Jaunais «Porsche Macan» sasniedzis Eiropu

Tince Egle | 2018.10.03

Štutgarte. Porsche pirmizrāde Parīzē: jaunajā Macan ir ierīkots efektīvs turbopūtes 2,0 litru četrcilindru benzīna motors ar uzlabotu sadegšanas kameras ģeometriju un benzīna daļiņu filtru. Tas nodrošina 180 kW (245 ZS) jaudu, un tā maksimālais griezes moments ir 370 Nm. Apvienojumā ar tā septiņpakāpju PDK dubultā sajūga pārnesumkārbu šis kompaktais SUV var 6,7 sekundēs paātrināties no 0 līdz 100 km/h un sasniegt maksimālo ātrumu 225 km/h. Tā degvielas patēriņa rādītājs saskaņā ar Eiropas jauno braukšanas ciklu (NEDC) ir 8,1 l/100 km (sk. parindi).

Modelis ir pilnīgi pārveidots, visizteiksmīgākās jaunās noformējuma, ērtību, savienojamības un braukšanas dinamikas iezīmes ietver telpisku LED gaismas paneli aizmugurē un jaunu, pilnīgi savstarpēji savienotu Porsche komunikācijas pārvaldības sistēmu ar 10,9 collu skārienekrānu automobilī. Eiropā jaunais Macan debitēja Parīzes autoizstādē.

No jauna pilnveidota šasija, lai uzlabotu līdzsvaru

Automobiļa dinamika joprojām ir Macan pamatpazīme. Pārveidotā šasija palielina komfortu un padara Macan vadīšanu vēl patīkamāku. Kā tas ir raksturīgi sporta automobiļiem, tam ir uzstādītas dažādu izmēru riepas, lai braucējs varētu pilnīgi izmantot inteliģentās pilnpiedziņas Porsche vilces pārvaldības (PTM) sistēmas priekšrocības un atļauties dinamisku braukšanas stilu. Jaunizstrādātās riepas ar uzlabotiem veiktspējas raksturlielumiem nodrošina vēl labāku sānisko dinamiku. Riteņu diametrs ir no 18 collām standarta komplektācijā līdz 21 collai papildaprīkojuma piedāvājumā.

Vēl plūdenāka forma ar visām LED gaismām un jaunas krāsas

Saskaņā ar Porsche raksturīgo veidolu jaunajam Macan ir telpisks LED gaismas panelis automobiļa aizmugurē. Bremžu signāllukturu četrpunktu konstrukcija ir vēl viens lielisks zīmola identitātes iemiesojums. LED tehnoloģija ir izmantota jaunizstrādātajos standarta aprīkojuma galvenajos priekšējos lukturos, savukārt izvēles Porsche dinamisko apgaismojuma sistēmu Plus (PDLS Plus) var izmantot, lai adaptīvi vadītu gaismas sadali. Macan priekšpuse ir pamatīgi pārveidota un tagad izskatās platāka. Autovadītājiem tagad ir vairāk iespēju izpaust savu personību ar četrām jaunām virsbūves krāsām — Mamba Green Metallic metāliski zaļo, Dolomite Silver Metallic sudrabaino, Miami Blue zilo un Crayon pelēcīgo.

Pilnīga savstarpēja savienojamība: Porsche Connect Plus un tiešsaistes navigācija standarta aprīkojumā

Macan piedāvā vairākas digitālās iespējas, izmantojot jauno Porsche komunikācijas pārvaldības (PCM) sistēmu. Full-HD skārienekrāns tagad ir 10,9 collas plats (iepriekš 7,2 collas). Tāpat kā modeļos Panamera un Cayenne lietotāja saskarni var pielāgot ar iepriekšdefinētiem elementiem, lai tā atbilstu personiskajām prasībām. Ar pilnīgu savstarpējo savienojamību standarta aprīkojumā jaunā sistēma ietver tiešsaistes navigāciju, mobilā tālruņa pievienošanas iespēju, divas audio saskarnes un intelektisko balss vadību. Citas standarta aprīkojumā ietvertās funkcijas ir Porsche Connect Plus (ar LTE tālruņa moduli un SIM karšu lasītāju), WLAN tīklājs un neskaitāmi Porsche Connect pakalpojumi. Būtiska nozīme ir iespējai izveidot savienojumu ar Here Cloud, ko izmanto navigācijas nolūkos. Mākonis autovadītāju visu laiku nodrošina ar visjaunākajiem tiešsaistes datiem, ļaujot ātri aprēķināt maršrutu. Lietotnes Porsche Connect un Porsche Car Connect ļauj autovadītājam sazināties ar Macan, izmantojot viedtālruni. Lietotni Offroad Precision var izmantot, lai vēl dziļāk izjustu braukšanu ar Macan pa bezceļiem un ierakstītu to.

Jaunas papildaprīkojuma iespējas: GT sporta stūre, gaisa jonizators un satiksmes palīgsistēma

Jaunajam Macan ir pieejams plašāks papildaprīkojuma iespēju klāsts ar uzlabotām palīgsistēmām. Papildaprīkojumā piedāvātā GT sporta stūre atspoguļo Porsche 911 stilu. Stūrē iebūvētais režīmu slēdzis, kas ietver pogu "Sport Response", ir daļa no papildaprīkojuma pakotnes "Sport Chrono", ko var uzstādīt automobilī Macan. Jaunā satiksmes palīgsistēma izmanto adaptīvo kruīzkontroli, kas ļauj automobilim virzīties ar ātrumu līdz 60 km/h, lai brauciens būtu patīkamāks un mierīgāks. Tāpat sistēma spēj pusautomātiski paātrināt un bremzēt, kā arī palīdz autovadītājam palikt savā joslā satiksmes sastrēgumos un lēnā satiksmes plūsmā. Porsche ir papildinājis ērtību uzlabošanai paredzēto papildaprīkojuma klāstu. Tagad tajā ir ietverts apsildāms vējstikls un gaisa jonizators, kas kopā ar smalko daļiņu gaisa filtru (uzstādīts standarta aprīkojumā) uzlabo gaisa kvalitāti automobiļa salonā.

Jauno Macan ar vairāk standarta aprīkojumā iekļautu funkciju var pasūtīt jau tagad

Jaunais Macan tagad ir pieejams pasūtīšanai. Porsche rūpnīcā Leipcigā būvētais kompaktais SUV ir pieejams no 49 200 EUR, neskaitot PVN. Standarta piedāvājuma klāsts ir paplašināts un ietver LED galvenos priekšējos lukturus, jauno PCM ar tiešsaistes navigāciju un Connect Plus, kā arī pretzagļu signalizācijas sistēmu ar salona novērošanu.

Macan: kombinētais degvielas patēriņš 8,1 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 185 g/km.

Patēriņa un CO2 izplūdes vērtība ir noteikta saskaņā ar jauno Pasaules vienoto vieglo automobiļu testēšanas procedūru (WLTP). No tā izrietošās NEDC vērtības pagaidām ir jāturpina norādīt. Šīs vērtības nevar salīdzināt ar vērtībām, kas ir noteiktas saskaņā ar līdz šim izmantoto NEDC mērīšanas procedūru.

Sīkāka informācija par jaunu vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un oficiālo, specifisko CO2 izplūdi ir atrodama "Jaunu vieglo automobiļu degvielas patēriņa, CO2 izplūdes un enerģijas patēriņa vadlīnijās" [Leitfaden über den Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen], kas par brīvu ir pieejamas visās tirdzniecības vietās un no Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

Avots: Baltijas sporta auto


celojumubode - 3803
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti

Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis

EUR 605 | Estravel Latvia

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu brīvdienas outlet ciematā

Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca.

ViaJurmala

Atklājam Turcijas sezonu!

Atklājam Turcijas sezonu!

Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām...

CelojumuBode.lv

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

6 trending travel destinations for 2024

6 trending travel destinations for 2024

Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans.

EUR 79 | airBaltic

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Programma ANTISTRESS

Programma ANTISTRESS

Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk harmonijai un mieram

EUR 700 | Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

Jautrās Lieldienas Katiņkalnā

1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni!

Alūksnes TIC

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -