Rokmūzikas koncertu cikls “Latvijas skaņas” Kultūras pilī “Ziemeļblāzma”

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” | 2018.09.10

Šī gada sākumā kultūras pils “Ziemeļblāzma” uzsāka sadarbību ar biedrību “Latvijas Rokmūzikas asociācija”. Šīs veiksmīgās sadarbības rezultātā 18. septembrī plkst. 19.00, kultūras pilī “Ziemeļblāzma” notiks trīs Latvijas rokmūzikas grupu – “Rūsa”, “Oceanpath” un “Pussy Rock” koncerts.

Projekta iniciatore ir sabiedriskā labuma organizācija, biedrība “Latvijas Rokmūzikas asociācija”, kura ar šī projekta palīdzību vēlas radīt, uzturēt un popularizēt ilgtspējīgu un starptautiski atzītu kultūras vidi Latvijā, popularizējot Latvijas rokmūziku kā neatņemamu Latvijas kultūras sastāvdaļu, veicinot Latvijas rokmūzikas autoru, izpildītāju un grupu atpazīstamību.

Grupa “Rūsa” uzsāka savu darbību 1987. gadā, kad grupas sastāvā spēlēja Žerārs Filips, Agris Rostoks, Ilmārs Vekters un Viesturs Polikarps. Mūziķu savienībā tika radītas grupas pirmās dziesmas un radās arī grupas nosaukums - "Rūsa".  Laika gaitā vairākkārt ir mainījies grupas sastāvs. Grupā darbojušās tādas izcilas personības kā Gints Žilinskis (Žils vecākais), Jānis Žilinskis (Žils jaunākais), Uģis Krūskops, Jānis Levits (Levča), Pauls Kravalis (Kurmis), Rihards Skudrītis, Pauls Ozols (Čirkainais) un citi.

 Grupas sasniegumos jāpiemin 2013. gadā izdotais albums "No vāka līdz vākam", kas ieguvis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” nomināciju “Labākais metāla un rokmūzikas albums 2013”, kā arī Latvijas Metālmūzikas gada balvu nominācijā “2013. gada grupa” un kroga “Aptieka” gada balvu nominācijā “2013. gada labākā smagā grupa”.

Šobrīd grupas sastāvā spēlē: Guntars Endzelis (ģitāra), Tarass Kuzmenko (bungas) un Viesturs Polikarps (bass, lirika, menedžments).

Grupu “Oceanpath” raksturo plūstošas melodijas, rokmūzikas smagums un metāla pamatīgums. Grupa “Oceanpath” ir viena no retajām, kas Latvijā rada un izpilda mūziku simfoniskā metāla žanrā.

Jaudīgs sieviešu vokāls, smagnēji ģitāras ritmi un ekspresīva ritma sekcija, kā arī izteikts melodiskums ir grupas “Oceanpath” radošā rokraksta pamatā. Īpaša grupas “Oceanpath”   muzikālās programmas sastāvdaļa ir kompozīcijas, kas tapušas folkmetāla tradīcijās.

2018. gada vasarā grupa “Oceanpath”   izdeva debijas albumu “Elementi”. Konceptuālajā ierakstā iekodēti paaudzes pārdzīvojuši vārdi, kas, laikam ejot, rūdījušies ugunī, saluši vējā, rūsējuši zemē un slīpējušies ūdenī. Dziesmu tekstos izmantoti gan buramvārdi, gan latvju dainas, kas atklāj bagātīgo kultūrvēsturisko mantojumu. Šis albums ir ar kā laikmetīgs sveiciens Latvijas simtgades svētkos, kas ļauj satikties laikmetīgajai metālmūzikai ar folkloras elementiem. Albums “Elementi” izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Grupas “Oceanpath” muzikālais dzinējspēks ir ģitārists un skarbās balss īpašnieks Artūrs Šteinbergs, par jaudīgu vokālu rūpējas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrante Laima Krīgere, kura iekaro ne tikai Latvijas Nacionālās operas skatuvi, bet arī ir saņēmusi Latvijas Metālmūzikas balvu 2017 kā “Gada  balss”. Simfonisko plašumu piešķir Džeinas Šteinbergas taustiņi, savukārt ritma sekciju pārliecinoši notur basģitāriste Liene Liega Veidemane un bundzinieks Roberts Bernis.

Grupa “Pussy Rock” savu darbību uzsāka 2013. gada augustā. Doma par grupas izveidi radās grupas vokālam Kristapam Vegneram. Meklējot sev domubiedrus, Kristaps Vegners uzrunāja labākos Latvijas underground māksliniekus. Grupas pirmie mēģinājumi norisinājās pie VEF tilta kādā nelielā mēģinājumu telpā, taču, sekojot savām ambīcijām, grupa meklējusi telpas tālākai attīstībai un šobrīd mēģinājuma telpa ir  labiekārtota līdz nelielas studijas līmenim.

Grupas dalībnieki: Rihards Rikmanis (bass), Normunds Brokāns (ģitāra), Krišjānis Radziņš (bungas), Kristaps Vegners (bungas, vokāls).

Ieeja koncertā bez maksas.

Avots: Kultūras pils “Ziemeļblāzma”


celojumubode - 3815
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -