cepšanas darbnīcā.

Ieeja visos svētku pasākumos kultūras namā un novada muzejā, izņemot koncertu, - EUR 3. Bērniem līdz 12 gadu vecumam - bez maksas.

Atsevišķa svētku programma notiks arī Kandavas promenādē, kur no pulksten 12:00 darbosies vietējo amatnieku un mājražotāju tirdziņš, norisināsies ozolzīļu vākšanas akcija "Dāvana meža dzīvniekiem", būs iespēja piedalīties arī orientēšanās spēlē "Kafijas un tējas serpentīns", mednieku spēlēs "Senie mednieki" un "Nažu mešana", kā arī nodegustēt "Jumtotavas" gardumus – tējas ar dažādiem "jumtiņiem".

Pulksten 18:00 festivāls "Latvijas Goda aplis" piedāvās izbaudīt īpašu uz Pulvertoņa sienas projicētu audiovizuālo fantāzijas lidojumu "Reiz Kandavā".

Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100". Šis pasākums tapis sadarbībā ar Kandavas novada pašvaldību. Plašāka informācija atrodama festivāla "Latvijas Goda aplis" mājas lapā.

Mūsu valsts novadus apceļojošā festivāla viesošanās vietās sadarbībā ar "Latvijas Pastu" iespējams nodot īpašu sveicienu sev tuvajiem, pavēstot viņiem par "Latvijas Goda apli". Turklāt pastabalodis.lv piedāvā izvēlēties – nosūtīt personalizētu kartīti taustāmā veidolā vai virtuāli.

Festivāls "Latvijas Goda aplis" ir viens no Latvijas valsts simtgades projektiem, kas kopš pērnā gada novembra godina dažādus Latvijas novadus un to ievērojamās personības, katru nedēļu ciemojoties kādā no daudzajām skaistajām un stāstiem bagātajām valsts vietām. Festivāls turpināsies līdz šā gada novembrim, kulminējot gaismas festivālā "Staro Rīga". Attiecīgi arī "Latvijas Goda apļa" pieturvietās tiek ieskicētas gaismu festivāla vizualizācijas, radot vēl emocionāli pacilājošāku noskaņu. Festivālu "Latvijas Goda aplis" rīko biedrība "Staro 100" sadarbībā ar novadu pašvaldībām, kultūras centriem un namiem, nevalstiskām organizācijām, novadu iedzīvotājiem un uzņēmējiem, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Latvijas valsts simtgades biroju.

Avots: masu mediju un pasākumu komunikācija ParaPops


celojumubode - 3801
Jautrās LIELDIENAS Kandavā

Jautrās LIELDIENAS Kandavā

31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu gatavošanu

Tukuma TIC

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Medus nokrāsās Bauskas novadā

Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs!

Bauskas TIC

Dziesmu cikls

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"

Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne".

Tukuma TIC

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas”

No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Skolēnu pavasara ceļvedis

Skolēnu pavasara ceļvedis

Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē.

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī

Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī!

Bauskas TIC

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad

Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu.

EUR 79 | airBaltic

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!

Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus!

Jēkabpils novada TIC

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

“Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies!

Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"!

Tukuma TIC

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Labi būt pavasarī - Bauskas novadā!

Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām!

Bauskas TIC

Pavasaris Lubānas mitrājā

Pavasaris Lubānas mitrājā

Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera

Madonas TIC

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā

Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai ģimenei.

Tukuma TIC

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā

1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām aktivitātēm

Madonas TIC

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga

Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju dīķiem, vērot putnus.

Madonas TIC

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē

30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu!

Tukuma TIC

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu!

Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi!

Bauskas TIC

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Lieldienas Rīgas Motormuzejā

Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja ekspozīcijā, balonu aut

Motormuzejs

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas Tukuma novadā

Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā!

Tukuma TIC

Pārgājiens Alūksnē

Pārgājiens Alūksnē

Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils stāsta atkl

EUR 12 | Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -