Ērgļu dzelzceļa stacijā notiks tūrisma profesionāļu un entuziastu salidojums

Inese Olte | 2018.09.08

Dabas pētnieks, ceļotājs un makšķernieks Māris Olte kopā ar biedrība “Zivju gani” 8. septembrī plkst. 12:00 aicina uz Aktīvā tūrisma centru “Stacija”, kur notiks Latvijas tūrisma profesionāļu un entuziastu salidojums.

Tūrisma salidojumā ir paredzēta aktīvā tūrisma daudzveidības iepazīšana sapulcējoties vienas dienas izziņas pasākumā ar mērķi izglītot sabiedrību par jēgpilnu cilvēka uzvedību dabā, par videi draudzīgu paradumu izkopšanu un dabai draudzīga un aktīva dzīves stila veidošanu.

Pasākuma norises vieta ir bijušās Ērgļu dzelzceļa stacijas perons jeb aktīvā tūrisma centrs “Stacija”. Ērgļu stacijas komplekss un tam apkārt esošā teritorija ir ideāls nebeidzamu izmēģinājuma un eksperimentu poligons pie dabas.  “Stacija” rada priekšnoteikumus tam, lai Ērgļi pēc gadiem pieciem kļūtu par “Latvijas outdoor galvaspilsētu”.

Pasākuma pirmajā daļā, iepriekš piesakoties, ikviens interesents varēs doties pārgājienā, izmēģinot jaunus Vidzemes augstienes tai skaitā Ērgļu novada taku maršrutus.  Maršrutiem dažādas grūtības pakāpes un distances. Pārgājienus vadīs Latvijas labākie gidi. Speciāls pārgājiens izturīgākajiem dalībniekiem notiks nakts laikā, uzvarot 28 km distanci no Ērgļu stacijas līdz Ķeipenes dzelzceļa stacijai. Piesakies šeit.

Pasākuma laikā tiek organizēta vienas dienas nometne ar jaunsargu apmācības elementiem jauniešiem no 10- 18 gadiem. Pieteikties šeit.

Visas dienas garumā Ērgļu dzelzceļa stacijā notiks aktīvā tūrisma paraugdemontrējumi, izglītojošas profesionāļu un aktīvā tūrisma entuziastu lekcijas un diskusijas par aktīvā tūrisma tematiku.

Pasākuma ACTIVE daļa sola izmēģināt un iegūt jaunas tūrisma prasmes tādās disciplīnās kā šķēršļu pārvarēšana, orientēšanās, diska mešana, zipline nobrauciens, lēkšana ar virvi no pieklājīga augstuma, rāpšanās pa klinšu sienu, apgūstot alpīnisma tehniku, velo aktivitātes, laivošanas trikus, testējot velosipēdus un  elektrovelosipēdus, nūjas un jaunāko tūrisma inventāru. Atrodi sev vispiemērotāko veidu kā aktīvi pavadīt laiku dabā. Labākie Latvijas tūrisma organizētāji uz viena perona.

Vakara cēliens būs veltīts ceļojuma stāstiem un sarunām pie ugunskura, piedzīvojot dabā kopā ar dabas vērotāju, makšķernieku Māri Olti, kalnos kāpējiem: Kristapu Liepiņu un Jāni Ķimenieku, tūristu, izmēģinātāju Rolandu Melbārdi, dēkaini kājāmgājēju Mārtiņu Kalnbērziņu, izaugsmes garu Ati Ķeņģi, daudzpusīgo Robertu Rubeni, dabā gājēju Rūdolfu Puķīti, purvu bridēju Kristapu Kiziku, ekspedīciju vadītāju Valdi Vītoliņu, alternatīvo ceļotāju  Nilu Aleksi, izdzīvotāju Rūdolfu Freibergu, piejūras ekspeditoru Mārtiņu Zvīdriņu, spontāno nakts pārgājienu organizētāju Matiju Babri, vedēju Mārtiņu Žagariņu un citiem tūrisma guru.

Pasākuma mērķauditorija ir ikviens aktīva dzīves stila piekritējs, tūrists, tai skaitā ģimenes, jaunieši un seniori. Pasākumā ceram vienuviet sastapt jaunsargus, Latvijas Skautu un gaidu centrālās organizācijas dalībniekus, tūrisma un ceļojumu klubu biedrus, arī nūjotājus, riteņbraucējus, laivotājus, kalnos kāpējus, taku tūristus u.c. interesentus.

Organizatori pasākumu aģentūra “Pareizā ķīmija”, biedrība “Zivju gani”, kā arī “Aktīvā tūrisma centrs “Ērgļu stacija””. Pasākumā piedalīsies pārstāvji no Latvijas labākajām aktīvā tūrisma organizēšanas kompānijām tādām kā Eži, Hiking in Latvia, Lūzuma punkts, Piedzīvojuma gars, Post nos, Daba Laba, Sense of team, Braku takas, Triāde, Baltais kalns, Atklāj sevi, Pelēkais vilks, Movement spontanius, purvubrideji.lv, Alternative Traveller, Dabas brālība, 25 wolves, Skauti un Gaidas, Streelnieks.lv, Ropjumping.lv, Sigulda adventures, Jaunsardzes un informācijas centru u.c.

Pasākums norisināsies ar Latvijas vides aizsardzības fonda, Ērgļu novada pašvaldības un Vidzemes tūrisma asociācijas finansiālu atbalstu, šajā gadā uzsvaru liekot uz aktualitāti, kas saistīta ar tūristu uzvedības paradumiem, popularizējot akciju "Cik ienes- tik iznes". Gada sākumā www.nomad.lv komanda savās izpausmēs nāca ar aicinājumu Latvijas ceļotājiem ievērot principu, ko ienes mežā, to iznes, gan braucot ar automašīnām vai velosipēdiem, ejot kājām vai laivojot. Dažādās tūrisma vietās uz atkritumu urnām tika izvietots akcijas logotips, kā arī veiktas izglītojošas aktivitātes bērnu un jauniešu nometnēs, lai uzsvērtu akcijas nozīmi un nepieciešamību. Raidījumu ciklā “Piedzīvojums dabā” 10 raidījumos tika attēlota akcijas galvenā ideja (http://www.nomad.lv/?p=10326). Tūrisma salidojums plānots kā akcijas pirmā gada noslēguma pasākums.

Avots: Inese Olte


celojumubode - 3814
Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē.

Liepājas reģiona TIB

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

4.maija Brīvības svētki Rēzeknē!

Svinēsim svētkus kopā!

Rēzeknes pilsētas TIC

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI!

👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, SADARBĪBAS PARTNERUS

Latvia Tours

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Pārgājienu seriāls

Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi"

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

 Jāņa Šipkēvica koncerts

Jāņa Šipkēvica koncerts

3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim.

EUR 25 | Valmieras TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Āzija un salas. Aviobiļešu akcija

Pērciet līdz 02.05. - Ceļojiet maijā // Tokija, Bali, Bangkoka, Honkonga, Deli, Maurīcija...

EUR 709 | SKY24.LV

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -