Zaubes savvaļas kulinārais festivāls aicina - košs un aizraujošs

Sabīne Mieze | 2018.07.10

14. jūlijā Zaubes savvaļas kulinārais festivāls jau trešo reizi aicina ikvienu izbaudīt KOŠO DABAS GARŠU visā tās krāšņumā. Tas būs īsts garšu un sajūtu piedzīvojums ikvienam - no košas gadatirgus atmosfēras līdz izsmalcinātām vakariņām zem Zaubes ozoliem. Dažādās festivāla zonās katrs spēs atrast tieši sev visbaudāmāko - garšu, ainavu, mūziku vai sajūtu.

GARŠU EKSPERTU PARKS – maksas zona, kurā interesantā un aizraujošā veidā būs iespēja baudīt un uzzināt daudz jauna par veselīgo un dabisko. Šeit ar savu produkciju tirgosies un nogaršot piedāvās rūpīgi izvēlēti gardumlietu ražotāji, būs kulinārās meistarklases, savukārt dietologs Andris Brēmanis stāstīs par sezonālo dabas velšu pielietojumu veselīgā uzturā un kopā ar apmeklētājiem arī pagatavos kādu veselīgu ēdienu. Kas gan būtu festivāls bez radošajām darbnīcām! Mēs, protams, nevaram sacensties ar dabu tās izdomā, krāsu, formu un garšu daudzveidībā, bet, pārdomāti un mērķtiecīgi izmantojot dabas resursus, varam uzplaukt košāk un tajā pašā laikā kļūt harmoniskāki gan ar sevi, gan dabu. Radošo darbnīcu ietvaros būs iespējams krāšņoties ar pašu radītām dabas materiālu rotām; aizsapņoties, kamēr rokas gremdējas pirmatnējās sajūtās, mīcot mālus; sapņus noķert sapņu ķērāju darbnīcā un izveidot mandalu unikālā veidā - ar “Lauku tējām”. Festivāla apmeklētāji iepriekš piesakoties, varēs izgatavot savas bungas kopā ar Nilu un Maiju Īlēm. Garšu ekspertu parkā norisināsies arī profesionālu pavāru sacensības ar dalībniekiem no dažādām valstīm. Neiztrūkstošs būs tautā iemīļotais konkurss “Labākā lauku torte”. Dabas harmonijas, skaņu un gaismu pilna plānota festivāla koncertu daļa – gan pašiem mazākajiem gardēžiem ar Edgara Raginska trio "Baltie vilki", kas uzstāsies ar tematisku programmu: “Meža dziesmas”, gan pieaugušajiem ar Nila Īles grupu "Kanisaifa" īpašās noskaņās veidotu programmu no jaunā albuma “Aizturēt vēju”.

GARŠU TIRGUS atvērts visiem bez ieejas maksas un īpaši patiks gadatirgu atmosfēras cienītājiem. Šeit tiksies garšīgu un skaistu lietu tirgotāji un dažādi, festivāla tematikai atbilstoši, ēdināšanas uzņēmumi. Pašdarbnieki un viesmākslinieki skatītājus un klausītājus priecēs ar muzikāliem, teatrāliem un deju priekšnesumiem. Arī šajā zonā padomāts par aktivitātēm bērniem. Kamēr pavāri turpat netālu mēģinās sasniegt savas izdomas augstāko latiņu, šeit jautrā un atbalstošā noskaņā visi kopā atradīsim ātrāko kartupeļu mizotāju un rīvētāju un mazsālīto gurķīšu konkursā ar nogaršošanas metodi izvēlēsimies košākās receptes autoru un īstenotāju. Arī GARŠU TIRGŪ satiec SIA ZAAO vides iniciatīvas 100 darbi Latvijaivēstnešus, asini prātu vides jautājumos un laimē Tallink jūras ceļojumu 4 personām!

PIEDZĪVOJUMU GARŠA - teritorija aktīvākajiem festivāla apmeklētājiem – loka šaušana, Rupuču laivas, SUP’i, lielāki un mazāki četrkājainie cilvēku draugi – poniji izjādēm un zirgu rati izbraucieniem, kā arī citas izklaides ar brīvības sajūtu un adrenalīna devu, ko sniedz dabas baudīšana.

GARŠĪGĀ MIERA KRASTS - piknika zona pie Lejasezera, kas iekārtota mierīgas atpūtas un iegādāto lauku labumu baudīšanai.

Festivālu vadīs improvizācijas talants, dažādu TV projektu un pasākumu vadītājs Mārtiņš Kozlovskis. Plašāk zināms kā Kozmens.

LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI – deviņkārtu mielasts zem Zaubes dižākā ozola, iegādājoties biļetes iepriekšpārdošanā. Šeit savu meistarību izcelt savvaļas garšu viskošākās nianses kopīgi demonstrēs rūpīgi veidota svētku komanda, kurā apvienojušies profesionāļi no visa Amatas novada. Neatkārtojama atmosfēra, gardi un pārsteidzoši ēdieni – tas radīts īpaši jums reizē kā kompliments un pateicība dabai par to, ko tā mums dod, un kā mēs to protam izmantot. Pavāru komandu veido gan tādi izcili meistari kā dizaina viesnīcas “ANNAS HOTEL” restorāna “Kannas” šefpavārs Dzintars Kristovskis, kas prestižajā gardēžu ceļvedī "White Guide" šogad ieguvis 2.vietu kā labākais restorāns Latvijā, gan vietējie mednieki, mājražotāji un citu Amatas novada restorānu pavāri.

Vakariņu laikā garšas paspilgtinās izloze, kurā kāds laimīgais iegūs tiešām pārsteidzošu pārsteigumu no “Jonathan Restorāns", bet vēl kāds - atpūtu kopā ar ģimeni viesu namā “Laimes Ligzda”.

ZAĻUMBALLE LABAS MŪZIKAS GARDĒŽIEM ar ballēšanos līdz rīta gaismai kopā ar grupu “Sestā jūdze”!

Vairāk par festivālu: www.wildfoodfest.lv .

Biļetes jau pieejamas: www.bezrindas.lv un www.bilesuserviss.lv.

GARŠU EKSPERTU PARKS: pieaugušajiem 5.00 EUR, skolniekiem: 2.00 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Cenā iekļauta ieeja zaļumballē.

GARŠU TIRGUS: bez maksas;

LEJASEZERA GARŠAS SVĒTKI: biļetes uz šo festivāla daļu iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā - 70.00 EUR – cenā iekļauta ieeja festivāla maksas zonā un zaļumballē;

ZAĻUMBALLE LABAS MŪZIKAS GARDĒŽIEM: 3.00 EUR;

PIEDZĪVOJUMU GARŠA: uz vietas, atkarībā no izvēlētā pakalpojuma;

GARŠĪGĀ MIERA KRASTS: bez maksas.

www.wildfoodfest.lv

Avots: Amatas novada pašvaldība


celojumubode - 3813
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs

9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums

EUR 1058 | Estravel Latvia

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Summer Sound 2024

Summer Sound 2024

Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko mākslinieku programmu.

Liepājas reģiona TIB

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

️Tunisija😲 Neticamas cenas!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto jūras krastu.

EUR 295 | Atlantic Travel

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS”

Trakai TIC

Maroka - Āfrikas eksotika

Maroka - Āfrikas eksotika

Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot aprīlī

EUR 559 | Estravel Latvia

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀!

Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām.

EUR 1089 | Latvia Tours

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -