Viedokļi: Ko bijušie studenti – tagad tūrisma nozares speciālisti – novēl biznesa augstskolai “Turība” 25 gadu jubilejā?

Madara Vingre | 2018.07.05

Šodien, 5. jūlijā biznesa augstskolai “Turība” svin savu 25 gadu jubileju! Šī augstskola Latvijā ir zināma ar savām izcilajām studiju programmām gan tūrisma, gan citās nozarēs. Travelnews.lv sazinājās ar tūrisma nozares speciālistiem, kas kādreiz studējuši Turībā, noskaidrojot viņu domas un atmiņas par tur pavadīto laiku.

Ilze Kikste-Vaivara, viesnīcas “Mama Boutique Hotel” direktore

"Turībā" bija patiešām interesanti un man patika tur mācīties. Studēju jau pirms kāda laiciņa un tad šī skola skaitījās modernākā skola Latvijā. Citās augstskolās vēl tikai pēc pāris gadiem bija tik augstu attīstīts tehnoloģiju līmenis, kāds tas bija "Turībā". Man ļoti patīk tas, ka visi pasniedzēji, piemēram, tūrisma nozarē paši darbojas šajā jomā un studentiem ir iespēja mācīties no reālas pieredzes kā arī jau studiju laikā veidot kontaktus. Tagad strādājot tūrisma jomā varu teikt, ka jaunajiem profesionāļiem būtu vairāk jāmāca viesmīlība un darbs ar klientiem, jo tas, manuprāt, vēl trūkst. Biznesa augstskolai "Turība" novēlu turpināt savu darbu lai varētu turpināt svinēt lielās jubilejas, un veidot un pilnveidot studiju programmas tā, lai tiktu piesaistīti latviešu studenti!

Alīna Zeļa, restorāna “Gastrobārs T73” mārketinga daļas vadītāja

Šajā augstskolā ieguvu savu otro augstāko izglītību, šoreiz sabiedrisko attiecību nozarē. Nebiju pilnīgi “zaļš” students, zināju kā viss augstskolā notiek,  tāpēc izlēmu, ka paralēli studijām varētu strādāt. Tā rezultātā īpaši neizdevās piedzīvot bagātīgu studentu dzīvi, bet pati studiju vide man ļoti patika. Esmu pabeigusi trīs augstskolas un patiešām jāsaka, ka salīdzinot visas augstskolas, studijas "Turībā" man ir patikušas visvairāk, un tas ir tieši pasniedzēju dēļ. Priekšrocība "Turībā" ir tāda, ka visi pasniedzēji ir praktizējoši un nestāsta teoriju no grāmatas, bet gan no reālās dzīves. Šādā veidā tiešām rodas sajūta, ka visa teorija patiešām tiek pielietota dzīvē – šo es arī uzskatu par lielāko vērtību, ko esmu no šīs augstskolas ieguvusi. "Turība" ir viena no pirmajām augstskolām, kas sāka piedāvāt izglītību tūrisma nozarē un joprojām, manuprāt, tur savu pirmo pozīciju sasniegumos. Studiju laikā tiek piedāvāti arī dažādi apmaiņas braucieni , kas arī ir ļoti noderīgi tūrisma programmu studentiem. Biznesa augstskolai "Turība" novēlu, lai vienmēr ir pilnas klases studentu!

Madara Brūvere, ceļojumu aģentūras “Estravel” ienākošā tūrisma ceļojumu konsultante

Studējot "Turībā" man visvairāk patika tā kopīgā interese sasniegt labākos rezultātus un ar praktisku pieredzi esošie pasniedzēji, kas deva ieskatu īstajā nozares dzīvē – tajā, kas cilvēku sagaida realitātē. Liela daļa speciālistu, kas strādā tūrisma nozarē, ir beiguši tieši šo skolu un no tā, protams, var izdarīt secinājumus. Šajā nozarē vispārīgi, var teikt, ir tikai “darīšanas vaina” un ar teoriju tālu nevarēs tikt - man šķiet, ja cilvēks vēlas augstskolā iegūt ko reāli izmantojamu praksē, "Turība" patiešām nav slikta izvēle. Biznesa augstskolai "Turība" gribētu novēlēt vismaz vēl 25 darbības gadus, turpināt augt un attīstīties esot vadošajai augstskolai Latvijā tūrisma nozarē!

Avots: BalticTravelnews.com


celojumubode - 3812
TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Grieķijas valdzinājums!

Grieķijas valdzinājums!

Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos

EUR 689 | Latvia Tours

Ballīte retro noskaņās

Ballīte retro noskaņās

19. aprīlī aicinām ikvienu ballēties gribētāju uz “View Restaurant – Saefood & Grill”, kur visu laiku karstākos deju hitus publikai piedāvās DJ Retro.

EUR 20 | Baltic Beach Hotel & SPA

Atlaides auto nomai Reunion salā

Atlaides auto nomai Reunion salā

Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā!

Europcar

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Padastes muiža - romantiska atpūta

Padastes muiža - romantiska atpūta

2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām

EUR 335 | Estravel Latvia

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā

No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”.

Valmieras TIC

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats”

20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras namā.

Valmieras TIC

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru burvība

Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta dārgakmeņiem.

EUR 1299 | Latvia Tours

Vakars ar Dj

Vakars ar Dj

Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910

Park Hotel Latgola

Rīgas Motormuzejam 35

Rīgas Motormuzejam 35

Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī.

Motormuzejs

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē!

Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo!

Rēzeknes pilsētas TIC

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē!

Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57.5903, 26.8627.

Alūksnes TIC

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

4 personām - aktīva atpūta Igaunijā

1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums

EUR 370 | Estravel Latvia

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi

Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija...

EUR 369 | Estravel Latvia

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -