1.septembrī aicina uz Bānīša svētkiem Gulbenes novadā

Gulbenes novada TIC | 2018.09.01

Tradicionāli katru septembra pirmo sestdienu ikvienu aicinām doties uz Gulbenes novadu, kad notiek vērienīgi svētki vienīgajam regulāri kursējošam šaursliežu dzelzceļa bānītim, kas ikdienu pasažierus nogādā no Gulbenes uz Alūksni. Šogad, 1.septembrī, jau no plkst. 10:00 aicinām piedalīties Bānīša 115.dzimšanas dienas svinībās Gulbenes novadā, kad arī notiks jauna izglītojoša un interaktīva centra “Dzelzceļš un Tvaiks” atklāšana.

Svētku sākums Gulbenes dzelzceļa stacijā

No plkst. 10:00 Bānītis aicina pulcēties pie Gulbenes dzelzceļa stacijā un Bānīša Depo (Viestura iela 16G), kur mazos svētku viesus sagaidīs Čučumuižas rūķu sveiciens ar jautrām dziesmā un rotaļām “Ripo tvaika bānītis”, kam seko A.Auzāna un A.Baltača, un grupas “Dunduri” koncerts un Bānīša ilggadējo darbinieku godināšana. Savukārt plkst. 11:00 notiks jautri izzinošs konkurss “Bānīša maizes, vīna un siera svētki”.

Plkst. 12:00 Gulbenes dzelzceļa stacijā notiks jauna, unikāla un inovatīva centra visai ģimenei “Dzelzceļš un Tvaiks” atklāšana, kuras laikā apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties Gulbenes dzelzceļa stacijas 1.stāva divās zālēs, kur būs izvietotas vairāk nekā 20 dažādas interaktīvas ierīces. Savukārt no 2.septembra plkst. 10:00 ikviens, darbojoties ar tām, varēs izzināt dzelzceļa vēsturi, iepazīties ar to saistītām tehniskām un inženierzinātņu jomām, komunikāciju veidiem un drošību dzelzceļa tuvumā. Vairāk informācijas par Izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks” variet skatīt šeit.

No plkst. 9:00 līdz 12:00 ik pa stundai varēs iepazīt Gulbenes pilsētu no jauna, dodoties ekskursijā ar elektrovilcieniņu, kas pasažierus uzņems pie Gulbenes dzelzceļa stacijas. Svētku apmeklētāji varēs doties arī ekskursijās pa Bānīša depo, braukt ar rokas un koka drezīnām un iegādāties suvenīrus.

1.septembrī Bānītis dosies reisā Gulbene – Alūksne – Gulbene divas reizes. Plkst. 13:00 No Gulbenes dzelzceļa stacijas Bānītis ar tvaika lokomotīvi “Ferdinands” priekšgalā tiks pavadīts ceļā uz Alūksni. Maršruta pieturvietās Bānīša pasažierus sagaidīs dažādi pārsteigumi. Otrs (dīzeļlokomotīves) reiss no Gulbenes paredzēts plkst. 18:15.Ar precīzu atiešanas laiku katrā pieturvietā variet iepazīties šeit.

Lai svētkos varētu baudīt braucienu ar Bānīti no Gulbenes uz Alūksni, biļetes aicinām iegādāties sazinoties pa tālruni +371 64473037. Tā kā vietu skaits Bānītī ir ierobežots, svētku viesus no Gulbenes uz Stāmerienu nogādās bezmaksas autobusi, kas no Gulbenes dzelzceļa stacijas uz Stāmerienu dosies plkst. 13:00, bet no Stāmerienas uz Gulbeni – plkst. 18:00.

Dziesmas un dejas turpināsies pie Stāmerienes stacijas

Stāmerienes stacijā svētki tiks svinēti visu dienu un plkst. 12:00 tos atklās TV un Radio personība Oskars Lepers, notiks izstādes “Lukturi un lākteņi “ atklāšana un apskate, un deju studijas “Terpsihora” (Balvi), Rikardiona, pagasta un novada bērnu priekšnesumi. Plkst. 13:30 notiks Bānīša sagaidīšana un pavadīšana, kam sekos viesu apsveikumi un vēlējumi, grāmatas Džuzepe Tomazi di Lampeduza “Gepards” prezentācija un dzelzceļnieku tērpu modes skate. Plkst. 16:00 Stāmerienas tautas namā – izstādes “Pa Geparda pēdām Sicīlijā” atklāšana un lasījums “Zvaigznes pār Sicīliju un Stāmerienu. Tomazi un Volfu dzimtas”.

Plkst. 15:30 notiks tradicionālais skrējiens “Apkārt Stāmerienas ezeram”, bet svētku viesi varēs baudīt deju priekšnesumus no JDK “Poga” (Stāmeriena) un JDK “Čiekurs” (Rīga), savukārt “Harmonija Rīgai” vīri Bānīti sveiks ar barbershop dziedāšanu. Plkst. 17:50 bērni kopā ar leļļu teātri “TIMS” ceps Bānītim svētku torti izrādē “Notikums virtuvē”, bet Jurcis un Norcis aicinās uz disenīti. No plkst. 21:00 Bānīša jubilejas zaļumballē spēlēs grupa “Stradivari” un DJ Ralfs Rubenis, bet plkst. 22:00 “Pasaules gleznas dejā, mūzikā un gaismās” dejos Teātra deju studija “Savanna”.

Lai svinības būtu līksmes pasākuma laikā darbosies Itāļu ēdienu meistarklase, ko vadīs kulinārijas eksperte Ilze Jurkāne, darbosies Gulbenes improvizācijas teātris, gaidīs jautras atrakcijas, izjādes ar zirgiem, amatnieku un mājražotāju tirdziņš.

Tiks nodrošināts pasažieru vilciens no Rīgas un Gulbeni

1.septembrī no Rīgas uz Gulbeni kursēs vilciens ar atiešanas laiku no Rīgas Centrālās stacijas plkst. 8:03 un Gulbenes pienāks 11:27. Savukārt no Gulbenes dzelzceļa stacijas vilciens aties plkst. 18:30 un Rīgā ieradīsies plkst. 21:56.Informāciju par reisiem un pieturām, kā arī iegādāties biļeti variet AS “Pasažieru vilciens” mājas lapā.

Aicinām ikvienu Zinību dienu pavadīt Bānīša svētkos Gulbenē un Stāmerienā, piedaloties dažādās aktivitātēs, iepazīstot jauno Izglītojošo un interaktīvo centru “Dzelzceļš un Tvaiks”, kā arī baudot koncertus un priekšnesumus, un lustējot nakts ballē.

Precīzu informāciju par pasākumu programmu variet atrast www.visitgulbene.lv sadaļā Pasākumi, kā arī Gulbenes novada pašvaldības aģentūrā “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” Ābeļu ielā 2, Gulbenē, 101.kabinetā, tel. +371 26557582, e-pasts: [email protected].

Svētku organizētāji vēlas informēt, ka pasākums tiks fotografēts un filmēts, un iegūtais materiāls var tikt izmantots publicitātes vajadzībām.

Avots: Gulbenes novada TIC


celojumubode - 3812
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis

Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.!

EUR 350 | Estravel Latvia

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas.

Liepājas reģiona TIB

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -