Aizvadīti garšīgākie Krāslavas novada svētki

Krāslavas TIC | 2018.08.02

Vasara ir svētku un dažādu pasākumu laiks. To daudzveidība ir pārsteidzoši liela, katrs var sev atrast atbilstošu vasaras pasākumu. Jau ilgu laiku neatņemama gada siltākā gadalaika tradīcija ir pilsētas un novadu svētki. Sabiedrībā ir izveidojies ieradums – apceļot Latvijas pilsētas un novadus laikā, kad tur tiek svinēti svētki. 

Krāslavas pilsētas svētki jau tradicionāli tiek svinēti jūlija trešajā nedēļas nogalē. Pēdējo gadu laikā par šo svētku papildinājumu ir kļuvis Starptautiskais kulinārā mantojuma festivāls. Tie noteikti ir mūsu novada garšīgākie svētki.

Ik gadu kulinārā mantojuma festivālam tiek piešķirta kāda tematika. Spilgtā atmiņā ir palikuši gurķu svētki, tomēr šogad priekšroka tika dota lauku labumiem jeb visam, kas aug un tiek ražots vietējās saimniecībās. 

Atšķirībā no citu gadu festivāliem, šogad organizatori atteicās no konkursa, kura laikā tika noteikts labākais ēdiens. Katram ēdienam ir garšas nianses, kas to padara par vislabāko, tāpēc šīs vasaras kulinārā mantojuma svētkos katrs ēdiens bija atzīts par vislabāko. 

Pasākuma vieta ir nemainīga – mājīgais Krāslavas grāfu Plāteru pils komplekss. Te savas pavāra prasmes demonstrēja LTV1 šova “Īstās latvju saimnieces” kulināres un pavāres – aizvadītās sezonas uzvarētāja, mūsu novadniece, Ilze Stabulniece, kurzemniece Rasma Balode, vidzemniece Māra Zemdega, kā arī šīs sezonas dalībniece Vanda Baulina. Katra no saimniecēm festivāla apmeklētājiem piedāvāja savam reģionam atbilstošus ēdienus. Te varēja baudīt gan pīrāgus, gan medījumu gaļu un putru. 

Savas kulinārās tradīcijas godam prezentēja Krāslavas novada pagasti. Karstu, kūpošu, uz ugunskura vārītu zivju zupu piedāvāja Kaplavas un Piedrujas pagasti. Piedrujas pagasta piedāvājumā bija arī dažādi našķi, kas pagatavoti no kaņepēm. Kombuļu pagasts piedāvāja dažādas zivis, gan pildītas, gan kūpinātas. Savukārt Ūdrīšu pagasta teltī varēja baudīt medu, ievārījumu un gurķīšus. Robežnieku pagasts cienāja ar cepumiem un sieru. Savukārt Indras pagasts piedāvāja nodegustēt visdažādākos ievārījumus. Pieprasītākais esot bijis čiekuru ievārījums. 

Festivālā piedalījās arī Z/S "Brieži" (Ūdrīšu pagasts) ar dažādu ziedu medu un Z/S "Bagātības" ar lauku sieru, Māris un Dina Skudras ar Krāslavas kūpinājumiem, Z/S "Kurmīši" ar tējām un citu produkciju, “Latgolys Golds” ar kūpinājumiem un citu produkciju, Ludzas amatnieku centrs ar lašu zupu un latgaliešu putru, Dainis Rakstiņš no Balvu novada ar Latgales pašbrūvēto alu, Z/S "Kalni" ar marmelādi un dažāda veida vīniem, SIA "Krāslava D" ar dažāda veida produkciju, Lonija un Vladislavs Jakoveļi, kā arī Valentīna Pugajeva ar kulinārijas izstrādājumiem.

Starptautiskā kulinārā mantojuma garšas papildināja mūsu partneri no Vitebskas apgabala (Baltkrievija). Pie mums viesojās viesi no no Polockas, Mioru, Glubokojes, Verhņedvinskas, Ļepeļas un Rasonu rajoniem. 

Festivāla programmu papildināja pūtēju orķestra no sadraudzības pilsētas Hainovkas (Polijā) uzstāšanās. Starp ēdienu degustācijām varēja doties izjādēs ar zirgiem vai ponijiem. Bērni varēja apgleznot sejiņas, festivālā varēja tikt arī pie sava īpašā hennas zīmējuma uz ķermeņa. Krāslavas TIC otrajā stāvā darbojās radošā darbnīca un jautro sviestmaižu darbnīca bērniem. 

Savus meistardarbus piedāvāja keramiķi Valdis un Olga Pauliņi, kā arī ādas rotu meistare Ludmila Morozova. 
Kulinārā mantojuma festivāls ir garšu un smaržu pārbagāts. Un turpinājuma vērts…

Avots: Krāslavas TIC


celojumubode - 3814
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību Krētas salā!

EUR 243 | Latvia Tours

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds

24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds!

EUR 20 | Valmieras novada Tūrisma pārvalde

🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru

🇨🇾 Atpūtas ceļojums uz Kipru

340 saulainu dienu gadā, silta smaragdzila jūra, garšīgi ēdieni un daudzas izklaides!

EUR 299 | Latvia Tours

𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē

Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko!

TAKA

5* atpūta Antālijas kūrortos

5* atpūta Antālijas kūrortos

Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis 5* viesnīcā, viss iekļauts ēdināšanas programma // Akcija līdz 04.06.

EUR 435 | Estravel Latvia

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā!

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā!

Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai dodies izjādē!

Bauskas TIC

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

WOW cena! 𝐌𝐀𝐋𝐃𝐈̄𝐕𝐔 𝐒𝐀𝐋𝐀𝐒!

🔥 ĪPAŠAIS PIEDĀVĀJUMS individuālam ceļojumam 𝐧𝐨 𝟐𝟏/𝟎𝟓/𝟐𝟎𝟐𝟒, ar 7 nakšu atpūtu All Inclusive kūrortā CLUB MED KANI.

EUR 2331 | Latvia Tours

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Luksus klases piedāvājumi - Taizeme

Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. Sviniet dzīvi!

EUR 610 | Estravel Latvia

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šī gada 25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu!

Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona.

Rēzeknes pilsētas TIC

-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

-100 € - Apvienoto Arābu Emirātu kūrorti

Līdz 31.05. - rezervējiet atpūtu 2024/2025 gada Ziemas sezonai AAE par lielisku cenu // Ietaupiet 100 € par rezervāciju

EUR 726 | Estravel Latvia

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki

Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki.

Talsu novada TIC

Lielais plosts 2024

Lielais plosts 2024

Šogad paredzētais maršruts ir Slutišķi (kempings “Daugavas loki”) – Butišķi (atpūtas vieta “Zemenīte”).

TAKA

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē

AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. //

EUR 249 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Līgo svinības jūras krastā

Līgo svinības jūras krastā

23. jūnijā aicinām Jūs ciemos, lai kopīgi aizvadītu gada īsāko nakti un godam nosvinētu Līgo svētkus jūras krastā – “Baltic Beach Hotel & SPA” pludmalē!

Baltic Beach Hotel & SPA

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Dienvidu saule un šarms Maljorkā!

Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā.

EUR 576.00 | Latvia Tours

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -