Turaidas muzejrzervātā notiks diskusija-seminārs «Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt»

Anda Skuja | 2018.09.11

Eiropas kultūras mantojuma dienā, 14. septembrī plkst. 11.00 Turaidas muzejrzervātā notiks diskusija/seminārs ”Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kuru rīko Rīgas plānošanas reģions, VARAM sadarbībā ar Turaidas muzejrezervātu. Semināra tēmas būs ainavu vērtība un nozīme dzīves laika ritumā, kādu Latviju vēlamies redzēt nākotnē un kas darāms, lai to sasniegtu. Semināra programmā iekļauta ekskursija Turaidas pagasta magazīnas mājā, iepazīstot ekspozīcjas Seminārā aicināts piedalīties ikviens interesents, iepriekš piesakoties pa tālr. 22445268. Dalība seminārā bez maksas.


Turaidas muzejrezervāta izstāžu zālē no 14. septembra līdz 12. oktobrim būs skatāma ceļojošā izstāde “Latvijas ainavu dārgumi vakar, šodien, rīt”, kurā vizualizēti Pierīgas reģiona ainavu skati. Izstādi veidojusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un plānošanas reģioniem. Tā stāsta par 50 Latvijas ainavu dārgumiem, kas, iesaistot sabiedrību, tika atlasīti 2017. gadā. Izstādē iekļautas nozīmīgu Latvijas ainavu fotogrāfijas, kas uzņemtas valsts jubilejas gadā, kā arī vēsturiski fotoattēli no iedzīvotāju, muzeju un LNB krājumiem.


Katru Latvijas reģionu - Kurzemi, Latgali, Rīgas reģionu, Vidzemi un Zemgali — izstādē raksturo 10 ainavu dārgumi. Rīgas reģiona ainavu 10 dārgumu sarakstā ir Gaujas senleja ar zīmīgo akcentu sarkanbrūno Turaidas pili. Pils ir daļa no Turaidas muzejrezervāta kultūrvēsturiskās ainavas, kas bagāta ar dažādiem arheoloģijas, arhitektūras, vēstures un mākslas pieminekļiem, ietverot latviešu folklorai veltīto skulptūru dārzu – Dainu kalnu. Sarakstu turpina Rīgas Brāļu kapi, Rīgas bulvāru loks, parki un kanāls ar Centrāltirgus paviljoniem, Lielais Ķemeru tīrelis, Jūrmala ar koka apbūvi un pludmali, Ķemeru sanatorija un parks, Skats uz Vecrīgu no Daugavas kreisā krasta, Svētā Meinarda sala ar Ikšķiles baznīcas drupām, Gaujas grīva ar piekrastes kāpu mežiem un Vidzemes akmeņainā jūrmala.


Šī gada 26. oktobrī visu 50 ainavu dārgumu izstāde būs aplūkojama Latvijas Nacionālajā bilbiotēkā. Novembrī, decembrī un visa nākamā gada garumā, iepriekš sazinoties ar bibliotēku (e-pasts: [email protected]), izstādi gan atsevišķās daļās, gan kopumā būs iespējams demonstrēt visā Latvijā.


Ainavu dārgumu fotoattēli, kā arī iedzīvotāju iesūtītie atmiņu stāsti un iespaidi par tiem tiek saglabāti arī elektroniskajā ainavu dārgumu krātuvē. No oktobra tā būs pieejama tīmekļa vietnē www.ainavudargumi.lv. Papildus informācija: www.ainavudargumi.lv sadaļā “Aktualitātes”.


Avots: www.turaida-muzejs.lv


celojumubode - 3813
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -