10 noderīgi ieteikumi par mazāk zināmām ceļojuma izmaksu ietaupīšanas iespējām

Baltictravelnews.com | 2019.08.23

Tiem, kuriem ir kaut neliela patstāvīgas ceļošanas pieredze, droši vien jau ir zināmas populārākās ceļojuma izmaksu ietaupīšanas iespējas, tādas kā zemo izmaksu aviokompānijas vai kaučsērfings. Radikālākie dēkaiņi pat dodas ceļā ar auto stopiem vai iesaistās brīvprātīgā darba programmās, kur apmaiņā pret zināmu nostrādātu stundu skaitu var tikt pie pajumtes un ēdiena. Tāpēc šoreiz esam apkopojuši mazāk zināmus izmaksu optimizācijas paņēmienus, kuri katrs, vairāk vai mazāk, bet ļauj ietaupīt kādu naudas summu vai arī jūsu laiku. Bet katrs gudri ietaupīts eiro taču ir sākuma punkts jauna ceļojuma iespējamībai.

Atrodi draugus ārzemēs un brauc ciemos – iesaisties Hospitality Club jeb viesmīlības klubā. Tas ir liels starptautisks tīkls, kura misija plašākā nozīmē ir radīt pasauli bez robežām un veicināt kultūras apmaiņu. Kluba biedri ne tikai uzņem viesus pie sevis mājās, bet arī sniedz viens otram visāda veida palīdzību, māca valodas, organizē kopīgas ekskursijas. Pēc organizācijas noteikumiem, ņemt naudu par palikšanu no viesiem ir aizliegts, bet var vienoties par daļēju, piemēram pārtikas vai komunālo pakalpojumu, izmaksu segšanu.

Viesnīcas un hosteļi ar atlaidi – Hotel Tonight. Šī vietne galvenokārt orientējas uz spontānajiem ceļotājiem, jo dod iespēju pēdējā brīdī rezervēt istabu viesnīcā vai vietu hostelī ar ievērojamu atlaidi. Rezervāciju iespējams veikt ne ātrāk kā nedēļu iepriekš, un uz laiku ne ilgāku par 5 naktīm. Jo tuvāk ceļojuma datumam rezervācija, jo izdevīgāku cenu iespējams iegūt.

Bezmaksas ekskursijas – Sandemans New Europe. Šī organizācija (un viņi tādi nav vienīgie, papētiet informāciju uz vietas) piedāvā bezmaksas kājāmgājēju ekskursijas 18 Eiropas un Tuvo Austrumu pilsētās. Ekskursijas vada talantīgi brīvprātīgie gidi, tādēļ liela ir iespēja, ka līdztekus vēsturiskiem faktiem jūs uzzināsiet daudz interesantas neformālas informācijas – vietējās leģendas, folklorizējušos notikumus, ieteikumus par labākajiem bāriem, kafejnīcām vai skatu punktiem, “kur tūristi neiet”. Ja ekskursija patikusi, beigās ir pieņemts gidam pateikties dzeramnaudas formā.  

“Karstie” piedāvājumi – Last minute.com. Šī ir interneta meklēšanas vietne, kas apkopo aviokompāniju un viesnīcu pēdējā brīža “karstos” piedāvājumus. Ja jums pēkšņi ir nepieciešama aviobiļete uz rītdienas rītu, šī būs labākā vieta, ar ko sākt meklējumus.

Bezmaksas tualešu meklētājs – AirPnP. Šī aplikācija ar asprātīgi pārfrāzēto nosaukumu, kas parāda tuvākās apkārtnes maksas un bezmaksas tualetes,  palīdzēs ietaupīt ne tik daudz jūsu naudu (bet arī to), kā – laiku un nervus, un palīdzēs izvairīties no nepatīkamām situācijām.

Zvani no sava telefona numura pa vietējo zvanu tarifu – Roamer. Ar šīs tehnoloģijas palīdzību iespējams savas telefona numuram pieslēgt vietējo SIM karti, lai veiktu zvanus pēc maksimāli izdevīga attiecīgās valsts vietējā tarifa.  

Apmainies mājām ar Home Exchange. Dzīvesvietu apmaiņas tēma no humoristiskās puses ir apskatīta vairākās kino komēdijās, kad cilvēki iepazīstas interneta vietnēs, lai pēc tam dotos atvaļinājumā uz jauno paziņu mājām. Tāda iespēja patiešām pastāv arī dzīvē, turklāt apmaiņai nav obligāti jānotiek vienlaicīgi – var pie jaunajiem draugiem doties arī pēc kārtas vienā un otrā virzienā. Šobrīd tīkla datu bāzē ir vairāk nekā 65 tūkstoši piedāvājumu 150 pasaules valstīs.

Ja ceļo ar auto, sameklē ceļa biedrus ar BeepCar palīdzību. Šajā vietnē auto vadītāji ievieto sludinājumus ar plānotajiem braucieniem, savukārt pasažieri meklē sev vēlamos piedāvājumus pēc maršruta un datuma, un abas puses sadala benzīna izdevumus. Atšķirībā no citiem līdzīgiem pakalpojumiem, piemēram, BlaBlaCar, BeepCar piedāvā pasažieriem arī bezmaksas apdrošināšanu uz brauciena laiku, un tas ir vēl viens punkts, uz ko ietaupīt.  

Akcijas piedāvājumu meklētājs Kayak. Šajā interneta meklētājā apkopota informācija par akcijas piedāvājumiem no simtiem ar tūrismu saistītu uzņēmumu mājas lapu – aviokompāniju, viesnīcu, auto nomas kompāniju. Galvenā šīs vietnes priekšrocība ir iespēja pasūtīt personalizētus piedāvājumus – ja plānojat ceļojumu iepriekš, varat veikt šeit pasūtījumu par vēlamo virzienu un laiku, un Kayak regulāri jūs e-pastā informēs par izdevīgiem lidojumiem un citiem piedāvājumiem jūsu izvēlētajā virzienā. Šādi ievērojami palielinās jūsu izredzes atrast patiešām izdevīgu piedāvājumu.  

Izmantot bezmaksas interneta priekšrocības palīdzēs WiFi Map – interneta pieslēgumu paroļu karte. Šīs aplikācijas izmantošana ir vienkārša – jūs uzziniet, kādi bezvadu interneta tīkli atrodami tuvākajā apkaimē, izvēlieties jūs interesējošo, un programma piegādā paroli. Aplikācija aptver patiešām iespaidīgu Wi-Fi pieslēguma punktu skaitu Eiropas valstīs. 

Avots: BalticTravelnews.com/adme.ru


celojumubode - 3812
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Rallistu ielas stāsti

Rallistu ielas stāsti

25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par ralliju Valdemārpilī.

Talsu novada TIC

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -