Volvo ar savu jauno konceptu cer nākotnē konkurēt ar lidojumiem

Armands Apsītis | 2018.09.06

Iztēlojieties pasauli, kurā var doties tālos ceļojumos, iztiekot bez lidostām. Pasauli, kurā varēs paglābties no lidostu drošības pārbaudēm, ilgas nīkšanas rindās un lidojumiem trokšņainos, pārpildītos aviolaineros. Kā būtu, ja jūs varētu iesēsties kā pirmās klases salonā savā privātajā automobilī, kas atbrauks jums pretī uz mājām un aizvizinās tieši līdz mērķim?

Šādu nākotnes autonomās braukšanas ieceri Volvo Cars atklāj šodien, prezentējot jauno Volvo 360c konceptu – visaptverošu nākotnes ceļošanas ieceri – autonomu, elektrisku, drošu un aprīkotu ar komunikācijām. Tas varētu pavērt Volvo Cars jaunas tirgus izaugsmes iespējas, piemēram, daudzu miljardu dolāru vērtajā iekšzemes gaisa satiksmes nozarē.

Koncepta 360c pamatā ir pilnībā autonoms, pilnībā elektrisks automobilis bez vadītāja. Tajā izmantota dizaina izstrādes brīvība, ko sniedz atteikšanās no stūres un iekšdedzes dzinēja, gūstot iespēju pārveidot tradicionālo pasažieru izvietojumu rindās pa diviem vai trim.

Konceptā 360c paredzēti četri potenciāli pielietojuma veidi autonomas braukšanas transportlīdzekļiem – guļamtelpa, mobilais birojs, dzīvojamā istaba un izklaides zona –, kas radīs īstu apvērsumu ceļošanā. Tajā iekļauts arī globāla standarta priekšlikums autonomo transportlīdzekļu drošai saziņai ar visiem pārējiem satiksmes dalībniekiem.

“Turpmākajos gados biznesā notiks pārmaiņas, un Volvo jābūt šo pārmaiņu līderim mūsu nozarē,” paziņoja, Volvo Cars prezidents un CEO Hakans Samuelsons. “Autonomā braukšana ne tikai ļaus radikāli uzlabot drošību, bet arī pavērs ceļu jauniem, aizraujošiem biznesa modeļiem un sniegs iespēju cilvēkiem pavadīt brauciena laiku brīvi izvēlētās nodarbēs.”

Koncepts 360c var kļūt par potenciāli ļoti ienesīgu konkurentu gaisa satiksmei nelielos attālumos – daudzus miljardus dolāru vērtajai nozarei, ko veido aviolīnijas, lidmašīnu ražošanas uzņēmumi un citi pakalpojumu sniedzēji. Jo īpaši īsāki maršruti, kur attālums no starta līdz galapunktam ir ap 300 kilometriem, ir galvenie kandidāti, kas varētu krist par upuri alternatīvam ceļošanas veidam.

Piemēram, ASV pagājušajā gadā iekšzemes lidojumos devās vairāk nekā 740 miljoni cilvēku, un ASV iekšzemes gaisa satiksmes nozares ieņēmumi ir mērāmi miljardos dolāru. Lidojumi vairākos rosīgos iekšzemes gaisa maršrutos, piemēram, Ņujorka – Vašingtona, Hjūstona – Dalasa un Losandželosa – Sandjego, aizņem vairāk laika nekā brauciens ar automobili, ieskaitot ceļu līdz lidostai, drošības pārbaudes un gaidīšanas laikus.

“Iekšzemes lidojumi it kā izklausās lepni, pērkot biļeti, tomēr patiesībā ir citādi. 360c piedāvā revolucionāru pavērsienu šajā nozarē,” stāsta, Volvo Cars vecākais viceprezidents korporatīvās stratēģijas jomā Mortens Levenstams. “Salona guļvietā cilvēks varēs baudīt vislabāko komfortu un mieru nakts brauciena laikā un no rīta pamosties galamērķī labi atpūties. Tas mums varētu ļaut sacensties ar pasaulē vadošajiem lidmašīnu ražošanas uzņēmumiem.”

Līdztekus jaunu potenciālu klientu grupu piesaistei Volvo Cars biznesam 360c varētu arī ietekmēt ceļošanas, pilsētu plānošanas un infrastruktūras nākotni, kā arī mūsdienu sabiedrības ietekmi uz vidi. Tas ne tikai izraisīs revolucionāru apvērsumu ceļošanā, bet pārvērtīs arī cilvēku saziņu ar draugiem un ģimenes locekļiem brauciena laikā un saturīgu laika pavadīšanu, pārvietojoties nākotnes pilsētās.

“Autonomo transportlīdzekļu konceptiem piemīt tendence izvērsties par tehnoloģiju pašmērķi, nevis ieceri par to praktisku pielietojumu,” uzskata Volvo Cars vecākais viceprezidents dizaina jomā Robins Peidžs. “Turpretī Volvo uzmanības centrā ir cilvēks. Mēs veltām visu uzmanību mūsu klientu ikdienas dzīvei un tās uzlabošanai. 360c ir šīs stratēģijas jauna pakāpe.”

Koncepts 360c ir pirmais solis, bet ļoti mērķtiecīgs solis ceļā uz plašu diskusiju par autonomās braukšanas tehnoloģijas potenciālu veikt fundamentālas pārmaiņas sabiedrībā daudzās jomās.

“Kad 1903. gadā brāļi Raiti pirmoreiz devās lidojumā, tie nevarēja iztēloties, kāda būs mūsdienu gaisa satiksme,” uzsvēra Mortens Levenstams. “Mēs nezinām, kāda izvērtīsies autonomās braukšanas nākotne, taču tā ļoti būtiski ietekmēs ceļošanu, pilsētu projektēšanu un infrastruktūras izmantošanu. Mēs uzskatām 360c par jaunas sarunas iesākumu, kam sekos vēl citas idejas un atbildes, kad būsim uzzinājuši vairāk.”

Plašāka fotogalerija skatāma ŠEIT.

Avots: Mūsa motors


celojumubode - 3814
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai.

Liepājas reģiona TIB

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju

Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā.

Liepājas reģiona TIB

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

Anta Eņģele. Māmiņdienas koncerts

12.maijā pl.16.00 Kultūrtelpa Akustika ielūdz uz māmiņdienai veltītu koncertu kopā ar dziesminieci Antu Eņģeli!

EUR 15 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 979 | Latvia Tours

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem

Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs!

EUR 367 | Estravel Latvia

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Autokross Brenguļos

Autokross Brenguļos

12. maijā no plkst. 8.00 Brenguļu autotrasē tiks atklāta 2024. gada Latvijas autokrosa čempionāta sezona.

EUR 10 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -