Jaunais Audi A1 Sportback – ideāls sabiedrotais pilsētas dzīvesstilam

Kristaps Menniks | 2018.06.21

2010. gadā klajā nāca jauns Audi modelis A1, bet šogad tirgū debitēs kompaktā modeļa otrā paaudze. Jauno Audi A1 Sportback raksturo dinamisks dizains un tā ir piemērota un uzticama automašīna gan pilsētvidē, gan garākos braucienos. Modeļa aprīkojumā ietilpst informācijas un izklaides, kā arī autovadītāja palīdzības un drošības sistēmas, kas ir līdzvērtīgas biznesa klases auto aprīkojumam.

A1 Sportback garums ir ievērojami palielinājies – tagad ar papildu 56 milimetriem tas sasniedz 4,03 metrus. Vienlaikus automašīnas platums ir palicis teju nemainīgs – 1,74 metri. Jaunās paaudzes A1 ir 1,41 metrus augsts. Auto platums un īsās virsbūves pārkares nodrošina sportisku izskatu. Platā un zemu novietotā priekšējā radiatora reste un sānu gaisa ieplūdes atveres dominē Audi A1 priekšskatā. Jaunais Audi A1 Sportback ir pieejams desmit krāsās, bet kompaktā modeļa jumts pēc izvēles var būt kontrastējošā krāsā no A balsta līdz jumta malas spoilerim. Edition modelis, kura pamatā ir S line apdare, ir īpaši atšķirīgs. Tas iespaidīgi demonstrē A1 dizainu ar atšķirīgiem kontrastiem. Lielie 18 collu diski bronzas, baltā vai melnā krāsā atkarībā no ārējās apdares uzliek spēcīgus akcentus. LED lukturi un LED aizmugurējās gaismas ir tumši tonētas tāpat kā leģendārajam Audi Sport quattro.

Sportiskākais salons kompaktklasē – tas bija izvirzītais mērķis, veidojot auto salona dizainu. Audi A1 Sportback salons ir orientēts uz vadītāju. Jaunā modeļa dizainā īpaši piesaista sportiskās gaisa ventilācijas atveres un digitālais instrumentu panelis jeb Audi virtuālā vadītāja informācijas sistēma. Visas vadības ierīces un pēc izvēles pieejamais MMI skārienjutīgais displejs ir fokusēts uz vadītāju, tādējādi uzsverot sportisko salona atmosfēru.

Jaunais Audi A1 Sportback ir daudz ietilpīgāks, sniedzot vairāk komforta autovadītājam un pasažieriem. Savukārt bagāžas ietilpība ir palielinājusies par 65 litriem. Standarta ietilpība ir 335 litri, bet ar nolocītiem aizmugurējiem sēdekļiem tā palielinās līdz 1090 litriem. Jaunais Audi A1 Sportback ir piemērots digitālajai nākotnei. Pat bāzes versija ir aprīkota ar pilnībā digitālu, augstas izšķirtspējas Audi virtuālo vadītāja informācijas sistēmu, 10,25 collu displeju un daudzfunkcionālu stūri.

Audi viedtālruņa saskarne ļauj lietotājiem ar iOS un Android operētājsistēmu pieslēgties automobiļa ekrānam, izmantojot Apple CarPlay un Android Auto, kas sasaistīta ar speciāli programmētu MMI sistēmu. Kā papildu aprīkojums Audi A1 Sportback pieejama skaņas sistēma Bang & Olufsen Premium ar vienpadsmit skaļruņiem un 560 vatu jaudu, piešķirot trīsdimensiju skaņas telpisko skanējumu.

Audi A1 Sportback autovadītāja palīgsistēmas ir pārņemtas no pilnizmēra klases. Adaptīvā vadītāja palīgsistēma palīdz saglabāt vajadzīgo distanci līdz priekšā esošajai automašīnai. Standarta joslu maiņas brīdinājums palīdz vadītājam saglabāt automašīnu joslā no ātruma 65 km/h. Savukārt Audi pre sense front kontrolē priekšējās daļas uzraudzību. Radara sensors atpazīst bīstamas situācijas, kas saistītas ar citiem transportlīdzekļiem, gājējiem, kas šķērso brauktuvi, vai riteņbraucējiem, kas ir transportlīdzeklim priekšā pat sliktas redzamības apstākļos. Sistēma dod akustisku un vizuālu signālu, lai brīdinātu autovadītāju. Vienlaikus tā sagatavojas bremzēšanai un, ja nepieciešams, uzsāk automātisku avārijas bremzēšanu, lai novērstu sadursmi vai samazinātu triecienu.

Braucot pa pilsētu vai dodoties nedēļas nogales izbraucienā, Audi A1 Sportback dzinēji nodrošina kvalitatīvu braucienu. Modeļu klāsts ietver efektīvus benzīna dzinējus, kuru jauda ir no 70 kW (95 ZS) līdz 147 kW (200 ZS), bet turbokompresors, tiešā iesmidzināšana un daļiņu filtrs ir standarta aprīkojumā. Audi manuālā pārnesumkārba vai septiņu ātrumu S tronic pārnesumkārba ar dubultā sajūga tehnoloģiju ir pieejama visiem dzinējiem.

Jaunā Audi A1 Sportback iepriekšpārdošana tiks uzsākta šovasar, bet pirmās automašīnas Latvijā nonāks šī gada rudenī.

Avots: Audi


celojumubode - 3814
ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai!

Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu!

EUR 339 | Latvia Tours

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums

Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot aprīlī

EUR 2519 | Estravel Latvia

Izstāde

Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā

No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde.

Valmieras TIC

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Saulaina atpūta Kosta Blanka

Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no 31/05 - 30/09

EUR 715 | Atlantic Travel

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī!

Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras!

EUR 2.00 | Alūksnes TIC

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Nāc un sāc spēlēt golfu!

Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo karti jau tagad.

EUR 180 | Jurmala Golf Club & Hotel

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04.

Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04.

EUR 547 | Estravel Latvia

 Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas golfa diena 5.maijā!

Vislatvijas Golfa Dienas – atklāj golfa spēles burvību! Aicināts ir ikviens pie mums Jurmala Golf Club & Hotel!

Jurmala Golf Club & Hotel

Atlaides auto nomai Ungārijā

Atlaides auto nomai Ungārijā

Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību.

Europcar

Aktuālās izstādes Liepājā

Aktuālās izstādes Liepājā

Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies!

Liepājas reģiona TIB

Atlaides auto nomai Igaunijā

Atlaides auto nomai Igaunijā

Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu!

Europcar

4.maija svētki Alūksnē

4.maija svētki Alūksnē

Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”.

Alūksnes TIC

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

TUNISIJA no 295 EUR/pers!

Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām!

EUR 295 | Latvia Tours

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā

1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05.

EUR 225 | Estravel Latvia

Ekskursija Valmieras novadā

Ekskursija Valmieras novadā

5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē!

EUR 35 | Valmieras TIC

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pavasara brīvdienas TURCIJĀ

Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam.

EUR 425 | Atlantic Travel

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas

Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots

EUR 1299 | Estravel Latvia

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana.

Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu.

TAKA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA

Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz 31.05.

EUR 94 | Estravel Latvia

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa

Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana

EUR 519 | Estravel Latvia

BalticTravelnews.com
+371 26551169
[email protected] -