Viedokļi: Kā restorāniem šogad gāja Rīgas Burgeru festivālā?

Madara Bērziņa/Artis Spertāls | 2018.08.08

Šajā nedēļas nogalē Rīgā norisinājās jau otrais Rīgas burgeru festivāls. Tāpat kā pērn, arī šogad festivāls pulcēja labākos Rīgas burgeru meistarus un gardēžus. Tomēr, ja burgerus gatavo padsmit teltīs, tad taču jāpadomā par to kā izcelties - šo jautājumu, tāpat kā iemeslus kāpēc piedalīties šādā pasākumā un arī to vai šos burgerus var nobaudīt arī ikdienā, uzdevām festivāla dalībniekiem.

Egils Grīnfelds, Avalon Hotel & Conferences restorāna Avalon šefpavārs

Pērn šajā festivālā nepiedalījāmies, tāpēc šogad gribējās pieņemt izaicinājumu vienkārši. Domāju, ka tā ir lieliska iespēja izpausties un mums bija interesanti bija paprovēt. Mēs ilgi domājām, vai taisīt ļoti kvalitatīvu klasisko burgeri, vai nu kaut ko tādu, kas varētu citiem nebūt. Beigu beigās nolēmām iziet uz kaut ko savādāku. Mēs gatavojām melnās sēpijas maizes burgeru ar laša tartaru, tas bija viens. Tad otrs bija saldā kartupeļa un vistas gaļas burgers, kuram maizes vietā bija saldā kartupeļa kotletes, kā arī sacepumiņi un dažādas mērcītes, gurķu, sinepju. Un trešais bija plūkātas pīles gaļas burgers ar nūdeļu un virziņkāpostu–brokoļu sacepumu maizes vietā. Tā kā kopā trīs burgeri. Visi bija speciāli gatavoti un domāti šim pasākumam. Visu mēs taisījām pirmo reizi, eksperimentējām un atsauksmes bija tiešām ļoti labas. Cilvēkiem ļoti garšoja mūsu burgeru variācijas, it sevišķi saldā kartupeļa burgers, tas ātri beidzās un varējām just, ka iet "uz urrā", nu tā ļoti patika cilvēkiem. Arī atsauksmes par to bija vislabākās!

Uz jautājumu vai cilvēki nāca uz festivālu vienkārši garšīgi paēst vai arī meklēja ko jaunu, es teiktu, ka puse uz pusi. Gan jau ka daļa izvēlējās to klasisko, zināmo, tā sacīt pārbaudītas vērtības, bet pietiekoši daudz bija arī cilvēku, kas tieši gribēja paprovēt kaut ko, ko nav mēģinājuši un varbūt nemaz nevar dabūt ārpus šāda festivāla. Līdz ar to, es domāju, ka visām teltīm bija diezgan liels apmeklētāju skaits. Par piedalīšanos nākamgad vēl pāragri teikt - es domāju, ka "jāsavelk gali kopā", izdevumi un ienākumi jāsaskaita. Principā tā ideja mums patika, tā kā vairāk jā, nekā nē. Šo to tad pamainītu mūsu konceptā , bet būtu interesanti piedalīties arī citus gadus!

Ainārs Volodka, restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti." šefpavārs

Mēs šo festivālu saredzam kā tādu jaunu izaicinājumu, kaut kā tā - tāpēc arī nolēmām piedalīties. Tas ir tāds nedaudz savādāks formāts, nekā ierasts pārējos pasākumos. Arī pagājušogad piedalījāmies, tas toreiz bija pirmais burgeru festivāls. Šogad jau redzējām daudz vairāk dalībniekus - aptuveni divas reizes vairāk nekā pērn. Tas, savukārt, arī apmeklētājus piesaistīja vairāk un, protams, palīdzēja tas, ka bija labs laiks un noskaņojums. Patīkams pasākums, jo cilvēki nāk ar ģimenēm un labi pavada laiku!

Šogad mūsu izpildījumā bija veģetārais burgers ar kazas sieru, avokado, kvinojas salsu, tādā graudu plāceņu maizītēs. Tad bija Aberdīnas Angusu liellopa gaļas burgers ar trīs veidu sīpoliem – karamelizātiem, kraukšķīgiem un marinētiem, tādā sīpolu maizē arī. Un bija arī deserta burgers, ābolu burgers. Saldais burgers ar putukrējumu, āboliem marinētiem, tādiem karamelizētiem, un visādiem kraukšķiem. Šis ir tāds vairāk kā domu lidojums. Parasti šādos pasākumos ir kaut kāda sastāvdaļa vai kaut kāda ideja no restorāna, bet principā vienmēr izmēģinām kaut ko jaunu. Negribās uz vietas stāvēt. Gribas kaut ko tādu viesiem piedāvāt, kas ir neierasti, kaut kā savādāk.

Mums bija arī tādi mini burgeri, tie bija topā, gan ar Aberdīnas angusta gaļu, gan kazas sieru. Aberdīnas angusta un kazas siera mini burgerīšu komplektiņš. Tie bija visiecienītākie. Jo daudzi ļoti gribēja vairākus burgerus nodegustēt. Viņi bija tādi patīkami pārsteigti, kad ir tāds mini piedāvājums, ko var nobaudīt, nevis lielie burgeri, ko vienu apēd un viss, vairāk neko nevari dabūt iekšā. Man gan nedaudz ar  tādu skumju jāsaka, ka civēki, laikam jau, nedaudz baidās no kaut kādiem jauniem eksperimentiem. Lielākā daļa tomēr grib to klasisko burgera kotleti un, cik arī novēroju, redzēju dažus apmeklētājus atnākam un sakām “o, tur ir liels, tur baigi daudz, tur baigi lielais” un tad aiziet turp un to burgeru arī paņem. Tomēr tā lielākā masa laikam nāk izbaudīt nevis daudzveidību, bet tomēr to klasiku. Kaut kā baidās, no kaut kādas jaunas garšas, kaut kāda "bremze" vēl nedaudz ir.

Par nākamo gadu runājot - mums gads ir tik piesātināts ar visādiem pasākumiem, pagaidām nemācēšu atbildēt. Jāskatās kā iekrīt, jo nav jau tā, ka tikai viens festivāls, arī ikdienas darbs notiek. Šoreiz labi ar laikiem sakrita, varbūt nākamgad izlaidīsim, varbūt piedalīsimies. Mēs jau atvēri, mēs jau cenšamies piedalīties savās sfērās, cik mēs varam!

Andris Rumītis, Ģimenes restorānu «Hercogs» vadītājs un līdzīpašnieks

Rīgas burgeru festivālā mēs piedalījāmies galvenokārt, lai popularizētu savu uzņēmumu. Jo nu, burgerus kā ēdienu jau vairāk nav jāpopularizē daudz, tos visi labi zina. Lai veicinātu sava zīmola atpazīstamību, tā varētu teikt. Šogad piedalījāmies pirmo reizi, un domāju, ka arī nākamgad piedalīsimies!

Mēs varbūt ar tādu ļoti lielu kreatīvismu neizcēlāmies, jo mēs vairāk gājām ar tādu klasisku vērtību jaunās skaņās. Mums piedāvājumā bija liellopu gaļas burgers ar melno čedaru un kūpinātu papriku. Tad bija plūkātas pīles gaļas burgers ar kūpinātu bārbekjū mērci un mango. Taču redzējām, ka tomēr tas liellops vairāk aizgāja - tomēr klasiskais. Kapātā liellopa gaļa, kas cepta turpat uz grila. Pīles burgers atkal taisās no plūkātas gaļas, viņš jau ir iepriekš sagatavots un salikts. Restorānā ikdienā mums mazliet savādāk, jo mums ir vairāki restorāni un arī piedāvājums atšķiras. Šoreiz gan burgeriem bija noteikta cena un lielums, mums nedaudz bija jāpielāgojas festivālam, lai veiksmīgi tajā piedalītos.

Avots: Baltictravelnews.com


celojumubode - 3813
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Liepājas pēdas Latvijā

Liepājas pēdas Latvijā

Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās spēlēm.

Liepājas reģiona TIB

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA

Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara atmosfēru! Galdiņu rezervācija +371 65404912 Esat mīļi gaidīti!

Park Hotel Latgola

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā!

Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām garšas kārpiņām.

EUR 6.50 | Jurmala Golf Club & Hotel

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -