Viedokļi: Cik pieejamas ir narkotiskās vielas ārzemēs?

Madara Vingre | 2018.07.11

Ir dzirdēts, ka nereti ārvalstīs staigājot pa ielām tiek piedāvāts iegādāties narkotikas. Šādi piedāvājumi īpaši tiek vērsti uz tūristiem. Protams, ir cilvēki, kuriem tas patīk un šķiet jautri, bet lielākoties cilvēkiem tas šķiet ļoti aizdomīgi un nepareizi - tas pat var radīt izbīli. Par šo jautājumu - cik viegli ir tikt pie narkotikām, izlēmām parunāt ar tūrisma nozares speciālistiem un te nu ir tas, ko mums atbildēja.

Jeļena Serebrjakova, tūrisma firmas “Nikos Travel” valdes priekšsēdētāja un direktore

Narkotiskās vielas manā pieredzē visbrīvāk ir pieejamas Nīderlandē, Amsterdamā un man tas nešķiet visai patīkami. Nesen atgriezos no Bulgārijas, kur dzīvoju pašā pilsētas centrā – tur tieši atradās ļoti daudz naktsklubu, striptīza klubu un bāru, kā jau tas ir pilsētas centros. No citiem viesnīcas viesiem, kurā biju apmetusies, dzirdēju, ka, ejot ārā vēlu vakarā, uz ielām ir cilvēki, kas vienkārši piedāvā iegādāties dažādas apreibinošas vielas, it īpaši, ja gadās satikt tūristus. Pašai gan nesanāca šo pieredzēt, kas ir pozitīvi. Vispārīgi esot Bulgārijā radās iespaids, ka tur ir atļauts daudz kas vairāk nekā pie mums – jau pieminēju brīvi pieejamos striptīza klubus un bija arī citi, tā teikt, īpatnēji klubi un, gan jau arī, ka nav tik striktu ierobežojumu attiecībā uz narkotiskajām vielām. Tūristiem ceļojot uz valstīm, kurās ir zināms, ka šādas vielas ir pieejamas, es ieteiktu ļoti rūpīgi lasīt dažādu izklaides vietu, it īpaši nakts izklaides vietu, atsauksmes, pajautāt draugiem un paziņām par viņu pieredzēm vai painteresēties tūrisma aģentūrās. Pirms ceļojumiem vispārīgi vajadzētu rūpīgi pašiem iepazīties ar visu informāciju, kas pieejama par valsti, uz kuru plānots doties, lai izvairītos no dažādiem starpgadījumiem vai nepatīkamām situācijām.

Ieva Keiša, tūrisma aģentūras “Latvia Tours” direktore

Lai piedzīvotu to, ka uz ielas piedāvā kaut ko apreibinošu iegādāties, manuprāt nemaz nevajag braukt uz ārzemēm – no savas pieredzes varu pateikt, ka var vienkārši pastaigāt pa Ķengaragu. Protams, šajā kontekstā ir jāpiemin Amsterdama, kuras “coffee shopos” drīkst brīvi smēķēt marihuānu, un tas nav nekāds noslēpums un ir legāli. Domāju, ka varētu strīdēties par to, vai narkotiskajām vielām vajadzētu būt tik viegli pieejamām tūristiem – katrā valstī ir apsvērumi kuru dēļ šīs vielas ir vai nav legalizētas. Man šķiet ka jebkurā gadījumā, ja kādam ir tieksme šādas vielas patērēt, vienmēr tās varēs atrast, neatkarīgi no tā vai šāds piedāvājums ir vai nav. Dažkārt rodas starpgadījumi, ka cilvēks pats vai kāds cits no šīs valsts vēlas izvest kādas vielas. Ceļojot un ir īpaši braucot no kaut kurienes prom vienmēr ir jautājums par to, vai cilvēks pats krāmē savu bagāžu vai kāds cits tajā ir iesaistīts. Piemēram, Telavivas lidostā šādu jautājumu vienmēr uzdod. Uzmanību arī ir jāpievērš suvenīriem, ko jūs saņemat no kāda cita nevis iegādājieties paši.

Veronika Grinvalde, ceļojumu aģentūras “Antario” direktore

Ar situāciju, kad cilvēkiem uz ielas tika piedāvātas narkotiskās vielas, esmu saskārusies Ēģiptē. Vienkārši staigājot pa pilsētas centru vai gar jūru, vai jebkur, kur ir daudz cilvēku, kāds nāca klāt un kaut ko piedāvāja – mēs protams atteicāmies. Pēc maniem novērojumiem un pieredzes tā ir vienīgā valsts, kur man šādi bija gadījies, lielākoties tūristiem ir pašiem jāinteresējas, jāizrāda interese par šādu vielu pieejamību. Es teiktu, ka ar to tiešām ir jārēķinās tieši Ēģiptē un, ja tas nepatīk tad es ieteiktu tik ļoti neiet vietās, kur parasti apgrozās daudz tūristu, piemēram uz tirgu, klubiem un tamlīdzīgi. Vēl no saskarsmes ar šiem cilvēkiem var diezgan veiksmīgi izvairīties ceļojot ar gidu tūristu grupā, jo gidi zina, kur iet ir visdrošāk un ko kādiem pilsētas rajoniem izvairīties. Arī – pie šiem populārākajiem apskates objektiem, pie kuriem parasti dodas ar tūrisma grupu, parasti stāv policija tāpēc par narkotiku tirgotājiem nav jāuztraucas.

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3803
Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā

Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”.

Liepājas reģiona TIB

Lieldienu pasākums mini ZOO

Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši"

Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem.

Talsu novada TIC

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas!

🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama

EUR 350 | Latvia Tours

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzings Passat

Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance.

Europcar

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

Ostrava. Hokeja čempionāts

Ostrava. Hokeja čempionāts

Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots

EUR 545 | Estravel Latvia

Riga Reggae Acoustic

Riga Reggae Acoustic

6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae Acoustic!

EUR 15 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Ottes Lieldienas

Ottes Lieldienas

30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika

Alūksnes TIC

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas

Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis //

EUR 121 | Estravel Latvia

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - dažādām gaumēm

Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides!

EUR 367 | Estravel Latvia

Kemperu noma Eiropā

Kemperu noma Eiropā

Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam!

EUR 71 | Estravel Latvia

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Lieldienas Augšdaugavas novadā.

Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās.

TAKA

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa

Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas ēdināšanas uzņēmumi.

Liepājas reģiona TIB

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 539.00 | Latvia Tours

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei

Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem //

EUR 1700 | Estravel Latvia

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Lieldienu brīvdienas Liepājā

Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem.

Liepājas reģiona TIB

 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Populārākais Itālijas pludmales kūrorts

Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu itāļu viesmīlību

EUR 495 | Latvia Tours

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām”

1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā!

Valmieras TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -