Aivars Mackevičs: Piecas atziņas par Rolls Royce Wraith Luminary

Aivars Mackevičs | 2018.09.12

Travelnews.lv visai regulāri izmanto iespēju notestēt jaunāko modeļu mašīnas, tās kārtīgi izmēģinot uz Latvijas ceļiem un neceļiem, kā arī mašīnas fotografējot Latvijas vidē. Pēc lielākas intereses esam sākuši publicēt arī piecas atziņas par katru no mašīnu modeļiem.

Travelnews.lv vadītājs Aivars Mackevičs:

Piecu dienu laikā ar jauno Rolls Royce (RR) Wraith Luminary apceļoju Lietuvu un Latviju, kopā nobraukdams gandrīz 1500 km. Ar šo automobili klātienē un gaitā iepazinās vairāki tūrisma uzņēmēji un vadītāji, kuriem komentāros būs savs vērtējums par šo dārgo un cēlo spēkratu.

100 bildes - https://ej.uz/uwvt

Atšķirībā no citiem RR klasiskajiem spēkratiem, Wraith modelis ir domāts zelta jaunatnei un nakts dzīves baudītājiem. Tas ir viens no RR modeļiem, kur pie stūres sēžas pats auto īpašnieks, jo citos modeļos lielāka uzmanība automobiļa aprīkojumam tiek pievērsta pasažieru otrajai rindai. Līdz šim esmu ceļojis ar 3 dažādiem Rolls Royce modeļiem, bet Rolls Royce Wraith ir mans mīļākais vāģis. Jāatzīmē, ka šoreiz Latvijā bija ļoti īpašs modelis, proti, Rolls-Royce Wraith Luminary, kas pasaulē ir pieejams ierobežotā skaitā – tikai 55 eksemplāri. Daudzi RR automobili atpazīst pēc Spirit of Ecstasy statujas spēkrata degungalā. Latvijā ar Rolls-Royce Wraith brauc mūsu slavenais basketbolists Kristaps Porziņgis.

RR automašīnas raksturo divas īpašības, kas tādā kvalitātē nepiemīt nevienai citai automašīnai. Pirmā neatkārtojamā īpašība ir automašīnas gaita, kuru var raksturot ar vārdu ''majestātiska''. Gan pasažieriem, gan vadītājam ir jahtas kapteiņa vai pasažiera sajūta. RR ir Latvijas bedrainajiem ceļiem vispiemērotākais vāģis :) , jo spēkrata ritoša daļa slāpē ielas bedres līdz tādam līmenim, ka pasažieris salonā jūtas kā mazs bērns šūpulī. Otrā neatkārtojamā īpašība ir apkārtējo cilvēku uzmanība un interese. Piecu dienu laikā tika veikti daudzi eksperimenti ar RR un LV/LT sabiedrību. Piemēram, Viļņas centrā vēlējamies izbaudīt ļoti labi apmeklētu un dārgu restorānu, kur nebija nevienas brīvas vietas. Uzrunājot viesmīli, es nevīžīgi noliku RR atslēgas uz bāra letes. Pirmajā brīdī man tika atteikts, bet jau pēc 2 minūtēm viesmīlis pienāca klāt un lūdza apsēsties ļoti skaistā restorāna terasē. Rīgas satiksmē nācās ievērot, ka pret RR ir liels respekts no dārgu un jaunu automašīnu īpašniekiem, bet atsevišķas lētā gala automašīnas brīžiem, manuprāt, apzināti centās izraisīt kādu auto satiksmes negadījumu. Interesanti, ka no 10 uzņēmumu vadītājiem/īpašniekiem pie stūres piesēdās un izbrauca tikai daži vīrieši, bet no 10 sievietēm visas 10 arī brauca. Piebraucot pie populārām Rīgas restorānu terasēm, autovadītājs un RR pasažieri saņema neviltotu apkārtējo interesi. Pašpārliecinātas sievietes droši pieteicās uz sarunu pie kafijas, bet citi novēroja un novērtēja katru Tavu rīcību. RR bez uzmanības nav nevienu mirkli, jo jau pēc 5 minūtēm autostāvvietā būs kāds bariņš vīriešu, kuri dalīsies savās atziņās par RR.

No tehniskā aspekta Rolls-Royce Wraith Luminary daudzos komponentos ir līdzīgs BMW, jo britu slavenais zīmols tagad pieder vācu auto koncernam BMW Group. Milzīgā automašīnas jauda paātrina šo spēkratu līdz 100 km/h ātrāk par 5 sekundēm, kas aizmugures spoguļos atstāj lielu daļu ielas sporta automobiļu. Taču RR lielais svars un gabarīti neļauj šo cēlo automobili "mest" dinamiskos līkumos kā ierasto BMW, jo uz nelīdzenas brauktuves virsmas tas sāk biedējoši šūpoties. Protams, ka vāģis ir ļoti stabils arī līkumos, bet labs asfalts ir kā ‘’cimds un roka’’. Mūsu ceļojuma laikā uz autostrādes bija iespējams braukt ar 14 litriem benzīna uz 100 km, bet pilsētas režīmā zem 20 litriem gandrīz nav iespējams. Dinamiskā braukšanas režīmā ir jārēķinās vidēji ar 24 litriem uz 100 km. No autovadītāja pozīcijas RR ir ļoti viegli vadāms, ja pierod pie auto gabarītiem, tad arī šaurās Vecrīgas ielas ir izbraucamas bez lieka stresa. Stūre ir ievērojami vieglāka nekā BMW modeļiem. Jāatzīmē, ka automašīnas salons ir ļoti kluss gan 100 km/h, gan 200 km/h ātrumā

RR ir neierasti kritizēt, jo autoražotājs ir gatavs izpildīt gandrīz katru īpašnieka vēlmi, ja to ļauj bankas konts. Tāpēc šajā komplektācijā man personīgi pietrūka USB ligzdas, drošības siksnu padošanas mehānisma, aizmugures bagāžnieka aizvēršanas pogas salonā un precīzas ceļu satiksmes zīmju nolasīšanas sistēmas, kas būtu sinhronizēta ar navigāciju. Brīžiem bija situācijas, kad tiek nolasīta zīme 70, bet pēc pievedceļa ir 90, bet panelī joprojām tiek rādīts ātruma ierobežojums 70 km/h. Atšķirībā no BMW autovadītājs nevar izvēlēties braukšanas režīmus (eco, komforta vai sport) un 8 pārnesumu automātiskās ātrumkārbas pārslēgšanas kloķis atrodas uz stūres konsoles.

No ceļošanas viedokļa RR ir ideāls auto un tam par iemeslu ir vairāki faktori. RR ir automobilis, kuru nezog, jo neviens negrib sakašķēties ar tik dārga auto īpašnieku. Policija šo automobili pamana un respektē, proti, ja netiek rupji pārkāpti ceļu satiksmes noteikumi, tad RR tiek dāvināta brīvbiļete ļoti daudzās situācijās (informācija no RR īpašniekiem). Ērtā auto gaita un masāžas sēdekļi ar 83 litru lielo degvielas tvertni ļauj elegantā veidā doties tiešā maršrutā no Viļņas uz Tallinu (595 km). Pasažieriem ļoti patīk auto salona zvaigžņotās debesis, kur ik pa brīdim nokrīt kāda no zvaigznēm meteorīta veidā. Nākošais līmenis RR autoražotāja piedāvājumā varētu būt ziemeļblāzma salona griestos. RR durvju slieksnī ir ievietoti divi lieli lietussargi, bet ietilpīgākais bagāžnieks (470 litri) var uzņemt vismaz 4 normālus čemodānus. Aizmugures pasažierim ir ērta sēdēšana, bet iekāpšanas/izkāpšanas procedūra nav diez ko ērta, taču interesanta, jo durvis atveras uz pretējo pusi. Durvis aizveras automātiski ar pogas starpniecību. Bērniem un jautriem cilvēkiem ļoti patiks RR logo, kas kustas visos 4 automobiļa riteņos. Bērni tic :) , ka tur tajos riteņu diskos skrien kāmītis un griež RR logo zīmi. Auto īpašnieks var palielīties, ka daudzas dizaina detaļas salonā ir no īstas ādas, speciāla koka un pīta tērauda. No ārpuses auto ir krāsots ar īpašiem vara putekļiem, kur tie saules gaismā zvīguļojas no pelēkā uz zeltaino.

Paldies par piedzīvojumu un sadarbību Rolls-Royce Eiropas Korporatīvo komunikāciju pārstāvim Frank Tiemann un Inchcape Motors Latvia!

Tehniskie dati:

- 12 cilindru benzīna dzinējs ar 6592 cm3

- 632 zirgspēki

- Maksimālais griezes moments 800 Nm

- Maksimālais ātrums 250 km/h

- Paātrinājums līdz 100 km/h ir 4,6 sekundes

- Vidējais degvielas patēriņš 14 litru (95) uz 100 km

- Aizmugures piedziņa

- Svars 2360 kg

- CO2 izmeši uz 1 km ir 327 grami

- Izmēri A 1507 x P 1947 x G 5269 mm

- Esošā modeļa cena 320 000 eiro bez PVN 

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3814
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Sama modināšanas svētki Koknesē

Sama modināšanas svētki Koknesē

Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā.

Aizkraukles novada TIC

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Dzīvas mūzikas vakars

Dzīvas mūzikas vakars

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru!

Park Hotel Latgola

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -