Viedokļi: Kādas aplikācijas noder ceļojuma laikā?

Santa Bivbāne | 2019.03.26

Mūsdienās ceļošana nav iedomājam bez tehniskiem palīglīdzekļiem, lielākoties mobilajām aplikācijām. Šīs aplikācijas ir pieejamas dažādās kategorijās – sākot ar karti un beidzot ar izdevīgiem piedāvājumiem –, bet tām visām ir viens mērķis: ceļotāja dzīves atvieglošana. Tad nu sazinājāmies ar tūrisma nozares speciālistiem, lai noskaidrotu, kurām aplikācijām noteikti būtu jābūt Jūsu viedierīcēs ceļojuma laikā.

Monta Liepa, Siguldas novada TIC vadītāja

Piedāvājam Siguldas mobilo lietotni, kurā ir arī sadaļa par tūrismu – šo noteikti iesakām izmantot visiem tūristiem un pilsētas viesiem. Ir arī “Enter Gauja” jeb Gaujas Nacionālā parka mobilā lietotne kurā var atrast informāciju par tūrismu. Abas aplikācijas vairāk darbojas informatīvi, bet ir pieejama tāda sadaļa kā “piedāvājumi”. Šajā sadaļā abās lietotnēs dažkārt iespējams atrast arī dažādus atlaižu piedāvājumus, piemēram, nakšņošanas vai ēdināšanas iespējām. Ceļojot es pati izmantoju tādas aplikācijas kā Tripadvisor, Foursquare – tajās var viegli atrast informāciju par vietām, kuras būtu vērts apmeklēt – un gandrīz  vienmēr izmantoju arī vietējā transporta aplikācijas.

Tomass Užāns, autobusu kompānijas “Ecolines” Mārketinga nodaļas vadītājs

Ecolines piedāvā mobilo aplikāciju, kura, manuprāt, ceļošanas pieredzi padara vieglāku – tajā iespējams iegādāties Ecolines autobusu biļetes, iepazīties un izmantot īpašos piedāvājumus kā arī tajā pieejamas citas funkcijas. Cilvēkiem, kas plāno ceļot, noteikti ieteiktu tādu mobilo aplikāciju kā booking.com, kurā iespējams iegūt visu nepieciešamo informāciju par naktsmītnēm visā pasaulē un tās rezervēt. Es teiktu, ka aplikāciju izmantošana ceļojuma laikā bieži samazina izmaksas, jo tieši šajās aplikācijās dažādi pārvadātāji un citas kompānijas nereti izvieto visizdevīgākos piedāvājumus.

Arnis Jaudzems, auto nomas kompānijas “Sixt” vadītājs Baltijas valstīs

“Sixt” piedāvā mobilo aplikāciju, kurā viegli iespējams izmantot mūsu piedāvātos pakalpojumus. Es personīgi ceļojot vienmēr lietoju naktsmītņu rezervācijas lietotni booking.com – tā ir patiešām ērta un daudz cilvēku par to zina – kā arī AirBNB lietotni. Varētu ieteikt aplikāciju “Maps.me”, kurā ir pieejama ļoti laba karte, kurā atzīmētas arī vietas, kuras varētu apmeklēt. Šī aplikācija piedevām strādā arī bez interneta pieslēguma, kas ir ļoti ērti ceļojot, jo ne vienmēr tas ir pieejams, kā arī darbojas visās Eiropas valstīs. Ja cilvēks plāno izbraukt ārpus Eiropas tad es ieteiktu noformēt Revolut karti. Tad nav nekādu problēmu ar valūtas kursiem un nav jāuztraucas par to, ka nevarēs norēķināties par, piemēram ,viesnīcu vai ko citu elektroniski – šis ir īpaši iesakāms braucot uz ASV. Runājot vispārīgi par to, kā aplikācija ietekmē ceļošanas pieredzi un izmaksas, jāsaka, ka varbūt aplikācijās nebūs tie paši labākie piedāvājumi, bet tās noteikti palīdz ceļojumu saplānot daudz precīzāk un pārskatāmāk.

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3814
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI”

Trakai TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

ALBĀNIJA jau no 30.05.

ALBĀNIJA jau no 30.05.

Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija

EUR 589 | Latvia Tours

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Kļūsti par sesto spēlētāju!

Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību!

EUR 180 | SKY24.LV

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

Lux Express

Lux Express

"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja.

Liepājas reģiona TIB

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Svinam Vācijas futbola vasaru

Svinam Vācijas futbola vasaru

Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu savas koman

Europcar

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄!

Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība.

EUR 367 | Latvia Tours

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas restorānu nedēļa aicina

Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu nedēļas ietvaros.

Liepājas reģiona TIB

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Būsim pazīstami Latgale, Sēlija!

Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā!

TAKA

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -