Dodies uz Ventspili baudīt aktīvo atpūtu

Dace Kalsere | 2018.09.18

Ventspils pilsētas domes Tūrisma informācijas centra (Ventspils TIC) apkopotā informācija par tūrisma objektu apmeklētību 2018. gada pirmajā pusgadā liecina, ka pilsētā joprojām vispopulārākā ir aktīvā atpūta. Līdz ar siltā un saulainā laika iestāšanos, jau maijā un jūnijā, vērtējot tūrisma objektu apmeklētību, viesi izvēlējušies vairāk izklaides un atpūtas iespējas pavadīt svaigā gaisā gan Pludmales akvaparkā un Zilā karoga pludmalē, gan izbraucienos ar velosipēdu.


Ventspils Piedzīvojumu parku pirmajos sešos šā gada mēnešos apmeklējuši teju 112,2 tūkst. cilvēku, kas ir par 8200 vairāk apmeklētāju, kā pērn, Ūdens Piedzīvojumu parkā brīvo laiku vadījuši 829, 6 tūkst. Sākoties vasarai ar lieliskiem laika apstākļiem, Pludmales akvaparkā manāms ievērojams apmeklētāju skaita palielinājums - šogad mēneša laikā no jaunās vasaras sezonas atklāšanas ūdens priekus baudījuši teju 3, 3 tūkst. atpūtnieku, kas ir par 1,3 tūkst. vairāk, kā pagājušo gadā.


Ļoti iecienīta tūristu izklaide bijusi vizināšanās arī ar kuģīti “Hercogs Jēkabs”, kas šogad ostas skatus Ventā atklāja 13,6 tūkst. viesiem.


Ventspils muzeju pusgada laikā apmeklējuši kopumā 44,7 tūkst. dažādu viesu. Muzeja filiāļu vidū joprojām līderis ir Piejūras Brīvdabas muzejs, ko apmeklējuši 26 tūkst. interesentu, palielinot pērna gada apmeklētību. Ar Mazbānīti vizinājušies teju 12,9 tūkst. cilvēku, Livonijas ordeņa pilī pabijuši 12,7 tūkst. apmeklētāju, bet Amatu māju iegriezušies 4,7 tūkst. Apmeklētāju. Arī Ventspils Briežu dārza apmeklējums šogad vērtējams kā pozitīvs – savvaļas teritorijā viesojās teju 1 tūkst. dabas un dzīvnieku mīļotāju.


Tā kā šis gads lutināja visus ar siltu un saulainu laiku, kas sākās jau no maija, vērtējot tūrisma objektu apmeklētību maijā un jūnijā, viesi meklēja atpūtu pie dabas, gan izmantojot iespēju vairāk laiku pavadīt Zilā karoga pludmalē, Pludmales akvaparkā, gan izbraucienos ar velosipēdu.


Dabas mīļotāji un aktīvās atpūtas piekritēji šovasar izmantoja iespēju doties uz jauno Būšnieku ezera dabas taku, kur no šā gada pavasara pieejamas gan pastaigas, gan velomaršruts, 8 km garumā apkārt visam ezeram. Vasaras laikā takā reģistrēti teju 11 tūkstošu apmeklētāju, izteikts apmeklētāju pieaugums vērojams tieši svētdienās.


Ventspili kā ik gadu visvairāk apmeklējuši vietējie un Baltijas valstu kaimiņi lietuvieši un igauņi.


Salīdzinot ar pagājušo gadu divkāršojies somu tūristu skaits un Ventspili kā galamērķi izvēlējušies vairāk arī Zviedrijas, Nīderlandes un Vācijas ceļotāji, kuri pilsētā ierodas gan ar privātajām automašīnām, gan ar saviem kemperiem. Tendenciozi palielinājies ceļotāju skaits no tādām Eiropas valstīm, kā Itālija, Spānija, Francija un Šveice. Jāpiemin, ka šogad tūristu daudzveidību papildināja Ventspils ostā ienākošie Kruīza kuģi no Vācijas, Lielbritānijas un Amerikas savienotajām valstīm kopumā 1200 ceļotājiem paverot iespēju iepazīties ar Ventspils pilsētu.


Šovasar pilsētas viesiem Ventspils TIC bija iespēja sastapt ne vien ierastajā mājvietā Prāmju terminālī, bet arī festivālu un svētku laikā informatīvajā teltī, kur vairums tūristu izmantoja iespēju noskaidrot vēlamo informāciju par pilsētu. Visbiežāk uzdotie jautājumi TIC darbiniekiem bija, ko apskatīt Ventspils vecpilsētā, kā nokļūt līdz pludmalei, kā arī, kur iesakām garšīgi paēst. Lai īsākā laika posmā būtu iespējams apskatīt dažādas pilsētas daļas – ostu, piejūras zonu un pilsētas centru, tiek piedāvāts apmeklēt 40 min. brauciens ar Tūristu vilcieniņu, ostas skatus vērot, izbraucot ar kuģīti Hercogu Jēkabu, bet vēstures elpu izjust braucot ar tvaika lokomotīvi – Mazbānīti.


Lielākais vairums viesu ir ģimenes ar bērniem, kurām ir svarīgi, ko darīt saulainā, vai lietainā laikā. Labos laika apstākļos Ventspils TIC iesaka visas aktivitātes dabā – bērnu pilsētiņās, Pludmales akvaparku, Piedzīvojumu parku, bērnu iemīļotās dabas takas arī Jūrmalas parkā un Pārventas Meža parkā, Mazbānīti un Brīvdabas muzeju. Iekštelpu piedāvājumā ietilpst  Kurzemes democentra, Ventspils muzeja un to struktūrvienību apmeklējums, kur pieejamas speciālās pedagoģisko programmas bērniem, kā arī Olimpiskā centra struktūrvienību daudzveidīgais piedāvājumus. Vienmēr ģimeņu atpūtas topā ir Ūdens piedzīvojumu parks un Zilā karoga pludmale.


Pilsētas viesi pie mums bauda sakārtoto pilsētu, priecājas par ziedu burvību, par strūklakām un ziedu piramīdām, interesējas par mākslu, tādēļ vienmēr tiek aicināti apskatīt arī jaunākās izstādes Jūras vārtos, Livonijas ordeņa pilī, Pārventas un galvenajā bibliotēkā.


Aktīvās atpūtas cienītāji priecājas par pilsētas veloceliņiem, pa pilsētu braukājot gan ar velosipēdiem, gan trikšiem.  


Viesi ļoti novērtē Ventspils TIC izveidotos drukātos materiālus, labprāt izmantojot sagatavotās pastaigu un velo kartes.


Pludmales cienītājiem šovasar īpašs aicinājums apmeklēt šā gada pilsētas jaunumu – koka celiņu laipas uz jūru Ventspils DR rajona, kur baudāma daudz klusāka un mierīgāka atmosfēra pie jūras un izbūvētā infrastruktūra ļauj ātri un ērti gan piekļūt laipai, gan novietot arī automašīnas jaunajā autostāvlaukumā.


Avots: www.visitventspils.com


celojumubode - 3802
Klasiskās indiešu dejas koncerts

Klasiskās indiešu dejas koncerts

6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā.

EUR 10 | Valmieras TIC

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī!

Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta auto un motorikša

EUR 757 | Latvia Tours

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.!

Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens!

EUR 365 | Latvia Tours

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā!

Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā dāvana //

EUR 450 | Estravel Latvia

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮

Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim Botanico

EUR 745.00 | Latvia Tours

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Lieldienu pasākumi Alūksnē!

Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot un ripināt olas

Alūksnes TIC

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Lieldienu ieskandināšanas pasākums

Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu,

Liepājas reģiona TIB

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā

‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā

TAKA

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

LIELDIENU IZPĀRDOŠANA

Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi!

Novatours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -