Jau šonedēļ aicina trešais Mākslas pikniks Lūznavas muižā

Inga Drele | 2018.07.21

Svētdien, 22. jūlijā, Rēzeknes novada Lūznavas muižā notiks trešais mākslu, mūzikas un garšu festivāls Mākslas pikniks, kurā līdzās svētdienīgai piknika baudīšanai varēs ļauties plašai notikumu programmai – “Pērkons”, “Bez PVN”, “Rahu The Fool” un citu grupu koncertiem, mākslas plenēram un izstādēm, laikmetīgās dejas, cirka un leļļu izrādēm, Lūznavas muižas jaunā cepļa izņemšanai, kino programmai, mirkļa restorānam un citām norisēm.

Mākslas piknika laikā no plkst. 13.00 līdz 22.00 Lūznavas muižā un tās parkā mīsies mūzikas, teātra, laikmetīgās dejas, meistarklašu, ēšanas prieku un citas norises, ļaujot nesteidzīgi pavadīt notikumiem piepildītu svētdienu Rēzeknes novadā ar ģimeni un draugiem. Mākslas piknika mūzikas programmā sarūpētas grupu “Pērkons”, “Bez PVN”, “Rahu The Fool”, “Tangoriginales”, Evilenas Protektores džeza kvarteta, “Žvūrgzdyni” un citu uzstāšanās, kā arī neiztrūkstoši viesi no ārvalstīm – šoreiz “Baltic Guitar Quartet” no Lietuvas un multi-instrumentālists Silver Sepp no Igaunijas. Jau tradicionāli būs skatāma kino festivāla “2 ANNAS” filmu programma, kā arī piedzīvojamas laikmetīgās dejas, laikmetīgā cirka un leļļu izrādes lieliem un maziem. Neiztrūkstoša piknika daļa būs mākslas plenērs ar Latgales mākslinieču apvienību V.I.V.A. un citiem māksliniekiem, iespēja pašiem piedalīties mākslas tapšanā, dažādu izstāžu piedāvājums, meistardarbnīcu iela, kā arī šogad pirmo reizi apmeklētāji varēs apskatīt izstādi arī vēsturiskajā Mākslinieku mājā.

Šī gada Mākslas piknika norise papildināta arī ar jaunām aktivitātēm – pirmo reizi tiks izņemts jaunais muižas keramikas apdedzināšanas ceplis, kuru būvējuši “Pūdnīku skūla” podnieki Staņislavs Viļums, Ilmārs Vecelis un Evalds Vasilevskis, uz cepļa kurināšanas pasākumu ikviens gribētājs tiek aicināts jau 21. jūlijā visas dienas garumā, tāpat pirmo reizi muižas parka dīķos būs iespēja izmēģināt braukšanu SUP dēļiem (supot gribētāji aicināti ņemt līdzi otru drēbju kārtu), kā arī vesela pasākuma sadaļa veltīta jaunākajai latgaliešu literatūrai – būs tikšanās un sarunas ar grāmatu “Pistacejis”, “Mozais Priņcs”, “Zalta puče” un “Meikuleņš īpazeist omotus” autoriem. Mākslas piknikā būs vērojami arī cirka studijas priekšnesumi, apskatāmi retro spēkrati, izmēģināma šaušana ar loku un iespēja piedalīties citās norisēs. Viena no svarīgākajām piknika sadaļām neiztrūkstoši ir arī ēdiena prieki – tos ikviens nesteidzīgi varēs darīt gan īpaši ierīkotajās piknika vietās, baudot līdzi paņemto piknika grozu saturu, gan speciālajās zonās – mirkļa restorānā ar kafejnīcu “Putni” jaunajā muižas Kulturys škiunī, atpūtas centra “ADD Story” grila gardumu klāstā, ar svētdienas pankūkām, kā arī “Cesvaines brūža” piedāvājumā.

Lūznavas muižas Mākslas pikniks arī šogad īpašu programmu sarūpējis mazākajiem mākslas baudītājiem, kuri piknika norises būs aicināti piedzīvot laikā no 13.00 līdz 19.00 ar dažādām radošajām darbnīcām, lielajiem burbuļiem, kino, leļļu izrādi, cirka māksliniekiem un citām norisēm.

Mākslas piknika ideja ir iedzīvināt aktīvo mākslas sajūtu, savienojot dažādas jomas un disciplīnas, veicinot kopradi mākslā, vidē, uzņēmējdarbībā un citās nozarēs, tā visa centrā paturot cilvēku un viņa sajūtas. Piknika aicinājums ir atklāt un novērtēt skaisto, dažādo un interesanto sev apkārt, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un citu prieku baudījumu. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas “Mūzā” radusies, vienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru un vēlmi attīstīties. Pirmajos divos gados Mākslas pikniks guva plašu atsaucību, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan viesus no citām Latvijas vietām. Pasākums arī šogad kuplinās Rēzeknes novada dienu programmu.

Mākslas piknika norisi atbalsta Rēzeknes novads, Valsts kultūrkapitāla fonds, biedrība “Laukku”, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, “Café PUTNI”, “Verems”, “ADD Story”, “Banana Chill”, Francijas institūts Latvijā, “Latvijas Koncerti”.

Ieejas maksa Mākslas piknikā ir 3,00 €, bērniem līdz 12 gadu vecumam – bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā kā arī uz vietas pasākuma norises dienā. Plašāka informācija Lūznavas muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv, rakstot [email protected] vai zvanot +371 29390701. Ar precīzu pasākuma programmu var iepazīties te: http://www.luznavasmuiza.lv/notikumi/makslas-pikniks/. 

Video ieskats pērnā gada Mākslas piknikā: https://youtu.be/ULnyq76BfJg

Avots: Lūznavas muiža


celojumubode - 3809
Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss !

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Komandu rogaininga sacensības Liepājā

Jau otro gadu Liepājā notiks komandu rogaininga sacensības – 20. aprīlī Jūrmalas parkā tiks dots starts sacensībām “Liepājas Dienvidu fortu rogainings”.

Liepājas reģiona TIB

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Pavasara tirgus Lietuvā

Pavasara tirgus Lietuvā

20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus!

Ignalinos rajono TIC

Tet Rally Latvia

Tet Rally Latvia

2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam.

Liepājas reģiona TIB

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

Bērnu un jauniešu teātru festivāls

19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”.

Valmieras TIC

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -