Ineta Radeviča un citas Latvijas sporta personības palīdzēs sākt sportot

Kristaps Zaļkalns | 2018.09.06

Ar mērķi aicināt sākt sportot mazāk aktīvo sabiedrības daļu, šī gada Eiropas Sporta nedēļas (turpmāk – ESN) ietvaros 20 dienu izaicinājumam tiek aicināti pieteikties: sporta fans, vīrietis labākajos gados, kurš neatceras, kad pēdējoreiz mētājis bumbu; gādīga ģimenes mamma, kurai tā arī nav atlicis laika parūpēties par sevi; jauna sieviete, kura kārtējo reizi nav īstenojusi apņemšanos būt sportiskai, un ģimene, kurā vecāki sūta uz treniņiem bērnus, bet aizmirst būt aktīvi paši. Izvēlētie dalībnieki būs iesaistīti īpašā 20 dienu programmāun viņu mentori būs: Latvijas olimpiete,pasaules čempionāta medaļniece un Latvijas rekordiste Inetu Radeviča, trenere Diāna Melnace-Erdmane, ielu vingrošanas pamatlicējs Liepājā Gvido Šalms un bijušo basketbolistu, tagad treneru Ziedoņa un Daigas Jansonu ģimene.

Eiropas Sporta nedēļa Latvijā – no 23. līdz 30. septembrim

Pieteikšanās izaicinājumam līdz šī gada 10. septembrim sociālajā tīklā Facebook Latvijas Sporta federāciju padomes lapāpasākumu (event) sadaļā. Izaicinājuma noteikumi Eiropas Sporta nedēļas mājaslapā beactivelatvia.lv.

20 dienu izaicinājuma programmā, kas tapusi sadarbībā ar veselības un fitnesa studiju Vingro sev un notiks no 12. septembra līdz 2. oktobrim, tiks meklētas iespējas un motivācija, kā aizņemtajā ikdienā atrast laiku fiziskām aktivitātēm, veselīgākam uzturam, kā pārvarēt mazkustīgu dzīvesveidu un kas būtu labākās un piemērotākās no sportiskām aktivitātēm dažādās dzīves situācijās.

Pērn ESN ietvaros veiktā LSFP un pētījumu aģentūras Kantar TNS aptauja liecina: lai arī vairums (68%) strādājošo Latvijas iedzīvotāju vecumā no 20 līdz 65 gadiem ikdienā nodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, joprojām esam lielāki sporta fani nekā sportotāji. Turklāt ievērojama daļa sabiedrības ir mazaktīva ilgstoši vai nav sportojusi pat kopš skolas laikiem.

Absolūtais vairākums (84%) Latvijas iedzīvotāju seko līdzi Latvijas sportistu sniegumam, taču vien katrs piektais teicis, ka šie panākumi motivē pašiem pievērsties sportošanai. Šo teikuši cilvēki, kuri ikdienā jau sporto. Tikmēr lielākā daļa iedzīvotāju godīgi atzīst – sportistu panākumi nemotivē pašiem kļūt aktīvākiem. Gandrīz katrs trešais jeb 28% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ikdienā nesporto vai nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, turklāt gandrīz puse no šiem cilvēkiem nav sportojuši kopš skolas gaitu beigšanas, bet katrs trešais – nekad nav regulāri sportojis.

Gandrīz katram otrajam no mums jeb 43% iedzīvotāju apņemšanās sportot bijusi Jaunā gadam darbu sarakstā, diemžēl trijos gadījumos no četriem apņemšanās tā arī nesākās vai ilga vien mēnesi vai divus.

Absolūtais vairākums iedzīvotāju, kuru ģimenēs šobrīd aug bērni līdz astoņpadsmit gadu vecumam, ikdienā seko līdzi bērnu fiziskajām aktivitātēm un fiziskajai sagatavotībai – bērnu stājai, tam, vai nav deformēts mugurkauls. Vairāk nekā puse iedzīvotāju ir norādījuši, ka viņu bērni apmeklē sporta nodarbības vai treniņus. Vienlaikus – lielākais vairums bērnu vecāku (79%) atzīst: paši ar sportu nodarbojas nepietiekoši.

Eiropas Sporta nedēļas ietvaros runāsim par aizspriedumiem par sportošanu kā dārgu nodarbi, to, cik vienkārša, pieejama un daudzveidīga var būt sportošana brīvā dabā, arī par to, kāpēc ievērojamai cilvēku daļai pieredze skolā bijusi tā, kas “iedzinusi” nepatiku pret fiziskām aktivitātēm un kāpēc vecāki, domājot par bērnu veselību, aizmirst par savējo.

Ar mērķi mudināt cilvēkus būt fiziski aktīvākiem un tā – arī veselākiem – Eiropas Sporta nedēļa visā Latvijā šogad notiks no 23. līdz 30. septembrim jau ceturto reizi. Tās ietvaros organizētajos sporta pasākumos varēs iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs – savus šajā nedēļā plānotos pasākumus cilvēki un organizācijas aicināti iekļaut kartē www.beactiveatvia.lv.

Eiropas Sporta nedēļas pasākumu nacionālais koordinators Latvijā ir Latvijas Sporta federāciju padome.

Avots: Latvijas Sporta federāciju padome


celojumubode - 3814
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -