Pārgājiens Jelgavā vedīs uz Elejas pusi

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs | 2018.07.20

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina svētdien, 29.jūlijā, pulksten 10.25 piedalīties cikla “Tavas saknes tavā zemē” pārgājienā un apmeklēt Elejas muižas parku, Sesavas baznīcu, “Mālkalnu sētu” un Bērvircavas muižas parku.

Gides Inas Jurģes vadībā vienas dienas pārgājiens šoreiz vedīs uz Elejas un Sesavas apvidu. Pārgājiena garums apmēram 15 km un ilgums plānots 7 stundas.

Šī pārgājiena pirmais pieturas punkts būs Elejas muižas parks, kur varēs uzzināt vairāk par Mēdemu dzimtu un Kurzemes hercogistes hercogieni Doroteju. Tālāk ceļš vedīs pāri laukiem uz Sesavas baznīcu, kas šogad svin savu pastāvēšanas 385. gadadienu. Arī šīs baznīcas celtniecība ir saistīta ar Mēdemu dzimtu. Tālāk dalībnieki dosies gar Audruves upīti pie saimnieces Ināras Mālkalnes uz “Mālkalnu sētu”, kur ekskursijas dalībnieki varēs klausīties stāstos par latviešu ģimenes spēku un nesteidzīgi degustēt sierus un citus Mālkalnu sētas labumus. Tālāk ceļš vedīs uz Bērvircavas muižas parku, kur varēs apskatīt vecāko koka kungu māju Latvijā, un noslēgumā dalībnieki dosies gar Vircavas upīti uz šoseju, kas ved no Bauskas uz Eleju.

Pulcēšanās pulksten 10.25 Jelgavas autoostā, Pasta ielā 26. Izbraukšana ar starppilsētu autobusu Jelgava – Eleja – Tērvete - Jelgava  pulksten 10.35. Autobusa biļešu cena no Jelgavas uz Eleju maksā 1.65 EUR, bet atpakaļ no Bērvircavas pagrieziena uz Jelgavu - 1.80 EUR. Atgriešanās Jelgavas autoostā pulksten 19.20.

Dalībai pārgājienā nepieciešams laikapstākļiem un pastaigai dabā piemērots apģērbs un apavi. Līdzi var ņemt uzkodas un dzeramo ūdeni.

Pārgājienu cikls “Tavas saknes tavā zemē” ir gides apņemšanās un dāvana valsts simtgadē reizi mēnesi bez maksas organizēt un vadīt pārgājienu, dāvinot cilvēkiem prieku un pilnvērtīgi pavadītu laiku, iepazīstinot ar skaistākajām vietām Zemgalē.

Pārgājiens “Tavas saknes tavā zemē” norisināsies svētdien, 29.jūlijā Elejas un Sesavas pagastā, Jelgavas novadā. Pulcēšanās pulksten 10.25 Jelgavas autoostā, Pasta ielā 26. Maksa par objektu apmeklējumu: Elejas tējas namiņš – 1,00 EUR no personas, viesošanās un degustācija “Mālkalnu sētā” – 6,00 EUR no personas, Sesavas baznīcas apmeklējums – par ziedojumiem, autobusa biļete abos virzienos 3,45 EUR. Pārgājienam iepriekš jāpiesakās pa tālruņiem 29916889, 63005447 vai e-pastu [email protected]. Plašāka informācija www.visit.jelgava.lv.

Avots: Jelgavas reģionālais tūrisma centrs


celojumubode - 3813
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle!

Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens.

EUR 369 | Latvia Tours

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Brauc ar klasi Alūksni!

Brauc ar klasi Alūksni!

Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem!

EUR 3.00 | Alūksnes TIC

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Gardēžu vakariņas

Gardēžu vakariņas

2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru Ruņģi.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Lux Express

Lux Express

“Lux Express” no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus reģionālās nozīmes maršrutā Rīga-Liepāja, savukārt no 3. maija maršrutā Liepāja-Rīga-Daugavpils.

Liepājas reģiona TIB

Svinēt ziedoni ūdenstornī

Svinēt ziedoni ūdenstornī

4. maijā Karostas ūdenstornī, Ģenerāļa Baloža ielā 29, Liepājā, notiks vienas dienas mūzikas, mākslas un laikmetīgā teātra festivāls „ziedonis Ūdenstornī”.

Liepājas reģiona TIB

Izpēdo Dienvidkurzemi

Izpēdo Dienvidkurzemi

“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā gaisā.

Liepājas reģiona TIB

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

Starptautisks jauniešu tenisa turnīrs

No 4. līdz 11. maijam Liepājā norisināsies starptautiskās tenisa federācijas “ITF World Tennis Tour Juniors” J60 kategorijas tenisa turnīrs.

Liepājas reģiona TIB

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Plāno kāzas Bauskas novadā!

Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā!

Bauskas TIC

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Svētku koncerts J. Čakstes laukumā

Lai 4. maijā kopā atzīmētu Brīvības svētkus, ikviens liepājnieks un pilsētas viesis plkst. 15.00 Jāņa Čakstes laukumā būs gaidīts uz svētku koncertu.

Liepājas reģiona TIB

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam!

NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;)

Latvia Tours

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -