Augulis aicina arī Iekšlietu un Ekonomikas ministriju aktīvāk risināt situāciju taksometru nozarē kopumā

Liene Užule | 2018.07.04

Ņemot vērā, ka jautājums par situāciju ar taksometru pakalpojumiem starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā nav skatāms atrauti no kopējās situācijas visā taksometru nozarē,  satiksmes ministrs Uldis Augulis aicina Iekšlietu ministriju un Ekonomikas ministriju sniegt konkrētus priekšlikumus kopīgai rīcībai.


Lai pilnībā īstenotu normatīvu prasības ne tikai lidostā, bet arī ostā u.c., nepieciešams nodrošināt arī to izpildes efektīvu kontroli, vienlaikus saglabājot vienlīdzīgas konkurences apstākļus brīvajā tirgū un nodrošinot patērētāju tiesības.


Tāpēc otrdien, 3.jūlijā, nosūtītajā vēstulē Augulis aicina Iekšlietu ministriju sniegt priekšlikumus par risinājumiem papildus kontroles pasākumu nodrošināšanai un Ekonomikas ministriju sniegt priekšlikumus pasažieru komercpārvadājumu ar taksometriem un vieglajiem automobiļiem braukšanas maksas (tarifu) noteikšanai, kā arī vienlīdzīgas konkurences apstākļu veicināšanai starp šo pakalpojumu sniedzējiem.


Augulis uzsver, ka Satiksmes ministrija šobrīd veic nepieciešamās izmaiņas Autopārvadājumu likumā, papildinot to ar normu attiecībā uz nosacījumiem taksometru stāvēšanai lidostas „Rīga” teritorijā, kas paredzētu daļu teritorijas publiskai pieejamībai un daļu piekļuvei ar lidostas izsniegtām atļaujām.


Vienlaikus lidosta „Rīga” izvērtē iespēju uzstādīt transportlīdzekļu elektroniskās kontroles sistēmu, lai pārliecinātos, ka taksometri, ar kuriem sniedz pakalpojumu lidostas teritorijā, ir saņēmuši Rīgas plānošanas reģiona izsniegtu speciālo atļauju (licenci) atbilstoši normatīvu prasībām.


Situācijas pozitīvai risināšanai būtu aktīvāk jāiesaistās arī dažādām iestādēm, organizācijām un uzņēmumiem, piemēram, Patērētāju tiesību aizsardzības centram, Rīgas Tūrisma Attīstības birojam, gaisa pārvadātājiem u.c., sabiedrības, tai skaitā ārvalstu tūristu un viesu, informēšanā par pasažieru tiesībām uz informācijas saņemšanu pirms taksometru pakalpojumu izmantošanas, par vidējiem taksometru pakalpojumu sniegšanas tarifiem populāros maršrutos u.c.

 

Atgādinām, ka esošā situācija taksometru pārvadājumos lidosta „Rīga” teritorijā saasinājās ar brīdi, kad ar Administratīvās apgabaltiesas 2016.gada 30.maija spriedumu tika apmierināts pieteikums par pienākuma uzlikšanu lidosta „Rīga” nodrošināt publisku piekļuvi taksometru stāvvietai lidostā , atceļot 301.ceļa zīmi „Iebraukt aizliegts” un 842.papildzīmi „Izņemot ar atļaujām”, kā arī uzliekot pienākumu lidosta „Rīga” viena mēneša laikā demontēt automātisko barjeru, kas atrodas lidosta „Rīga” teritorijā. Tiesa atzina, ka lidostai nav tiesības izvirzīt tādas prasības, kas ierobežo brīvu piekļuvi taksometru stāvvietai jebkuram normatīvajiem aktiem atbilstošam taksometram.


Rezultātā tiek saņemtas pretenzijas par taksometru pakalpojumiem, kuru galvenie iemesli ir maksa par pakalpojumu, atteikumi vest salīdzinoši īsus maršrutus (Mārupe, TC “Spice” u.c.), nepietiekams taksometru skaits agri no rītiem un vēlu vakaros u.c.


Tāpēc lidosta “Rīga” ir veikusi vairākus pasākumus, piemēram, pie E un C atlidošanas izejām (tiešā taksometru tuvumā) ir izvietoti viegli pamanāmi informatīvi paziņojumi latviešu un angļu valodā ar aicinājumu pasažieriem pirms pakalpojuma nolīgšanas iepazīties ar pakalpojumu tarifiem, kas norādīti uz automašīnu durvīm u.c.


 

Avots: Satiksmes ministrija


celojumubode - 3815
Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze.

EUR 979 | Latvia Tours

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀

Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad!

EUR 485 | Latvia Tours

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

-35% kruīziem ar Tallink līdz 08.05.

Vēl tikai dažas dienas rezervējiet kruīzu Tallina - Stokholma - Tallina par lielisku cenu ar atlaidi līdz 35%. Nenokavējiet, jo vietu skaits ir ierobežots

EUR 33 | Estravel Latvia

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25.maijā norisināsies Lielais plosts

25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”.

TAKA

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

Latvijas tirgotāju dienas Valmierā

2024. gada 10. un 11. maijā, Valmierā, Valmieras Olimpiskajā centrā jau otro reizi norisināsies pasākums ’’Latvijas tirgotāju dienas’’.

Valmieras novada Tūrisma pārvalde

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

TŪRISMA TRIATLONS VIŠĶOS 12.MAIJĀ

Šī gada 12. maijā visi tiek laipni aicināti piedalīties ikgadējā Tūrisma triatlonā, kurš šogad pirmo reizi norisināsies Višķos.

TAKA

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Sala ar unikālu skaistumu!

Sala ar unikālu skaistumu!

Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs.

EUR 469.00 | Latvia Tours

Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā

Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā

Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus!

Bauskas TIC

Eiropas Muzeju nakts Liepājā

Eiropas Muzeju nakts Liepājā

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 19 līdz 01 ikviens liepājnieks un vēju pilsētas viesis ir aicināts ļauties Eiropas Muzeju nakts Liepājā rosībai.

Liepājas reģiona TIB

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.!

Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību Krētas salā!

EUR 243 | Latvia Tours

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Larnaka, Kipra. Aviobiļetes

Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT

EUR 199 | Estravel Latvia

Atlaide auto nomai Bahreinā

Atlaide auto nomai Bahreinā

Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi.

Europcar

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Ekskursiju piedāvājums. Grieķija

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - Atēnas -...

EUR 1099 | Estravel Latvia

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē

18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un izklaides bērniem.

Baltic Beach Hotel & SPA

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā

Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha

EUR 685 | Estravel Latvia

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Atpūtas ceļojumi uz Maljorku

Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām smilšainām pludmalēm

EUR 692 | Atlantic Travel

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -