Kā jaunā darbavietā sevi pierādīt mēneša laikā?

Daina Vārpiņa | 2018.09.27

Jaunā darbavietā pirmais mēnesis 90% gadījumu ir svarīgs, lai atstātu par sevi pozitīvu iespaidu, pierādītu, ka spēj paveikt uzticēto un pēc pārbaudes laika saņemtu darba līgumu uz nenoteiktu laiku, pieredzē dalās starptautiski sertificēta personīgās izaugsmes trenere Evija Šalte-Novicka.


Saproti savus pienākumus

Jebkura darbadiena sākas ar pienākumu veikšanu – labi, ja tie ir zināmi. Pirms sāc darbu, izlasi savu darba līgumu, amata aprakstu, pārrunā ar vadību veicamo, iespēju robežās izpēti, kā strādājis tavs priekšgājējs. Sākumā noderēs, ja cītīgi katru dienu rakstīsi pat mazāko darbu plānu, lai kaut ko neaizmirstu izdarīt līdz vakaram vai nedēļas beigām. Sīkumiem ir nozīme, ja priekšnieks vērtē katru tavu soli.

Sveiki! Es esmu...

Visticamāk, jau pirmajā dienā jaunajā darbā būsi sasveicinājies ar visiem, bet nekautrējies iepazīstināt kolēģus ar sevi tuvāk, izrādi interesi par viņu darbu, brīvo laiku, plānoto atvaļinājumu utt. Pamani īsto brīdi, kad vari ar katru aprunāties mazliet vairāk. Īstais brīdis var pienākt jebkur – biroja virtuvē, liftā, pa ceļam uz autostāvvietu, dodoties pusdienās. Mēģini sajust uzņēmuma kultūru. Ja jūti, ka iederas, vari pirmajā dienā atnest kūku vai konfektes kolēģiem.

Viņi zina labāk

Jautā padomu pieredzes bagātākajiem kolēģiem. Ja pat viņiem ir citi darba pienākumi, noteikti viņi zina daudz arī par tavu darbu. Ja nezina, iespējams, pateiks kam jautāt, zvanīt vai citādi meklēt.

Sadzīves sīkumi, bet svarīgi

Jau sākotnēji noskaidro, kāda kārtība ir koplietošanas telpās. Piemēram, uzzini, vai katrs dzer kafiju no savas krūzes. Ja būsi nejauši paņēmis kolēģes krūzi, ko viņai Valentīna dienā uzdāvinājis mīļotais, visticamāk, 30% koleģiālo simpātiju viņas acīs būsi zaudējis ar šo it kā nevainīgo rīcību. Iespējams, šeit pieņemts uz maiņām iznest papīrgrozu, apliet puķes, nopirkt kafiju utt. Iesaisties!

Izzini apkārtni

Ja esi sācis strādāt jaunā birojā un apkārtējo vidi nepazīsti, tad centies iespējami ātri to iepazīt. Varbūt jau rīt vajadzēs kolēģim nopirkt ziedus dzimšanas dienā, bet nezināsi, kur atrodas tuvākais ziedu veikals. Tāpat noderēs, ja zināsi, kur ir tuvākais bankomāts, klusāka kafejnīca vai restorāns tikšanās reizēm ar sadarbības partneriem utt.

Esi pārliecināts, bet pārbaudi

Pēc divu nedēļu darba sarunā tikšanos ar vadību, lai pārrunātu, kā tā ir apmierināta ar tavu darbu. Varbūt tikai tev ir sajūta, ka viss izdodas lieliski, bet vadība spriež, ka neesi īstais, jo darbi neveicas tik ātri kā iepriekšējam kolēģim. Ja būsi darījis kaut ko nepareizi, tad uzzināsi, kā vēl vari pacensties, lai pēc vēl divām nedēļām tevi pieņemtu darbā, nevis atlaistu pēc pārbaudes laika. Vai arī tieši otrādi! Tu domā, ka šis darbs nav īsti tev, ka nespēj sevi pasniegt pietiekami pārliecinoši, bet vadība ar tavu sniegumu ir vairāk nekā apmierināta.

Jauns darbs, jauns es

Izmanto jauno darbavietu, lai uzlabotu arī citas savas dzīves kvalitātes un paradumus – turi kārtīgāku savu darbagaldu, plāno darbu nedēļai, mēnesim uz priekšu, vakarā ej laicīgi gulēt, no rīta celies agrāk nekā iepriekš. Jauns apģērbs cels tavu pašapziņu, kārtīgi mati, rokas, kopti apavi atstās labu iespaidu uz kolēģiem un vadību.

Esi aktīvs, bet uzmanīgs

Sociālajos tīklos vari palepoties ar savu jauno darbavietu, ja vien tā nav kāda slepena iestāde. Tomēr pacenties, lai, fotografējot kārtējo selfiju, aiz muguras nebūtu tāfele ar uzņēmuma plānu konkurentu apsteigšanai.   


Avots: Evija Šalte-Novicka


celojumubode - 3814
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -