Noskaidrots, ko latviešu ceļotāji dara Ēģiptē

Linda Miltiņa | 2018.10.18

Rudens un ziemas mēnešos, kad gaisa temperatūra mūsu platuma grādos siltummīļus vairs nepriecē, par populārākajiem Baltijas tūristu galamērķiem tradicionāli kļūst valstis, kur šajā laikā var baudīt sauli un siltu klimatu.

Pēdējo gadu populārākais ziemas sezonas galamērķis visās trijās  Baltijas valstīs ir Ēģipte, liecina ceļojumu organizatora "Kidy Tour" apkopotā informācija. Ceļotāji no Latvijas, kuri dodoties uz Ēģipti, visbiežāk izvēlas uzturēšanos kādā no Ēģiptes kūrortiem, un salīdzinoši neliela daļa vēlas šo valsti apceļot un iepazīt dziļāk – vidēji tikai katrs otrais tūrists.

Kā liecina "Kidy Tour" dati, Baltijas valstu tūristu vidū populārākie galamērķi Ēģiptē ir Hurgada un Šarmelšeiha. Pagājušajā gadā uz Hurgadu ar "Kidy Tour" devās vairāk nekā 10 000 tūristu. Hurgadu citu Ēģiptes kūrortu vidū kā savu galamērķi vidēji izvēlas 55% no visiem tūristiem. Kopumā Baltijas valstu tūristu skaits uz Ēģipti pēdējo gadu laikā strauji kāpis: Igaunijā šajā gadā tūristu skaits uz Ēģipti salīdzinot ar gadu iepriekš, līdz šim brīdim pieaudzis par 50%, savukārt Lietuvā pat par 125%. Arī Latvijas tūristi uz Ēģipti atpūtā dodas arvien biežāk – Ēģipte tūristiem no Latvijas ir trešais populārākais galamērķis.

Lai gan laiks Ēģiptē silts un saulains visu gadu, labākais laiks šīs valsts apmeklēšanai ir no septembra līdz aprīlim. "Vasaras mēnešos tipiskā ceļotāja gaumei Ēģiptē ir pārlieku karsts, īpaši valsts dienvidos. Savukārt rudens un ziemas mēnešos gaisa temperatūra šajā valstī svārstās ap patīkamiem 20-30 grādiem. Tomēr mūsu novērojumi liecina, ka pats populārākais laiks, kad latvieši uz Ēģipti dodas, parasti ir oktobris, Ziemassvētki, Jaunais gads un Lieldienas, kad ir gan skolēnu brīvlaiks, gan vairāk brīvu dienu. Kopumā ceļotāji no Baltijas Ēģiptē vairāk dod priekšroku laiskai atpūtai kūrortā plašā viesnīcas teritorijā nekā aktīvām ekskursijām ārpus tās. Taču kopuma latvieši ir nedaudz slinkāki par kaimiņiem lietuviešiem un igauņiem, kuriem ekskursijās ārpus viesnīcas dodas biežāk," stāsta "Kidy Tour" produkta menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte.

Interesanti, ka lietuviešiem, izvēloties kūrortu, svarīgākais ir komforts, tāpēc populārākā tūristu izvēle kūrortos ir 5* viesnīcas, kamēr latvieši un igauņi salīdzinoši biežāk izvēlas nedaudz zemākas klases viesnīcas ar 4 un pat trīs zvaigznēm. Būtiski atcerēties, ka viesnīcu standarti Ēģiptē var atšķirties no Eiropas, un zvaigžņu skaits ne vienmēr ir rādītājs. Šī iemesla dēļ pirms viesnīcas rezervācijas vienmēr ieteicams izpētīt viesnīcas piedāvāto pakalpojumu klāstu un klientu atsauksmes.

2018. gadā ceļojumu organizators "Kidy Tour" čarterlidojumus no Rīgas uz Hurgadu veic reizi nedēļā. Šis ir pirmais gads, kad "Kidy Tour" čarterlidojumus uz Ēģipti veic no visām trim Baltijas valstīm – Lietuvas, Latvijas un Igaunijas. Tieši lidojumi uz Ēģipti no Igaunijas tiek veikti jau trešo sezonu, bet no Lietuvas – otro.

Avots: Baltic Communication partners


celojumubode - 3814
Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -